Új szárnnyal bővül a Budai Irgalmasrendi Kórház

Új szárnyat kap és hamarosan teljesen megújul a Budai Irgalmasrendi Kórház (BIK) – derül ki az intézmény által kiadott sajtóanyagból.

2017. december 8. péntek

Nyolcórás bibliamaratont tartottak a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban

November 30-án reggel 10 órától este 18 óráig tartott az ökumenikus bibliamaraton a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban; az alkalomra több felekezet papját és lelkészét meghívták a szervezők.

2017. december 6. szerda

Visken járt a Katolikus Karitász kárpátaljai orvosi missziója

Közel száz magyar óvodást vizsgáltak meg a Katolikus Karitász orvosi missziója keretében Visken – számolt be Vojcek László professzor, a küldöttség vezetője a viski Mustármag Óvodában december 3-án megtartott sajtótájékoztatón.

2017. december 4. hétfő

Megáldották és átadták a Szent Miklós Szolgálóházat Debrecenben

Megáldották és átadták a Szent Miklós Szolgálóházat Debrecenben, a Petőfi tér 9. szám alatt, a görögkatolikus érseki hivatal szomszédságában.

2017. december 3. vasárnap

Nelli nővér – Húsz év a magyar AIDS-betegek szolgálatában

Budapesten, egy kilencedik kerületi kis lakásban élik csendes, szemlélődő, szolgáló életüket a Jézus Kistestvérei szerzetesnővérek, Foucauld atya lelkiségét követve. Barbai Nelli AIDS-betegeket gondoz a budapesti Szent László Kórházban, vele beszélgetünk az AIDS világnapja (december... »

2017. december 1. péntek

Gyermekáldás természetesen – Könyvbemutató a keresztény meddőségkezelésről

A Magyar Kurír gondozásban, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelenik meg Schaffler Orsolya „Gyermekáldás természetesen” című könyve, mely a NaPro Technológiát ismerteti. A kötetet Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke mutatja be november... »

2017. november 28. kedd

Az irgalmasság kézművesei – Kisfilm a kórházlelkészi szolgálatról

A kórházlelkészi szolgálat tizenöt munkatársa teljesít jelenleg szolgálatot a Váci Egyházmegye területén található tizenegy kórházban.

2017. november 26. vasárnap

Drogprevenció másképp – Akadémiai pályázaton győztek a Szent Angéla ferences gimnázium diákjai

Első helyezést ért el a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium két tizenkettedikes diákja a TANTUdSZ tantárgy-pedagógiai akadémiai program „Iskolai egészségnevelés másképpen” című pályázatán október végén. Varga Mónika interjúját olvashatják az... »

2017. november 26. vasárnap

Betegeket látogatott Böcskei László nagyváradi megyéspüspök

A nagyváradi egyházmegyei karitász otthoni beteggondozói programja keretében ápolt nagyváradi és szalacsi időseket, betegeket látogatta meg november 21-én és 22-én Böcskei László megyéspüspök.

2017. november 24. péntek

A betegség értéke – Laczkó Zsolt kórházlelkész tartott előadást Egyeken

Laczkó Zsolt kórházlelkész volt a Hajdú-Bihar megyei nagyközség Szent József-plébániájának vendége november 15-én. Az előadás annak a sorozatnak a része volt, melyet Szent József litániája ihletett: a kórházlelkész előadása a litánia „Betegek reménye, haldoklók pártfogója”... »

2017. november 23. csütörtök

Az ápolásról és az életminőségről rendeztek konferenciát Marosvásárhelyen

Több mint százhúsz résztvevővel zajlott az „Ápolás és életminőség” című, háromnyelvű nemzetközi konferencia november 10–12. között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán a Gyulafehérvári Caritas, a Kinaesthetics Romania és a svájci Stiftung... »

2017. november 17. péntek

A Szentatya a Pápai Életvédő Akadémia elnökének: Soha ne hagyjuk magukra a betegeket!

Ferenc pápa levelet küldött Vincenzo Paglia érseknek, a Pápai Életvédő Akadémia elnökének abból az alkalomból, hogy november 16-án, csütörtökön kezdődött az Orvosok Világszövetsége és az akadémia kétnapos európai regionális találkozója az élet végével kapcsolatos... »

2017. november 17. péntek

„Erkölcsileg is elfogadható” – Bemutatják a NaPro Technológiáról szóló kötetet

A Magyar Kurír gondozásban, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelenik meg Schaffler Orsolya „Gyermekáldás természetesen” című könyve, mely a NaPro Technológiát ismerteti. A kötetet november 30-án, csütörtökön 16.30 órakor mutatjuk be a budapesti Szent István-bazilika Mária... »

2017. november 16. csütörtök

Átadták a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének díjait

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége célkitűzéseinek megvalósításáért Szent Adalbert-díjjal tüntette ki Velkey Györgyöt, a Bethesda kórház főigazgatóját, és Csanád Béla-díjjal Osztie Zoltánt, a szervezet volt elnökét az egyesület tatai küldöttgyűlésén november... »

2017. november 15. szerda

Pápai döntésként januártól megszüntetik a cigarettaárusítást a Vatikánban

Újságírói kérdésekre válaszolva Greg Burke szentszéki szóvivő november 9-én, csütörtökön nyilatkozatot tett közzé a hír kapcsán, hogy megszüntetik a cigarettaárusítást a szentszéki alkalmazottak számára a Vatikánban.

2017. november 10. péntek

A Hiszekegyet imádkozva halt meg – Porres Szent Márton

November 3-án Porres Szent Márton szerzetesre (1569–1639), az orvosi és ápolói szervezetek védőszentjére emlékezik a Katolikus Egyház.

2017. november 3. péntek

Civilizáltan bánunk ma a holttestekkel?

Piotr Morciniec bioetikai témájú írását a Pécsi Egyházmegye honlapjának Vadfüge rovata közölte. A szerző a lengyel Opolei Egyetem morális teológia, szociáletika tanszékének vezetője, katolikus pap.

2017. november 2. csütörtök

Életvédő konferenciát szerveztek Pócspetriben

„Életek az életért” címmel életvédő konferenciát tartottak október 28-án Pócspetriben, a Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületében – tájékoztatott Kovács Ágnes, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye sajtóreferense.

2017. november 2. csütörtök

Kárpátaljai magyar óvodában nyújtott segítséget a Katolikus Karitász orvosmissziója

A karitász magyarországi orvosmissziója 45 óvodás gyermek szűrővizsgálatát végezte el október 30-án az aknaszlatinai Szent Anna Óvodában, ahol Écsy Gábor, a szervezet igazgatója és Vojcek László, az orvosmisszió vezetője tartott sajtótájékoztatót.

2017. október 30. hétfő

Ma mit teszünk az Úr Jézusért? – Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékeztek Kecskeméten

Az október 27-én Kecskeméten rendezett emlékkonferencián Boldog Batthyány-Strattmann László, a családapa, a férj, az orvos és a hívő ember életét mutatták be az előadók.

2017. október 27. péntek

tovább »