Adománygyűjtés a téli hidegben

A Szent Egyed közösség tagjai Budapesten minden héten kimennek az utcákra, hogy meleg ételt, teát vigyenek az utcán éjszakázóknak. A határok mentén várakozó menekülteknek havonta visznek segítséget. Szívesen fogadnak adományokat és várják önkéntesek jelentkezését.

2017. január 17. kedd

Ferenc pápa megnyitott egy római templomot éjszakára a hajléktalanoknak

A Trastevere negyedben található Szent Kallixtusz-templom és a hozzá tartozó helyiségek a Szentszék tulajdonában vannak. A Szent Egyed közösség és önkéntesei segítenek a hajléktalanok befogadásában, néhányan ott is alszanak velük a templomban.

2017. január 13. péntek

Veszélyben vannak a hajléktalanok a budapesti utcákon: látogassuk meg őket!

A Szent Egyed közösség tagjai Budapesten minden szerda este kimennek több térre, aluljáróba, hogy meleg ételt, teát vigyenek az utcán éjszakázóknak. A nagy hidegben más napokon is meglátogatják fedél nélküli barátaikat. Várják önkéntesek jelentkezését.

2017. január 10. kedd

Mindenki lehet a béke munkása – Fáklyás felvonulás és ökumenikus imádság a békéért

A béke világnapján, január elsején a Szent Egyed közösség fáklyás felvonulásra és ökumenikus imádságra hívta a híveket Budapesten és Pécsen. Budapesten az imádságot Székely János esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2017. január 1. vasárnap

Január elsején fáklyás felvonulást tartanak a békéért Budapesten és Pécsen

Január 1-jén, a béke világnapján a Szent Egyed közösség csatlakozik Ferenc pápa felhívásához: fáklyás felvonulást és imádságot szervez a háborúban szenvedő országokért és a terrorizmus áldozataiért.

2016. december 28. szerda

Karácsonyi ebéd a szegényekkel szerte a világban

A Szent Egyed közösségben 1982-ben szervezték az első karácsonyi ebédet a római Santa Maria in Trastevere-bazilikában, akkor húsz ember vett részt az ünnepségen. A szegényekkel együtt elköltött karácsonyi ebéd azóta hagyomány lett, idén több mint hétszáz városban terítettek asztalt... »

2016. december 27. kedd

A mennyei lakoma előíze – karácsonyi ebéd a Szent Egyed közösséggel

December 25-én, karácsony napján a Szent Egyed közösség együtt ünnepelt szegény barátaival Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban. A szentmisét Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, az MKPK Caritas in Veritate Bizottságának elnöke celebrálta Michels Antal... »

2016. december 25. vasárnap

Újabb száz szíriai menekült érkezett Olaszországba a humanitárius folyosón keresztül

December 1-jén és 2-án megérkezett Róma Fiumicino repülőterére az Olaszországba befogadott menekültek újabb csoportja a humanitárius folyosón keresztül, amelyet a Szent Egyed közösség, az Olaszországi Protestáns Egyházak Szövetsége és az olasz valdens közösség hozott létre állami... »

2016. december 2. péntek

Nápolyban a fogyatékkal élők bérmálásával kezdődött az advent

Tízéves hagyomány, hogy a Szent Egyed közösség fogyatékkal élő barátaival együtt ünnepli advent első vasárnapját a nápolyi egyházmegyében.

2016. december 1. csütörtök

Átadták a Szent Erzsébet rózsája díjat

Tizenhetedik alkalommal adták át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat által létrehozott Szent Erzsébet rózsája díjat november 21-én a Duna Palota színháztermében.

2016. november 21. hétfő

Ábrahám vendégsége: az irgalmasság a zsidó, a keresztény és a muszlim vallásban

Október 30-án Budapesten, a Deák téri evangélikus lelkészségen a három nagy monoteista vallás képviselői az irgalmasságról tanácskoztak az assisi vallásközi béketalálkozó szellemében. A résztvevők előzőleg fiatal zsidó, keresztény és muszlim önkéntesekkel ünnepi ebéden láttak... »

2016. október 31. hétfő

Interjú Ferenc pápával a svéd jezsuita Signumban: Nehézség akkor támad, amikor valaki bezárkózik!

Svédországi apostoli útját megelőzően Ferenc pápa interjút adott Ulf Jonsson svéd jezsuitának, aki az uppsalai Newton Intézet filozófiatanára, a svéd jezsuiták Signum című folyóiratának főszerkesztője. Az interjút közölte a svéd Dagens Nyheter napilap, az Osservatore Romano és a... »

2016. október 30. vasárnap

Adományokat gyűjt a Szent Egyed közösség a menekültek számára Budapesten

„Küldj egy takarót a menekülteknek!” mottóval gyűjtést szervez a Szent Egyed közösség a magyar–szerb határon várakozó menekülteknek, a gyűjtéshez kapcsolódóan imádságot tartanak Budapesten a háború sújtotta országok békéjéért.

2016. október 18. kedd

A menekültekért való imádság hetét tartják Lengyelországban

Lengyelországban október elsején imahét kezdődött a menekültekért. Több mint húsz város csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük Varsó, Krakkó, Poznań és Gniezno. A nyitónapon Kazimierz Nycz bíboros vezetett imavirrasztást a lengyel fővárosban.

2016. október 5. szerda

Ferenc pápa saját kézzel írt üzenetet az Assisi Szent Konvent szerzeteseinek vendégkönyvébe

Ferenc pápa szeptember 20-án, kedden a „Szomjazzuk a békét – Vallások és kultúrák párbeszédben” mottóval meghirdetett béketalálkozó zárónapján saját kézzel írt üzenetében kéri az Assisi Szent Konvent tagjait, hogy közvetítsék a békét az emberek felé.

2016. szeptember 23. péntek

Ferenc pápa Assisiben: A keresztények árasszanak irgalmat a világba

Ferenc pápa szeptember 20-án Assisiben, miután találkozott a vallási vezetőkkel és a menekültekkel, elmélkedést mondott a keresztények ökumenikus imádságán, majd a záróünnepségen is felszólalt, amelyen minden vallási képviselő hitet tett a béke mellett.

2016. szeptember 21. szerda

Ferenc pápa Assisiben: Egyedül a béke szent, a háború sohasem!

Szeptember 20-án délután Ferenc pápa ökumenikus imádságot vezetett a Szent Ferenc-bazilika alsó templomában, ennek keretében elmélkedést is tartott, ezt követően a Békeszomj című vallásközi béketalálkozó zárószertartásán mondott beszédet a Szent Ferenc téren.

2016. szeptember 20. kedd

Ferenc pápa ötszáz vallási vezetővel és menekültekkel ebédelt Assisiben

A „Szomjazzuk a békét – Vallások és kultúrák párbeszédben” című, a Szent Egyed közösség által szervezett vallásközi béketalálkozó utolsó napjára ellátogatott Ferenc pápa, találkozott a felekezetek vezetőivel, és beszédet mondott a Szent Ferenc-bazilikában.

2016. szeptember 20. kedd

Vallási vezetők folytatnak párbeszédet a békéért Assisiben

A „Szomjazzuk a békét – Vallások és kultúrák párbeszédben” címmel szervezett béketalálkozót a nagy vallások képviselőinek részvételével Assisiben a Szent Egyed közösség szeptember 18–20. között. A megnyitót szeptember 18-án tartották.

2016. szeptember 19. hétfő

Párbeszéd a békéért – több száz vallási vezető találkozik Assisiben

A vallások közti béketalálkozó Assisiben – szeptember 18. és 20. között – nem ünnepi megemlékezés lesz, hanem a béke műhelye, ahol a világ jövőjéről folytatnak párbeszédet a vallások képviselői, ahogy immár három évtizede minden esztendőben.

2016. szeptember 16. péntek

tovább »