Szentségimádás gyerekeknek az Örökimádás-templomban – Várják a stafétát átvevő gyerekcsoportokat

Öt biatorbágyi család tizenhét gyermekkel elzarándokolt a budapesti Örökimádás-templomba, ahol Versegi Beáta CB nővér az előre meghirdetett vasárnapokon délelőtt 10–10.30-ig szentségimádást szervez gyerekeknek.

2017. január 17. kedd

Isten, aki jó végre viszi dolgainkat – Megtartották az év utolsó engesztelő napját Mohácson

Az idei év utolsó engesztelő napját tartotta a mohácsi plébánia december 29-én a Magyarok Nagyasszonya fogadalmi templomban.

2016. december 31. szombat

Hagyományteremtő céllal tartottak ifjúsági imaestet Szegeden

„Face2Face” elnevezéssel rendezett adventi ifjúsági imaestet december 14-én a Karolina Iskola kápolnájában a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája (IPC). Az első alkalom célja a találkozás és az imádság volt.

2016. december 16. péntek

Az ostya- és molnárkalácssütés hagyományait bemutató kiállítás nyílt Egerben

„Szent és profán – Oltáriszentség és molnárkalács” címmel nyílt tárlat az egri Érseki Palotában december 8-án az Érseki Vagyonkezelő Központ Közgyűjteményei, az egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont, a Főegyházmegyei Könyvtár és a Főegyházmegyei Levéltár közös... »

2016. december 13. kedd

A csendes szentségimádás erejéről beszélt Varga László Biatorbágyon

A szív ébredése címmel lelki napot tartottak a Biatorbágyi MÉCS Családközösség, a Szent Anna Oltáregylet és az Eucharisztikus Élet Mozgalom szervezésében december 3-án a Pest megyei Biatorbágyon.

2016. december 12. hétfő

Négy bíboros nyílt levélben kérte Ferenc pápa segítségét az „Amoris laetitia” értelmezéséhez

A négy bíboros november 14-én hozta nyilvánosságra a levelet, amelyet szeptember 19-én írtak Ferenc pápának. Többek között az újraházasodottak lehetséges szentáldozása ügyében támadt kérdés megválaszolásában kérték a Szentatya segítségét.

2016. november 16. szerda

Szentségimádási rend a Pécsi Egyházmegyében

Új szentségimádási rendet alakított ki idén a Pécsi Egyházmegye, amely amellett, hogy igazodik a mai területi felosztáshoz, az egyházmegye oktatási intézményeit is bevonja a rendszeres szentségimádási gyakorlatba.

2016. november 2. szerda

Dolhai Lajos lett a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus teológiai bizottságának elnöke

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek – mint a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fővédnöke és elnöke – Dolhai Lajost, az Egri Hittudományi Főiskola rektorát nevezte ki a kongresszus teológiai bizottságának elnökévé.

2016. október 20. csütörtök

A Magyarok Nagyasszonyához fohászkodtak a székesfehérváriak elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnepén

A 75 éves jubileumát ünneplő maroshegyi Szent Kristóf-templomban gyűltek össze a székesfehérvári papok és hívek hagyományos elsőcsütörtöki közös imádságukra október 6-án, melyet Spányi Antal megyéspüspök vezetett.

2016. október 10. hétfő

Az irgalmasságról tartottak konferenciát a Horváth Mihály téri Szent József-templomban

A Horváth Mihály téri Szent József-templomban 10 éves hagyományra tekint vissza az irgalmasságról szóló konferenciák rendezése. Idén, az irgalmasság szentévében az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye támogatásával, Erdő Péter bíboros védnökségével jött létre október 8-án a... »

2016. október 9. vasárnap

Szolgálj az oltárnál és otthon! – ministránstalálkozót tartottak Egerben

Ternyák Csaba egri érsek meghívására október 1-jén ministránsok plébánosaikkal és hitoktatóikkal töltötték meg az egri bazilikát. A több esztendős hagyománnyal bíró találkozót idén „Szolgálj az oltárnál és otthon!” mottóval rendezték meg, meghívott vendége Bábel Balázs... »

2016. október 2. vasárnap

A bátai Szent Vér-kegyhelyre zarándokoltak a Pécsi Egyházmegye hívei

A Pécsi Egyházmegye harmadik bátai zarándoklatát szeptember 17-én, szombaton tartották.

2016. szeptember 19. hétfő

Szabó József, az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa a lectio divináról

Szabó József, az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa tartott lelkigyakorlatot augusztus 29-től szeptember 1-ig a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye papjainak. „Isten szeretetének megtapasztalása kell hogy erősödjön bennünk” – hangsúlyozta a lelkigyakorlat kapcsán vele... »

2016. szeptember 10. szombat

Jézus Szíve-családok találkozóját tartották Pócspetriben

Július 17-én tartották Pócspetriben a Jézus Irgalmas Szívének ajánlott családok találkozóját az egyházközségi búcsúhoz kötődve.

2016. augusztus 4. csütörtök

Szerveződik az „örökimádás” Sopronban

Az egész napos szentségimádás lehetőségét biztosító „örökimádás” elindítását szervezik június óta Sopronban. Már kétszázan válaszoltak Justo Antonio Lofeudo atya, a Legszentebb Eucharisztia Misszionáriusai szerzetesközösség egyik alapítójának hívására, hogy... »

2016. augusztus 3. szerda

Árassza el világunkat a szeretet lángja – Stanisław Dziwisz bíboros az IVT nyitószentmiséjén

Július 26-án hivatalosan kezdetét vette az Ifjúsági Világtalálkozó a Stanisław Dziwisz krakkói érsek által Krakkóban, a Błonia parkban bemutatott szentmisével, amelyen kétszázezer fiatal vett részt.

2016. július 27. szerda

Elsőcsütörtöki imádságot tartottak a székesfehérvári Prohászka-emléktemplomban

Július 7-én a Prohászka-emléktemplomban (Jó Pásztor-templom) gyűltek össze a székesfehérvári hívek, hogy együtt imádkozzanak Spányi Antal megyéspüspökkel az egyházért, a családokért, az új papi és szerzetesi hivatásokért.

2016. július 14. csütörtök

A budapesti Eucharisztikus Világkongresszus jegyében hirdet pályázatot a Szent Atanáz-főiskola

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola a budapesti 2020-as Eucharisztikus Világkongresszusra készülve négyéves országos pályázatsorozatot hirdet teológia szakos egyetemi és főiskolai hallgatóknak, amelynek témája: „A Szent Eucharisztia a keleti egyházakban”.

2016. július 9. szombat

Angelo Bagnasco bíboros pápai küldöttként vesz részt az olaszországi eucharisztikus kongresszuson

Ferenc pápa különleges küldöttjének nevezte ki Angelo Bagnasco genovai bíboros érseket, az olasz püspöki konferencia elnökét a szeptember 15. és 18. között megrendezésre kerülő olaszországi Országos Eucharisztikus Kongresszusra.

2016. július 8. péntek

Ferenc pápa üdvözölte szülőföldjét az argentin eucharisztikus kongresszus után

Június 16. és 19. között zajlott San Miguel de Tucumánban a XI. argentin országos eucharisztikus kongresszus, amelyet az ország függetlenségének kétszázadik évfordulójával együtt ünnepeltek.

2016. június 24. péntek

tovább »