Folytatódik a 2020-as eucharisztikus kongresszus missziós küldötteinek képzése

Az esztergomi Szent Adalbert Központ konferenciatermében közel háromszáz missziós küldött vett részt a május 20-án megrendezett képzésen, amely a 2020-as budapesti nemzetközi eucharisztikus kongresszusra való felkészítést szolgálta.

2017. május 22. hétfő

Nincs elrontott élet – Egyedülállók zarándokoltak Bátára

Egyedülálló szülők zarándokoltak május 14-én, vasárnap a Tolna megyei Báta községbe, hogy gyermekeikért imádkozzanak.

2017. május 15. hétfő

Felszentelték a Kaposvári Egyházmegye új püspökét, Varga Lászlót

Május 13-án a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban püspökké szentelték Varga Lászlót. A szentelés szertartását Erdő Péter bíboros, prímás vezette, a társszentelők Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius és Balás Béla emeritus kaposvári megyéspüspök voltak.

2017. május 13. szombat

Boldog Ivan Merz

Ivan Merz a horvát katolikus megújulás egyik világi vezetője volt. 2003. június 23-án II. János Pál pápa avatta őt boldoggá. Május 10-én ünnepeljük liturgikus emléknapját.

2017. május 10. szerda

Fábry Kornél: A magyar Egyház készül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Magyarország a Katolikus Egyház legnagyobb világrendezvényére készül. A 2020 szeptemberére meghirdetett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő folyamatának első évét értékelve Fábry Kornél, a NEK Általános Titkárságának főtitkára reményét fejezte ki, hogy a... »

2017. április 30. vasárnap

Pünkösd a hegyen – Szentségimádással várják a Szentlelket a hegyközi karizmatikusok

„SZENTéj – Pünkösd a hegyen” címmel szentségimádással egybekötött szentlélekváró virrasztást szervez 2017 pünkösdjén a Hegyközi Karizmatikus Megújulás Sátoraljaújhelyen – tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth Gábor füzéri plébános.

2017. április 28. péntek

Pályázatot hirdetnek az Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága logópályázatot ír ki a 2020-as budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére.

2017. április 26. szerda

Ministránsok ünnepe és Szent Adalbert-díjak átadása Esztergomban

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye védőszentjéről, Szent Adalbert püspök és vértanúról emlékeztek meg Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével április 22-én az esztergomi bazilikában. Az ünnephez kapcsolódóan rendezték meg a főegyházmegyei ministránstalálkozót, és átadták a... »

2017. április 22. szombat

24 óra az Úrért – A Pécsi Egyházmegye minden templomában lehetett imádkozni

Ferenc pápa idén is szentségimádásra hívta a híveket a nagyböjt negyedik vasárnapja előtti pénteken és szombaton, idén március 24–25-én. A „24 óra az Úrért” elnevezésű imádsághoz a Pécsi Egyházmegye hívei is csatlakoztak; minden templomban kihelyezték az... »

2017. április 7. péntek

Megnyílt Sopron „lelki erőműve”, a domonkosok Örökimádás-kápolnája

Veres András püspök április 1-jén Sopronban megáldotta az Aquinói Szent Tamás- (Örökimádás-) kápolnát, amelyet a belvárosi domonkos rendházban alakítottak ki.

2017. április 2. vasárnap

Szentségimádási nap a soproni orsolyita templomban

Március 21-én tartották a soproni Szeplőtelen Fogantatás orsolyita templom szentségimádási napját Kovács Gergő Vilmos templomigazgató vezetésével.

2017. március 31. péntek

Tanúságtétel a világ felé – előadás a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszusról Veszprémben

„Legyetek tehát irgalmasok!” címmel tartott előadást Fábry Kornél, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága főtitkára a szervezés alatt álló 2020-as rendezvényről március 29-én a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége veszprémi csoportjának... »

2017. március 30. csütörtök

24 órás szentségimádást tartottak a váci Jávorszky-kórházban Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére

Március 24–25-én 24 órás szentségimádást tartottak a váci Jávorszky Ödön Kórház tanácstermében Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére a betegekért, az orvosokért, az ápolókért, a segítőkért, az önkéntesekért és azokért a családtagokért, akik szeretettel gondozzák beteg... »

2017. március 30. csütörtök

Böjti kenyér

Fehérváry Jákó bencés szerzetes, teológus írását, liturgikus jegyzetét adjuk közre.

2017. március 26. vasárnap

Erdő Péter tartott előadást az európai Mária Rádiók találkozóján

A jelenleg hetvenegy országban működő Mária Rádiók háromévente tartanak világtalálkozót, évente pedig regionálisat. Utóbbinak ebben az esztendőben március 21. és 23. között Magyarország volt a házigazdája Esztergomban, a Szent Adalbert Központban.

2017. március 22. szerda

Képzést tartottak a 2020-as eucharisztikus kongresszus missziós küldötteinek

Megtartották a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós küldötteinek első képzését március 18-án, az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2017. március 21. kedd

Az eucharisztikus kongresszus előkészületeiről egyeztetett a Vatikánban Erdő Péter bíboros

Ferenc pápa hamarosan elfogadhatja a 2020-ban Magyarországon rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelmondatát, amelyre az egyházi világtalálkozó programja épül, széles digitális platformmal a fiatal hívők számára is – számolt be vatikáni látogatásáról Erdő Péter... »

2017. március 17. péntek

Az örökimádás-kápolna mindent megváltoztatott a mexikói Juárezben

Az Észak-Mexikóban található Juárezt 2008 és 2010 között a világ egyik legveszélyesebb városának tartották a drogkereskedelemmel kapcsolatos erőszakos cselekmények miatt. Az örökimádás-kápolna azonban mindent megváltoztatott.

2017. március 16. csütörtök

„Ismerem az üres pillanatokat is” – a Die Zeit német hetilap interjúja Ferenc pápával

A szentatya február végén vatikáni otthonában, a Szent Márta-házban találkozott a német újságírókkal, akikkel hosszasan elbeszélgetett. Érintette többek között a papi hivatások hiányának, a női diakonátusnak, a hit válságának, az ördög létezésének, a helyes imádságnak, a... »

2017. március 13. hétfő

Sablonok helyett életszentség – tavaszi lelkinapokat tartottak Szatmárban

Az alábbiakban beszélgetést olvashatnak Heidelsperger Istvánnal, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szatmári kerületének esperesével, mátészalkai plébánossal, aki március 6. és 8. között lelkinapokat tartott a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye papjai számára.

2017. március 11. szombat

tovább »