Ferenc pápa Sulyok Tamás köztársasági elnököt fogadta a Vatikánban

Ferenc pápa – 2024. április 25., csütörtök | 12:35

A Magyar Katolikus Egyház Ferenc pápa 2023. évi magyarországi apostoli látogatásának első évfordulóján – 2024. április 23–25. között – nemzeti zarándoklatot hirdetett Rómába. Az eseményhez kapcsolódóan április 25-én Ferenc pápa audiencián fogadta Sulyok Tamás köztársasági elnököt.

Az audienciát követően Sulyok Tamás Pietro Parolin bíboros államtitkárral találkozott, akit elkísért Paul Richard Gallagher érsek is, a Vatikán államközi és nemzetközi szervezetekkel való kapcsolatokért felelős titkára.

Az Államtitkárságon tartott szívélyes hangulatú találkozón a jó kétoldalú kapcsolatokról esett szó, és elismerően nyilatkoztak a Katolikus Egyház elkötelezettségéről a magyar társadalom fejlődése iránt. Ezt követően néhány közös érdeklődésre számot tartó témát vitattak meg, különös tekintettel a családokra, a fiatalokra, valamint a világ legkiszolgáltatottabb keresztény közösségeire.

A beszélgetés további részében az ukrajnai konfliktusról esett szó, különös tekintettel annak humanitárius következményeire és a béke előmozdítására tett erőfeszítésekre.

*

A köztársasági elnökkel való találkozó után április 25-én délelőtt a Szentatya fogadta a magyar nemzeti zarándoklat résztvevőit a vatikáni VI. Pál teremben. Az eseményen részt vett Sulyok Tamás és felesége, Nagy Zsuzsanna is.

Forrás: Szentszéki Sajtóközpont

Fotó: Vatican Media; Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria