Együttműködési nyilatkozatot írtak alá az egyházi fenntartású kórházak vezetői

Együttműködési nyilatkozatot írtak alá a Budapesti Szent Ferenc Kórház, a Budai Irgalmasrendi Kórház, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és a kórházak vezetői november 13-án Budapesten.

2018. november 14. szerda

A Hajdúdorogi Főegyházmegye is csatlakozott „Méltóság napjához” Debrecenben

„Méltóság a családban” – ezzel a címmel szervezte meg a „Méltóság napját” a Debreceni Hospice Ház Alapítvány. A november 8-i programhoz tizenhat debreceni intézmény csatlakozott, illetve a Hajdúdorogi Főegyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület is.

2018. november 14. szerda

Mentőautókat küldött a Katolikus Karitász Etiópiába

Két mentőautóval segíti a Katolikus Karitász az egészségügyi ellátást Etiópiában. A járműveket november 12-én a szervezet csepeli telephelyén indította útjára Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója és Tadesse Eyassau, a Magyar–Etióp Barátság és Együttműködés... »

2018. november 13. kedd

Egy héten át ingyenes orvosi ellátást kapnak a rászorulók a Szent Péter téren

November 12-én nyílt meg a Vatikánban az az ideiglenes orvosi rendelő, amely november 18-ig, a szegények világnapjáig ingyenes egészségügyi szolgáltatást nyújt hajléktalanoknak, migránsoknak és minden rászorulónak.

2018. november 13. kedd

Kétnapos egészségügyi szűrést végzett a Katolikus Karitász orvosmissziója a kárpátaljai Rahón

Felnőttek és gyermekek egészségügyi szűrését végezte el október 27-én és 28-án a Katolikus Karitász orvosmissziója Rahón, a magyarok által is lakott kárpátaljai településen.

2018. november 13. kedd

Egyszerre útjelző, iskola és kórház – Megszentelték a felújított kislétai görögkatolikus templomot

A hívek, a település vezetése, a parókus és segítői összefogása, közös munkája eredményeként kívül és belül is megszépült a kislétai Szent Mihály főangyal görögkatolikus templom. November 11-én, a templom búcsúján szentelte meg a felújított épületet Szocska A. Ábel... »

2018. november 12. hétfő

Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő

Bemutatták Ferenc pápának az amazóniai úszó kórház modelljét

November 5-én, hétfőn délelőtt Ferenc pápa a Vatikánban kihallgatáson fogadta a brazil Bernardo Bahlmannt, Obidos ferences püspökét, aki bemutatta a Szentatyának az úszó kórház tervét és modelljét. A hajón kialakított kórház a brazíliai Pará állam folyóin működik majd.

2018. november 8. csütörtök

Abortusz helyett élet – Új életvédő honlap indult

„Abortusz helyett élet” címmel internetes oldal indult, melynek célja, hogy segítséget nyújtson a nehéz döntés elé került édesanyáknak.

2018. október 28. vasárnap

Quo vadis, Ecclesia? – A Katolikus Egyház a legfrissebb statisztikák tükrében

A 92. missziós világnap alkalmából október 21-én a vatikáni Fides hírügynökség szokás szerint statisztikai adatokat publikált, hogy ezáltal adjon rálátást a világegyházra. Az alábbiakban közreadjuk az adatokat.

2018. október 25. csütörtök

A miskolci KÉSZ ’56-os emlékünnepségén adták át a Kartal–Veczán-díjat

Október 22-én átadták a Kartal–Veczán-díjat a miskolci Művészetek Házában, ahol a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportja immár 14. alkalommal rendezte meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékünnepségét, a Miskolci Nemzeti Estélyt.

2018. október 24. szerda

Görögkatolikus orvosok lelkinapja Máriapócson

Az Istenszülő oltalma ünnepét (október 1.) követő hétvégén, október 6-án és 7-én tartották a görögkatolikus orvosok és gyógyszerészek találkozóját Máriapócson. A csoport egyik alapítóját, Gyulainé Orosz Mártát kérdezte a Miskolci Egyházmegye munkatársa az... »

2018. október 15. hétfő

Boldog Jan Beyzym, a leprás betegek szolgája

Október 12-én emlékezik az Egyház Boldog Jan Beyzym szerzetesre. A lengyel származású jezsuita tizennégy évig szolgálta Madagaszkáron a leprás betegeket. II. János Pál pápa avatta őt boldoggá 2002-ben Krakkóban.

2018. október 12. péntek

Neuropátia-szűrőközpont nyílt a Budapesti Szent Ferenc Kórházban

Toldy-Schedel Emil főigazgató és Kádár Éva, a Wörwag Pharma Kft. ügyvezető igazgatója október 10-én megnyitották a Pest Megyei Neuropathia Centrumot a Budapesti Szent Ferenc Kórházban.

2018. október 11. csütörtök

Hiányszakmákat oktatnak az egyesült máltai szakiskolák

Egyesült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat két óbudai szakiskolája: az Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola.

2018. október 10. szerda

Országos szakmai vetélkedőt nyertek a debreceni Szent László-iskola tanulói

Először vettek részt a hatodik alkalommal megrendezett, szakgimnáziumok számára meghirdetett országos egészségügyi vetélkedőn a debreceni Szent László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói Vácon.

2018. október 8. hétfő

Szentmise a betegekért és kórházi dolgozókért Zalaegerszegen

Az „Akarattal és Hittel a Zala Megyei Kórház Onkológiai Osztályáért” Alapítvány, valamint a Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda az emlőrák elleni küzdelem világnapja alkalmából szeptember 28-án megemlékezést szervezett a gyógyuló betegek és gyógyítóik számára.... »

2018. október 5. péntek

Püspöki szentmisével ünnepelték Szent Rafael, a betegek angyala napját a zalaegerszegi kórházban

Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok ünnepén, szeptember 29-én Székely János szombathelyi megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház ebédlőjében.

2018. október 5. péntek

Ferenc pápa: A szeretet távol tartja az eutanázia sötét árnyát

Csoda, gyógyítás és bizalom – a pápa október 1-jén délelőtt fogadta a Vatikánban az egészségről tartott IV. etikaszeminárium mintegy hetven résztvevőjét. Ha valaki szeretve érzi magát, eltűnik az eutanázia sötét árnya – állapította meg a Szentatya.

2018. október 1. hétfő

Egyedülálló szemléletű, modern családi centrum a Budai Irgalmasrendi Kórházban

A Frankel Leó úti Irgalmasrendi Kórházban új épületszárny épül, ahol a gyógyintézményen belül létrehozták a Keresztény Családi Centrumot.

2018. szeptember 28. péntek

tovább »