Ferenc pápa: A mai nap is lehet életünk utolsó napja. Fel vagyunk-e rá készülve?

November 12-én Ferenc pápa az Úrangyala elimádkozása előtt a tíz szűzről szóló példabeszédhez fűzött elmélkedésében azt hangsúlyozta, hogy hitünk lámpásához a jótettekkel tudunk elegendő olajat felhalmozni. A Szentatya beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. november 12. vasárnap

Ferenc pápa: A hatalommal rendelkezők gyakori hibája a kettős élet

A Szentatya november 5-én a déli Mária-imádság előtt a hatalomgyakorlás veszélyeire és kísértéseire hívta fel a figyelmet.

2017. november 5. vasárnap

Ferenc pápa: Ma köszönetet mondunk a közöttünk élő szenteknek

November elsején a Szentatya a mindenki számára lehetséges szent életről, és az evangéliumban hallott boldogságokról mint a keresztény élet térképéről elmélkedett a déli Mária-imádság keretében. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. november 1. szerda

Ferenc pápa: Különleges püspöki szinódus lesz a pánamazonasi térség számára

Október 15-én, vasárnap a Szentatya harminc brazíliai és három mexikói vértanú mellett szentté avatta Faustino Míguez spanyol piaristát és Angelo da Acri olasz kapucinus atyát. Az Angelus elmondása előtt különleges püspöki szinódust jelentett be 2019-re.

2017. október 15. vasárnap

Ferenc pápa: Isten nem áll bosszút hibáinkért és bűneinkért!

Október 8-án Ferenc pápa az evangéliumi gonosz szőlőmunkásokról elmélkedett a déli Angelus elimádkozása előtt. Hangsúlyozta, hogy akárhányszor utasítjuk is el Isten szeretetajánlatát, ő hűséges marad, továbbra is állandóan felkínálja nekünk szövetségét, szeretetét,... »

2017. október 8. vasárnap

Ferenc pápa Úrangyala imádsága Bolognában: Ne az anyagi haszon, hanem a közjó álljon a középpontban!

Október 1-jén, vasárnap délben a Szentatya a munka világának képviselőivel találkozott, és a hozzájuk intézett beszéd után mondta el a szokásos déli Angelust.

2017. október 1. vasárnap

Ferenc pápa: Isten országában mindenkinek van teendője!

Szeptember 24-én délben a szőlőmunkásokról szóló példabeszéd alapján arról elmélkedett a Szentatya, hogy Isten országába mindenki meghívást kapott, és mivel Isten jutalmazási logikája teljesen eltér a miénktől, azon kell lennünk, hogy a mennyei Atya szemével nézzük... »

2017. szeptember 24. vasárnap

Ferenc pápa: Mi azt gondoljuk, már az is sok, ha kétszer megbocsátunk

Szeptember 17-én délben a Szentatya a nagylelkű királyról és a kegyetlen szolgáról szóló jézusi példabeszéd alapján tartott elmélkedést az állandó megbocsátás, a tartozáselengedés fontosságáról. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 17. vasárnap

Ferenc pápa: Imádkozzunk, hogy fel tudjuk fedezni testvéreinkben Isten képmását!

Szeptember 10-én, kolumbiai apostoli útjának utolsó napján a Szentatya Cartagenában, a Claver Szent Péternek szentelt templom melletti téren imádkozta el az Úrangyalát a téren egybegyűlt hívekkel. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 11. hétfő

Ferenc pápa: Mi sokszor egy kereszt nélküli Krisztust akarunk követni

Szeptember 3-án a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedett a déli Mária-imádságot megelőzően, utána pedig megemlékezett a természeti csapások által sújtott térségek lakosairól. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 3. vasárnap

Ferenc pápa: Jézus kezében a legkisebb kő is drágakővé válik!

A Szentatya augusztus 27-én délben a napi evangéliumról elmélkedve azt hangsúlyozta, hogy a legkisebb kő is nagyon hasznos az Egyház épületében, amely állandó felújításra szorul.

2017. augusztus 27. vasárnap

Ferenc pápa: Ne veszítsük el bátorságunkat, kitartóan és bátran kérjük az Urat!

Augusztus 20-án délben a szentatya a vasárnapi evangéliumi szövegről, a lánya gyógyulásáért rendületlen hittel és bizalommal könyörgő kánaáni asszonyról elmélkedett. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. augusztus 20. vasárnap

Ferenc pápa: Az alázatos embernek van hatalma, mert teret ad Istennek

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján a Szentatya arról elmélkedett a déli Mária-imádság előtt, hogy a mi életünkben is Jézus a legnagyobb ajándék, ő az, aki igaz örömet és teljes jelentést ad életünknek.

2017. augusztus 15. kedd

Ferenc pápa: A hit nem elmenekülés az élet problémái elől

Augusztus 13-án a déli Úrangyala elimádkozása előtt a Szentatya a napi evangéliumi szakaszhoz fűzött elmélkedésében a hitnek, a Jézusra való ráhagyatkozásnak a fontosságát hangsúlyozta. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. augusztus 13. vasárnap

Ferenc pápa: A Jézussal való találkozás nem öncélú, hanem testvéreinkhez küld minket!

Augusztus 6-án, Urunk színeváltozásának ünnepén is elimádkozta a szentatya a déli Úrangyalát a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. A Szentatya beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. augusztus 6. vasárnap

Ferenc pápa: Mi már rábukkantunk Jézus vigasztaló közelségének kincsére!

Július 30-án a Szentatya a vasárnapi evangéliumról: a földbe rejtett kincsről és a különleges drágagyöngyről szóló jézusi példabeszédről elmélkedett a déli úrangyala imádság előtt. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. július 30. vasárnap

Ferenc pápa: Kovászként működő egyházat vagy a „tiszták” egyházát akarjuk?

Július 23-án, a vasárnap déli Úrangyala elimádkozásakor a Szentatya a jó magról és a konkolyról szóló példabeszédről elmélkedett, többek között a döntés és a türelem magatartásformáit hangsúlyozta Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. július 23. vasárnap

Ferenc pápa: Fogjunk bele bátran egy alapos talajjavításba, egy komoly szívtisztításba!

A Szentatya július 16-án, vasárnap délben a magvetőről szóló példabeszédről tartott elmélkedést, majd elimádkozta az úrangyalát a Szent Péter téren egybegyűlt hívekkel.

2017. július 16. vasárnap

Ferenc pápa: A misszió nem turistáskodás!

Június 25-én délben a szentatya arról tartott elmélkedést a napi evangélium alapján, hogy Jézus felkészíti övéit az üldöztetésekre, de azt is megígéri, hogy sosem lesznek egyedül. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük az alábbiakban.

2017. június 25. vasárnap

Ferenc pápa: Isten mindig előbb keres, előbb vár, előbb szeret minket!

Június 11-én délben a Szentháromság misztériumáról elmélkedett a szentatya az úrangyala elimádkozása előtt.

2017. június 11. vasárnap

tovább »