Emléktáblákat avattak az Emlékezés és Remény fáinál a Séd-völgyben

A veszprémi Fagyöngy Egyesület 2015-ben ültette el a Séd-völgyben az Emlékezés és Remény fáit, idén április 10-én délután pedig a nemzeti rákellenes nap alkalmából a fák mellett emléktáblákat avattak a jezsuita templom előtt.

2017. április 12. szerda

A gyengédség és a szeretet „orvosságára” van szükség – Beteg gyermekeket fogadott a pápa

Ferenc pápa április 10-én, hétfőn a római Bambino Gesù gyermekkórházban ápolt beteg gyermekek egy csoportjával találkozott, akiket elkísértek a szüleik és orvosaik, ápolóik. Az 5 és 18 év közötti gyerekek és fiatalok közreműködésével a RAI olasz állami televízió tízrészes... »

2017. április 12. szerda

A pápa az olasz biobiztonsági bizottsághoz: A technológia szolgálja a méltó és egészséges életet

Vigyázzunk, hogy ne használjuk helytelenül a biológiai technológiát – figyelmeztetett április 10-én Ferenc pápa, amikor fogadta a Vatikánban az Olasz Biobiztonsági, Biotechnológiai és Élettudományi Bizottság mintegy harminc tagját.

2017. április 10. hétfő

Szív és mustármag – Erdő Péter megáldotta a Semmelweis Egyetem Külső Klinikai Tömbjének kápolnáját

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg április 7-én a Semmelweis Egyetem (SE) Külső Klinikai Tömbjének Központi Betegellátó Épületében kialakított Szent Kamill-kápolnát.

2017. április 7. péntek

Lelkipásztori szolgálat a főváros kórházaiban

A Budapesti Katolikus Kórházlelkészséget 2004-ben alapította Erdő Péter bíboros azzal a céllal, hogy összehangolja a budapesti plébániák kórházi lelkipásztori szolgálatait. 2016 októberétől a kórházlelkészi szolgálat vezetését Kampfmüller Sándor, a Rózsák terei templom... »

2017. április 6. csütörtök

Szentmisét mutattak be az autizmussal élőkért Veszprémben

Április 2-án, az autizmus világnapján szentmisét mutattak be a veszprémi Szent Mihály-főszékesegyházben.

2017. április 3. hétfő

24 órás szentségimádást tartottak a váci Jávorszky-kórházban Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére

Március 24–25-én 24 órás szentségimádást tartottak a váci Jávorszky Ödön Kórház tanácstermében Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére a betegekért, az orvosokért, az ápolókért, a segítőkért, az önkéntesekért és azokért a családtagokért, akik szeretettel gondozzák beteg... »

2017. március 30. csütörtök

„Ragyogj kékben!” – Az autizmus világnapjára készülnek Székesfehérváron

Az Egyesült Nemzetek Szervezete április 2-át az autizmus világnapjává nyilvánította. Ezen a napon a „Ragyogj kékben!” nemzetközi kampány keretében a világ minden részén az autizmussal élőkre és családjaikra irányul a figyelem.

2017. március 29. szerda

Újabb adományok átadásával folytatódott a Katolikus Karitász kórházmissziója Kárpátalján

Két éve kezdődött kórházmissziós munkája keretében orvosi műszereket és betegszobai berendezéseket juttatott Kárpátaljára a Katolikus Karitász. Az adományok átadása alkalmából Écsy Gábor igazgató látogatott el az ungvári és a munkácsi gyermekkórházba március 28-án.

2017. március 29. szerda

Légy te a beteg szíve – Elsősegélynyújtó-tanfolyamon vettek részt a Pécsi Egyházmegye munkatársai

A Pécsi Egyházmegye turisztikai létesítményeiben évente több mint 120 ezer látogató fordul meg, ezért az ott dolgozók fontosnak tartják, hogy minél felkészültebbek legyenek, és szükség esetén életet mentsenek. Március 22-én ezért elsősegélynyújtó-tanfolyamon vettek részt a... »

2017. március 24. péntek

A betegek szolgálatában – beszélgetés a Betegápoló Irgalmasrend provinciálisával

Március 8-án ünnepli a Betegápoló Irgalmasrend alapítója, Isten Szent János emléknapját. Az ünnepre készülve a rend fenntartásában működő pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthon meghívására Magyarországra látogatott Joachim Mačejovský OH provinciális. A rend tevékenységéről... »

2017. március 9. csütörtök

Szentmisében emlékezett meg alapítójáról a Betegápoló Irgalmasrend

A Betegápoló Irgalmasrend szentmisében emlékezett meg alapítójáról, Istenes Szent Jánosról március 8-án a Budai Irgalmasrendi Kórház aulájában. A szertartást Kozma Imre, a rend magyarországi vezetője celebrálta.

2017. március 9. csütörtök

Szembenézés az idősödéssel – lelkigyakorlat nőknek Tahiban, a Szív Lelkiségi Központban

„Életem integrációja – út életem egységéhez” címmel tartanak lelkigyakorlatot 55–75 éves korú nők számára a tahi Szív Lelkiségi Központban március 29. és április 2. között Obendorf Beatrix SJC és Benkő Adrienne vezetésével.

2017. március 9. csütörtök

Jótékonysági divatbemutatót szerveztek a szegedi Katolikus Házban

A Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvánnyal kapcsolatban álló gyógyult fiatalok és a tervezők mutatták be ruhakölteményeiket a „Csinosan a jó célért” kezdeményezés keretében megrendezett divatbemutatón március 5-én, a szegedi Katolikus Házban.

2017. március 6. hétfő

Istenes Szent Jánosnak állítottak szobrot a pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthonban

Istenes Szent Jánosnak, a Betegápoló Irgalmasrend alapítójának, az újkori betegápolás előfutárának állítottak szobrot a rend fenntartásában működő Szent Erzsébet Otthonban, Pilisvörösváron. Március 5-én Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes áldotta meg az otthon kertjében elhelyezett... »

2017. március 6. hétfő

A lengyel kormány bekapcsolódik a Katolikus Egyház közel-keleti segítségnyújtásába

A lengyel kormány aktívan bekapcsolódik a Katolikus Egyház közel-keleti humanitárius segítségnyújtásába, ezen belül szíriai kórházak felújításába – jelentette be Beata Szydło kormányfő március 1-jén.

2017. március 2. csütörtök

Szalézi önkéntesként HIV-fertőzött fiúk között

Des Williams a Bosco Önkéntes Akció (Bosco Volunteer Action – BOVA) önkénteseként négy hónapot töltött az indiai Szálemben egy otthonban, ahol HIV-fertőzött fiúkat gondoznak. Tapasztalatait a Szaléziak.hu tette közzé.

2017. február 20. hétfő

Természetes családtervezés – akkreditálták a Magyarországi Billings Központot

Lezárult az a másfél évig tartó akkreditációs folyamat, amelynek eredményeként a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében működő Magyarországi Billings Központ 2017-től teljes jogú tagszervezete lett a Nemzetközi Billings Szervezetnek (WOOMB International – World Organization Ovulation... »

2017. február 18. szombat

„Nyitott kórházak” projekt – nemzetközi támogatás a Szíriában működő katolikus kórházaknak

Szíriában jelenleg többen halnak meg a megfelelő egészségügyi ellátás hiánya miatt, mint a harcmezőn – Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius e megállapítását követően született meg a „Nyitott kórházak” kezdeményezés. A projektet február 16-án mutatták be... »

2017. február 17. péntek

Drogprevenciós programsorozat indul Újbudán

„Tudatos szülő, tiszta gyermek – Drogprevenció Újbudán” címmel formabontó rendezvénysorozat indul február 22-én a kábítószer-fogyasztás önsorsrontó hatásairól, valamint a szülők felvilágosult és tudatos viselkedéséről gyermekük szerhasználatának megelőzése... »

2017. február 15. szerda

tovább »