A tokiói olimpiai ciklusra is meghosszabbította támogatását a Béres Gyógyszergyár

Újabb olimpiai ciklusra kötött együttműködési megállapodást a Magyar Olimpiai Bizottsággal a Béres Gyógyszergyár Zrt., mely a MOB támogatójaként 2020-ig, a tokiói olimpiáig segíti a felkészülést.

2018. szeptember 12. szerda

Ruth Pfau nővérre, a leprások megmentőjére emlékeztek Pakisztánban

Ruth Pfau nővérre, vagy ahogy a nép nevezte, „a pakisztáni Teréz anyára”, a leprások megmentőjére emlékeztek halálának első évfordulóján, augusztus 10-én Pakisztánban, ahol a lipcsei születésű szerzetesnő több mint öt évtizeden át a leprások szolgálatának szentelte... »

2018. szeptember 7. péntek

Szatmárnémetiben is várja az érdeklődőket az Alzheimer Café

Szeptember 17-én, hétfőn Szatmárnémetiben is megszervezik az Európa-szerte népszerű rendezvényt, amelynek célja támogatást nyújtani a demenciában szenvedők családtagjai számára.

2018. szeptember 7. péntek

Gyógyászati segédeszközöket adományozott a Teva a Katolikus Karitásznak

Nagy értékű gyógyászati segédeszközöket adományozott a Teva Gyógyszergyár Zrt. a közelmúltban a Katolikus Karitásznak.

2018. augusztus 31. péntek

Családi napot tartottak Nógrádsipeken

A családok éve alkalmából családi napot szervezett Nógrádsipeken július 29-én az ÉletBoldogság Család Rendszer (Lifehappiness International) szervezet. A program fővédnöke Bíró László tábori püspök volt. A nyitó szentmisét Czombos József aranymisés rimóci plébános, kanonok... »

2018. augusztus 25. szombat

Német püspöki dokumentum a lelkipásztori ellátásról vészhelyzetek és hirtelen halál esetén

A német püspöki konferencia augusztus 18-án nyilatkozatot tett közzé a vészhelyzetekben végzett pasztorációról, konkrétan megjelölve, mi a gyakorlati teendő betegség vagy szerencsétlenség következtében beállt hirtelen halál esetén – tájékoztat a SIR olasz katolikus... »

2018. augusztus 24. péntek

Drámai adatokat tettek közzé Belgiumban az eutanáziáról

Nyilvánosságra hozták Belgiumban az eutanázia ellenőrzésével és értékelésével megbízott szövetségi bizottság nyolcadik jelentését. A dokumentumot június 12-én hagyták jóvá.

2018. augusztus 14. kedd

Adományok egy Kovászna megyei kórháznak és idősek otthonának

Újabb adományozási akciót kezdeményezett augusztus 7-én a Wegener-Pro Sanitate Alapítvány. A szervezet munkatársai a kézdivásárhelyi kórház pszichiátriai osztályát látták el százhúsz rend ágyneművel.

2018. augusztus 10. péntek

Gyógyászati eszközöket adott át a Karitász Kőrösmezőn

A Katolikus Karitász orvosmissziója több mint ötven óvodásnak és kisiskolásnak adott át szemüvegeket és talpbetéteket a kárpátaljai Kőrösmezőn.

2018. augusztus 6. hétfő

Billings-módszer – Családtervezés az ötvenéves „Humanae vitae” szellemében

„A Billings Ovulációs Módszert (BOM) a 20. század egyik legnagyobb felfedezéseként fogják számon tartani az orvoslás történetében” – mondta Thomas Hilgers professzor, a VI. Pál Pápa Intézet alapító igazgatója.

2018. július 25. szerda

Átadták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanokat ellátó új egészségügyi központját

Új, harminc férőhelyes, hajléktalan embereket ellátó egészségügyi centrum nyílt Szegeden. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának intézményét július 17-én adták át. Az egészségügyi centrumot Kozma Imre OH, a szeretetszolgálat elnöke áldotta meg.

2018. július 25. szerda

Megáldották az új keresztutat és Krisztus-szobrot a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban

Adományoknak köszönhetően elkészült a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájának keresztútja és Feltámadt Krisztus-szobra. Hajas László alkotásait Takács András kórházlelkész áldotta meg július 15-én.

2018. július 24. kedd

Sebastian Madassery verbita szerzetes látogatása a salgótarjáni kórházban

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének meghívására július 18-án a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház kápolnájában szentmisét celebrált, majd előadást tartott Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetes. Az eseményről Ocsovainé Zsélyi Rita lelkigondozó írt... »

2018. július 22. vasárnap

A szörnyű és az elképzelhetetlen határán – A Karitász orvosmissziója Kárpátalján és a Délvidéken

A Katolikus Karitász orvoscsoportja több száz gyereket vizsgált meg Kárpátalja és a Délvidék magyar falvaiban az elmúlt évben. Vojcek Lászlót, a Budai Irgalmasrendi Kórház főorvosát, a Katolikus Karitász tavaly alapított orvosmissziójának vezetőjét tapasztalatairól... »

2018. július 16. hétfő

Kinesztetikaképzést tartottak a nagyváradi idős- és beteggondozóknak

A nagyváradi Caritas Catolica idős- és beteggondozással foglalkozó szakápolói részére szerveztek haladó szintű kinesztetikaképzést július 4. és 6. között annak érdekében, hogy a friss, korszerű tudással hatékonyabban láthassák el mindennapi feladataikat.

2018. július 13. péntek

Püspöki áldásban részesültek a végzős gyógyszerészhallgatók Pécsen

Július 6-án főpásztori áldást kaptak jövőbeni munkájukra a végzős pécsi gyógyszerészhallgatók a Szent Péter és Szent Pál-székesegyházban. Udvardy György megyéspüspök a hivatás erejéről beszélt az avatásuk előtt állóknak.

2018. július 10. kedd

Önkéntes beteglátogatók köpenyének átadása a Hetényi kórház kápolnájában

A szolnoki Hetényi kórház Lelkigondozói Szolgálatának régi és új önkéntesei június 28-án, csütörtökön vehették át ünnepélyesen a közös szolgálatot jelképező köpenyeket a Hetényi kórház kápolnájában.

2018. július 5. csütörtök

Felismerni a szenvedő Krisztus arcát a betegekben – Áldást kaptak a végzős orvostanhallgatók Pécsen

Június 28-án a pécsi Jézus Szíve-plébániatemplomban kaptak püspöki áldást az idén diplomázó pécsi orvostanhallgatók. Udvardy György megyéspüspök Isten kegyelmét kérte a medikusok jövőbeni munkájára.

2018. július 2. hétfő

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a Vatikán

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a „Sport az emberiség szolgálatában” vatikáni kezdeményezés a Mária Maraton kapcsán; a július 7–8-i tatai rendezvény az együttműködés első gyümölcse.

2018. július 2. hétfő

Valós életörömet adni a fiataloknak – Vatikáni üzenet a kábítószer-ellenes világnapra

Június 26-án tartják a kábítószer-ellenes világnapot, amelyet az ENSZ hirdetett meg 1987-ben, hogy megerősítse a fellépést és az együttműködést a jelenség ellen. Turkson bíboros a világnaphoz kapcsolódó üzenete szerint a megelőzéssel és az áldozatok rehabilitációjával kell... »

2018. június 26. kedd

tovább »