Ferenc pápa: Túl kell lépnünk a szokássá merevedett és jól ismert vallásosságon!

Január 14-én a déli Mária-imádság elmondása előtt a pápa a Jézussal való személyes találkozás nélkülözhetetlen voltát hangsúlyozta, az imádság után pedig elmondta, hogy jövőre már szeptemberben tartjuk majd az elvándorlók és menekültek világnapját, és kérte a hívők imáit... »

2018. január 14. vasárnap

Ferenc pápa: Jézus mindnyájunkkal sorsközösséget vállal a mindennapokban

Január 7-én, a déli Úrangyala imádság elimádkozásakor a Szentatya a keresztséget kérő Jézus alázatosságára, az emberrel sorsközösséget vállaló Isten nagyságára irányította a hívők figyelmét. Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2018. január 7. vasárnap

Ferenc pápa: Ne tartsuk Jézust fenyegetésnek vagy akadálynak életünkben!

Vízkereszt ünnepén, január 6-án is a hívekkel közösen imádkozta el a Szentatya az Úrangyalát a Szent Péter téren. Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2018. január 6. szombat

Ferenc pápa: Mária Jézus elé viszi az emberek szükségeit és szenvedéseit

Újév napján a szokásos déli úrangyala elimádkozásakor a pápa Mária közbenjáró szerepére hívta fel a hívők figyelmét, és mindenkit arra kért, hogy a békés jövő biztosításáért dolgozzon. Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2018. január 1. hétfő

Ferenc pápa: Ne feledkezzünk el köszönetet mondani Istennek az elmúlt évért!

December 31-én is elimádkozta a Szentatya az úrangyalát a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Elmélkedésében a család szerepét hangsúlyozta a gyermekek harmonikus felnevelkedésében.

2017. december 31. vasárnap

Ferenc pápa: a Szűzanya Isten terve tökéletes munkatársának bizonyul!

December 24-én, advent negyedik vasárnapján délben a Szentatya az angyali üdvözletről szóló evangéliumi szakaszról elmélkedett. Arra biztatta a hívőket, hogy Máriához hasonlóan bátor nagylelkűséggel fogadják Isten életükre vonatkozó tervét.

2017. december 24. vasárnap

Ferenc pápa: Ha kivesszük Jézust, mi marad a karácsonyból?

December 17-én, advent harmadik vasárnapján a déli Mária-imádság elimádkozásakor a Szentatya arra biztatta a hívőket, hogy örömmel, imával és hálaadással készüljenek karácsonyra. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. december 17. vasárnap

Ferenc pápa: Töltsük be életünk ürességeit, csiszoljuk le gőgünk érdességét!

December 10-én délben, az Angelus elimádkozása előtt a Szentatya a napi evangéliumról elmélkedett, utána pedig a nukleáris leszerelésre és az éghajlatváltozás megállítására tett közös erőfeszítés fontosságát hangsúlyozta. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében... »

2017. december 10. vasárnap

Ferenc pápa: Nem az életkor öregít, hanem a bűn!

Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén, december 8-án délben a Szentatya elimádkozta az úrangyalát a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Az ünnep tartalmára az angyali üdvözlet jelenetének elemzésével mutatott rá.

2017. december 8. péntek

Ferenc pápa advent első vasárnapján: Engedjük meg Istennek, hogy betörjön életünkbe!

December 3-án a Szentatya arról elmélkedett a déli Mária-imádság elmondásakor, hogy mit jelent Jézusnak az a felszólítása, hogy vigyázva és virrasztva várakozzunk. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. december 3. vasárnap

Ferenc pápa: A konkrét segítségnyújtás lesz az ítélet kritériuma

November 26-án a déli Mária-imádság előtt a Szentatya azt hangsúlyozta, hogy megítéltetésünk fő kritériuma a nehéz helyzetben lévő felebarátunknak nyújtott konkrét szeretet lesz. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. november 26. vasárnap

Ferenc pápa: Milyen istenképünk van? Félünk Istentől, vagy bízunk benne?

November 19-én délben a Szentatya először a vasárnapi evangéliumról elmélkedett, az Úrangyala elimádkozása után pedig többek között azon óhajának adott hangot, hogy a szegények álljanak közösségeink középpontjában. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. november 19. vasárnap

Ferenc pápa: A mai nap is lehet életünk utolsó napja. Fel vagyunk-e rá készülve?

November 12-én Ferenc pápa az Úrangyala elimádkozása előtt a tíz szűzről szóló példabeszédhez fűzött elmélkedésében azt hangsúlyozta, hogy hitünk lámpásához a jótettekkel tudunk elegendő olajat felhalmozni. A Szentatya beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. november 12. vasárnap

Ferenc pápa: A hatalommal rendelkezők gyakori hibája a kettős élet

A Szentatya november 5-én a déli Mária-imádság előtt a hatalomgyakorlás veszélyeire és kísértéseire hívta fel a figyelmet.

2017. november 5. vasárnap

Ferenc pápa: Kérjük az Urat, hogy térítse meg a terroristák szívét!

Fájdalmának adott hangot az utóbbi napokban Szomáliában, Afganisztánban és kedden New Yorkban elkövetett terrorista merénylet miatt Ferenc pápa mindenszentek ünnepén, az Angelus elimádkozása után.

2017. november 1. szerda

Ferenc pápa: Ma köszönetet mondunk a közöttünk élő szenteknek

November elsején a Szentatya a mindenki számára lehetséges szent életről, és az evangéliumban hallott boldogságokról mint a keresztény élet térképéről elmélkedett a déli Mária-imádság keretében. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. november 1. szerda

Ferenc pápa: Jézus segíteni szeretne rendet tenni vallásosságunkban

Október 29-én a Szentatya a főparancsról szóló evangéliumi szakaszról elmélkedett, amikor elimádkozta a déli Mária-imát a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. október 29. vasárnap

Ferenc pápa: Mindent megelőzően te Istenhez tartozol!

Október 22-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedett a déli Angelus elimádkozása előtt. Azt kérte, mindannyian tegyük fel magunknak a kérdést, kihez is tartozunk igazán. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. október 22. vasárnap

Ferenc pápa: Különleges püspöki szinódus lesz a pánamazonasi térség számára

Október 15-én, vasárnap a Szentatya harminc brazíliai és három mexikói vértanú mellett szentté avatta Faustino Míguez spanyol piaristát és Angelo da Acri olasz kapucinus atyát. Az Angelus elmondása előtt különleges püspöki szinódust jelentett be 2019-re.

2017. október 15. vasárnap

Ferenc pápa: Isten nem áll bosszút hibáinkért és bűneinkért!

Október 8-án Ferenc pápa az evangéliumi gonosz szőlőmunkásokról elmélkedett a déli Angelus elimádkozása előtt. Hangsúlyozta, hogy akárhányszor utasítjuk is el Isten szeretetajánlatát, ő hűséges marad, továbbra is állandóan felkínálja nekünk szövetségét, szeretetét,... »

2017. október 8. vasárnap

tovább »