Szalézi önkéntesként HIV-fertőzött fiúk között

Des Williams a Bosco Önkéntes Akció (Bosco Volunteer Action – BOVA) önkénteseként négy hónapot töltött az indiai Szálemben egy otthonban, ahol HIV-fertőzött fiúkat gondoznak. Tapasztalatait a Szaléziak.hu tette közzé.

09:04

Természetes családtervezés – akkreditálták a Magyarországi Billings Központot

Lezárult az a másfél évig tartó akkreditációs folyamat, amelynek eredményeként a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében működő Magyarországi Billings Központ 2017-től teljes jogú tagszervezete lett a Nemzetközi Billings Szervezetnek (WOOMB International – World Organization Ovulation... »

2017. február 18. szombat

„Nyitott kórházak” projekt – nemzetközi támogatás a Szíriában működő katolikus kórházaknak

Szíriában jelenleg többen halnak meg a megfelelő egészségügyi ellátás hiánya miatt, mint a harcmezőn – Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius e megállapítását követően született meg a „Nyitott kórházak” kezdeményezés. A projektet február 16-án mutatták be... »

2017. február 17. péntek

Drogprevenciós programsorozat indul Újbudán

„Tudatos szülő, tiszta gyermek – Drogprevenció Újbudán” címmel formabontó rendezvénysorozat indul február 22-én a kábítószer-fogyasztás önsorsrontó hatásairól, valamint a szülők felvilágosult és tudatos viselkedéséről gyermekük szerhasználatának megelőzése... »

2017. február 15. szerda

A betegek világnapja alkalmából szentmisét mutattak be a Veszprém megyei kórházban

Márfi Gyula érsek és Nagy Károly címzetes apát, kanonok, plébános mutatott be szentmisét a betegek világnapja alkalmából február 10-én a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban.

2017. február 14. kedd

Krízisben lévő kismamákat támogat az Együtt az Életért Egyesület

Az Együtt az Életért Egyesület krízisben lévő kismamák megsegítésével foglalkozik. Bemutatkozó soraikat és felhívásukat adjuk közre az alábbiakban.

2017. február 11. szombat

Egészségügyi dolgozókkal találkozott a pápa

A szentatya február 10-én délben fogadta az olasz püspöki konferencia karitász és egészségügyi bizottsága által szervezett találkozó résztvevőit. A rendezvényt a betegek világnapja és az egészségpasztoráció olasz nemzeti hivatala létrejöttének 20. évfordulója alkalmából... »

2017. február 11. szombat

Idő a fájdalomra – „Egészség, teljesség” címmel folytatódott a pécsi szabadegyetem előadás-sorozata

Február 8-án „Egészség, teljesség” címmel folytatódott a szabadegyetemi konferenciasorozat Pécsen. A témáról Udvardy György megyéspüspök, Kosztolányi György genetikus, az MTA Pécsi Területi Bizottságának elnöke és Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus tartott... »

2017. február 10. péntek

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 31-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. január 31. kedd

A Miskolci Egyházmegye vendége volt Czibere Károly szociális ügyekért felelős államtitkár

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár január 27-én a miskolci püspöki székházban folytatott megbeszéléseket az egyházmegye főpásztorával és más képviselőivel.

2017. január 30. hétfő

A pápa köszöntötte az amerikai életvédő felvonulás résztvevőit

Ferenc pápa szeretetteljes támogatásáról és lelki közelségéről biztosította az életvédő felvonulást, amelyet január 27-én, pénteken tartottak Washingtonban százezrek részvételével.

2017. január 28. szombat

Szakmai nappal ünnepelte névadóját a META-Don Bosco Szakgimnázium

Bosco Szent János közelgő ünnepe alkalmából szakmai napot rendeztek január 25-én a Meta-Don Bosco Szakgimnáziumban, amelyre olyan előadókat hívtak, akik a saját szakterületükön példaként állíthatók a fiatalok elé, szakmai tudásuk, elhivatottságuk miatt.

2017. január 28. szombat

Önkéntes beteglátogatók képzése indul a Budapesti Katolikus Kórházlelkészségen

Évente két alkalommal szervezi meg az önkéntes beteglátogatók képzését a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség: ősszel – általában október elejétől, illetve télen – január végétől. Most ez utóbbira várják a szolgálatra elhivatottságot érző, hitüket gyakorló katolikusok... »

2016. december 29. csütörtök

Temesváron nem végeznek abortuszt egyházi ünnepek alatt

A bánsági városban az orvosok az emberi élet tiszteletére hívják fel a figyelmet, ezért az egyházi ünnepeken megtiltják az abortuszt.

2016. december 28. szerda

Egészségügyben dolgozó példaképek látogattak a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumba

Az Aranypánt-díjas Jónás Tímea, a Nyírő Gyula Kórház főápolója és Orsós Zsuzsanna, a Pécsi Tudományegyetem rákkutató biológusa tartott előadást a diákoknak a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium közösségi délutánján december 9-én.

2016. december 22. csütörtök

Ferenc pápa a beteg gyermekeknek: A remény a keresztény élet benzinje

Ferenc pápa december 15-én a vatikáni VI. Pál teremben fogadta a római Gyermek Jézus kórház betegeit és hozzátartozóikat, az intézmény munkatársait és önkénteseit.

2016. december 16. péntek

Elhunyt Bárányi Ferenc, a romániai Máltai Szeretetszolgálat egyik alapítója

Hosszan tartó, súlyos betegség után életének 81. évében elhunyt Bárányi Ferenc temesvári orvos, író, politikus, a bánsági magyarság kiemelkedő személyisége, az első szabadon választott parlament képviselője, volt romániai egészségügyi miniszter, a romániai Máltai... »

2016. december 13. kedd

Megfogalmazni azt, ami ott belül dübörög – Homa Ildikó versterápiás csoportot indított Kolozsváron

„Esztétika, stílus és ritmus az életemben” címmel versterápiás önismereti csoportot indított Kolozsváron Homa Ildikó szociális testvér, klinikai pszichológus és logoterapeuta, az „Evangéliumi lélektan – Önismeret mindenkinek” című könyv szerzője.

2016. december 12. hétfő

Hogyan kell szakszerűen elfáradni? – Interjú Versegi Beáta-Mária nővérrel

Versegi Beáta-Mária CB keresztény antropológiát tanult; szupervízióval és lelki kíséréssel foglalkozik. Arról kérdeztük, milyen belső adottságok és külső, környezeti hatások vezethetnek kiégéshez, milyen intő jelek figyelmeztetnek bennünket, illetve milyen ellenszereket ismernek a... »

2016. december 11. vasárnap

Spányi Antal püspök látogatása az agárdi Tóparti Pedagógiai Szakszolgálatnál

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök november 22-én látogatást tett az agárdi Tóparti Pedagógiai Szakszolgálat és Szakambulancián, ahol fogyatékkal élő, illetve eltérő fejlődésmenetű csecsemők és kisgyermekek számára biztosítanak komplex diagnosztikai és terápiás... »

2016. december 8. csütörtök

tovább »