Ferenc pápa találkozott az Olasz Rákellenes Szövetség tagjaival

A Szentatya június 26-án a vatikáni Kelemen teremben fogadta az Olasz Rákellenes Szövetség tagjainak mintegy százötven fős csoportját.

12:20

Átvették okleveleiket a Gál Ferenc Főiskola gyulai karának végzősei

Okleveleket és díjakat adtak át a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Karának diplomaosztó ünnepségén június 23-án a gyulai Nádi Boldogasszony-plébániatemplomban. A rendezvényen aláírták a főiskola, a Békés Megyei Központi Kórház, a Gyulai Várfürdő Kft. és a... »

2017. június 25. vasárnap

Kenderes János orvosról nevezték el a vásárosdombói Skóciai Szent Margit Gondozóotthon parkját

Tiszteletből és hálából az intézmény tavaly elhunyt orvosáról, Kenderes Jánosról nevezték el a Baranya megyei községben működő gondozóotthon parkját június 2-án. Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelyet Cseh Péter Mihály vásárosdombói plébániai kormányzó mutatott... »

2017. június 20. kedd

A biztosítás nem fedezte a kemoterápiáját – az asszisztált öngyilkosságot viszont igen

Egy négygyermekes amerikai asszony, Stephanie Packer örül minden pillanatnak, amit még férjével és gyermekeivel tölthet; mindent meg akar tenni, ami hozzásegíti, hogy akár csak egyetlen másodperccel is több időt tölthessen velük.

2017. június 9. péntek

Szombaton rajtol a szatmárnémeti jótékonysági maraton

Június 10-én immár tizenegyedik alkalommal szerveznek Caritas-maratont Szatmárnémetiben, ezúttal az egyházmegyében élő idősekért.

2017. június 9. péntek

Betegek és gyógyítók zarándokoltak Máriapócsra

A máriapócsi nemzeti kegyhelyen május 28-án, vasárnap tartották a betegek és gyógyítók búcsúját.

2017. május 29. hétfő

Ferenc pápa telefonált a genovai gyermekkórház kis betegeinek

Május 24-én Ferenc pápa váratlan meglepetéssel örvendeztette meg a gyermekeket, akiket május 27-i genovai útja alkalmával személyesen is meglátogat.

2017. május 25. csütörtök

Ferenc pápa Huntington-kórban szenvedő betegek egy csoportjával találkozott

Május 18-án, csütörtökön Ferenc pápa kihallgatáson fogadta a vatikáni VI. Pál teremben a Huntington-kórban szenvedő betegek egy csoportját hozzátartozóikkal együtt. A találkozót e betegségnek szentelték, amely Dél-Amerikában a leginkább elterjedt.

2017. május 18. csütörtök

Liturgia a betegek szolgálatában – Kórházlelkészek ökumenikus konferenciáját tartották Vácon

Május 13-án, szombaton a kórházi területen dolgozó lelkészeket, papokat, lelkigondozókat és az önkéntes beteglátogatókat várták a Váci Egyházmegye Oktatási Központjába a kórházlelkészek ökumenikus konferenciájára.

2017. május 17. szerda

Az összefogás jegyében – A hajléktalanellátás krízisidőszakát lezáró szakmai napot tartottak

A hajléktalanellátás krízisidőszakát lezáró szakmai napot tartottak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanellátó intézményében dolgozó szociális szakemberek számára április 27-én a szervezet közép-magyarországi régiójának budapesti központjában.

2017. május 15. hétfő

Ferenc pápa külön köszöntötte a betegeket Fatimában

A pápa május 13-án, szombaton délelőtt szentté avatta Ferenc és Jácinta látnok gyermekeket a Mária-jelenések 100. évfordulójának emléknapján. A szertartás végén a pápa külön köszöntötte a betegeket, és beszédet mondott.

2017. május 14. vasárnap

Csilla von Boeselagerről elnevezett máltai központot avattak Beregszászban

A fogyatékkal élő gyermekeket és felnőtteket ellátó, Csilla von Boeselagerről elnevezett központot, amely a Pető Intézettel együttműködve végzi majd tevékenységét, április 26-án nyitották meg a kárpátaljai Beregszászon.

2017. április 28. péntek

Egyházi közreműködéssel segítik egészségügyi diplomához a hátrányos helyzetű fiatalokat Miskolcon

Kiegészítő együttműködési megállapodást kötött a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium és a Miskolci Egyetem (ME) Egészségügyi Kara április 26-án. Az együttműködés célja a hátrányos helyzetű fiatalok egészségügyi diplomához segítése.

2017. április 26. szerda

Emléktáblákat avattak az Emlékezés és Remény fáinál a Séd-völgyben

A veszprémi Fagyöngy Egyesület 2015-ben ültette el a Séd-völgyben az Emlékezés és Remény fáit, idén április 10-én délután pedig a nemzeti rákellenes nap alkalmából a fák mellett emléktáblákat avattak a jezsuita templom előtt.

2017. április 12. szerda

A gyengédség és a szeretet „orvosságára” van szükség – Beteg gyermekeket fogadott a pápa

Ferenc pápa április 10-én, hétfőn a római Bambino Gesù gyermekkórházban ápolt beteg gyermekek egy csoportjával találkozott, akiket elkísértek a szüleik és orvosaik, ápolóik. Az 5 és 18 év közötti gyerekek és fiatalok közreműködésével a RAI olasz állami televízió tízrészes... »

2017. április 12. szerda

A pápa az olasz biobiztonsági bizottsághoz: A technológia szolgálja a méltó és egészséges életet

Vigyázzunk, hogy ne használjuk helytelenül a biológiai technológiát – figyelmeztetett április 10-én Ferenc pápa, amikor fogadta a Vatikánban az Olasz Biobiztonsági, Biotechnológiai és Élettudományi Bizottság mintegy harminc tagját.

2017. április 10. hétfő

Szív és mustármag – Erdő Péter megáldotta a Semmelweis Egyetem Külső Klinikai Tömbjének kápolnáját

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg április 7-én a Semmelweis Egyetem (SE) Külső Klinikai Tömbjének Központi Betegellátó Épületében kialakított Szent Kamill-kápolnát.

2017. április 7. péntek

Lelkipásztori szolgálat a főváros kórházaiban

A Budapesti Katolikus Kórházlelkészséget 2004-ben alapította Erdő Péter bíboros azzal a céllal, hogy összehangolja a budapesti plébániák kórházi lelkipásztori szolgálatait. 2016 októberétől a kórházlelkészi szolgálat vezetését Kampfmüller Sándor, a Rózsák terei templom... »

2017. április 6. csütörtök

Szentmisét mutattak be az autizmussal élőkért Veszprémben

Április 2-án, az autizmus világnapján szentmisét mutattak be a veszprémi Szent Mihály-főszékesegyházben.

2017. április 3. hétfő

24 órás szentségimádást tartottak a váci Jávorszky-kórházban Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére

Március 24–25-én 24 órás szentségimádást tartottak a váci Jávorszky Ödön Kórház tanácstermében Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére a betegekért, az orvosokért, az ápolókért, a segítőkért, az önkéntesekért és azokért a családtagokért, akik szeretettel gondozzák beteg... »

2017. március 30. csütörtök

tovább »