Önkéntes beteglátogatók képzése indul a Budapesti Katolikus Kórházlelkészségen

Évente két alkalommal szervezi meg az önkéntes beteglátogatók képzését a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség: ősszel – általában október elejétől, illetve télen – január végétől. Most ez utóbbira várják a szolgálatra elhivatottságot érző, hitüket gyakorló katolikusok... »

2016. december 29. csütörtök

Temesváron nem végeznek abortuszt egyházi ünnepek alatt

A bánsági városban az orvosok az emberi élet tiszteletére hívják fel a figyelmet, ezért az egyházi ünnepeken megtiltják az abortuszt.

2016. december 28. szerda

Egészségügyben dolgozó példaképek látogattak a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumba

Az Aranypánt-díjas Jónás Tímea, a Nyírő Gyula Kórház főápolója és Orsós Zsuzsanna, a Pécsi Tudományegyetem rákkutató biológusa tartott előadást a diákoknak a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium közösségi délutánján december 9-én.

2016. december 22. csütörtök

Ferenc pápa a beteg gyermekeknek: A remény a keresztény élet benzinje

Ferenc pápa december 15-én a vatikáni VI. Pál teremben fogadta a római Gyermek Jézus kórház betegeit és hozzátartozóikat, az intézmény munkatársait és önkénteseit.

2016. december 16. péntek

Elhunyt Bárányi Ferenc, a romániai Máltai Szeretetszolgálat egyik alapítója

Hosszan tartó, súlyos betegség után életének 81. évében elhunyt Bárányi Ferenc temesvári orvos, író, politikus, a bánsági magyarság kiemelkedő személyisége, az első szabadon választott parlament képviselője, volt romániai egészségügyi miniszter, a romániai Máltai... »

2016. december 13. kedd

Megfogalmazni azt, ami ott belül dübörög – Homa Ildikó versterápiás csoportot indított Kolozsváron

„Esztétika, stílus és ritmus az életemben” címmel versterápiás önismereti csoportot indított Kolozsváron Homa Ildikó szociális testvér, klinikai pszichológus és logoterapeuta, az „Evangéliumi lélektan – Önismeret mindenkinek” című könyv szerzője.

2016. december 12. hétfő

Hogyan kell szakszerűen elfáradni? – Interjú Versegi Beáta-Mária nővérrel

Versegi Beáta-Mária CB keresztény antropológiát tanult; szupervízióval és lelki kíséréssel foglalkozik. Arról kérdeztük, milyen belső adottságok és külső, környezeti hatások vezethetnek kiégéshez, milyen intő jelek figyelmeztetnek bennünket, illetve milyen ellenszereket ismernek a... »

2016. december 11. vasárnap

Spányi Antal püspök látogatása az agárdi Tóparti Pedagógiai Szakszolgálatnál

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök november 22-én látogatást tett az agárdi Tóparti Pedagógiai Szakszolgálat és Szakambulancián, ahol fogyatékkal élő, illetve eltérő fejlődésmenetű csecsemők és kisgyermekek számára biztosítanak komplex diagnosztikai és terápiás... »

2016. december 8. csütörtök

Imaórát tart a Mária Rádió önkéntes egészségügyi szerkesztősége

December 12-én este 9 órától imaórát tartanak a Mária Rádió önkéntes egészségügyi dolgozói a rádió kápolnájában, Budapesten.

2016. december 7. szerda

A francia parlament ismét az életvédő weboldalakat támadja

A francia parlament jóváhagyta a törvénytervezetet, mely ellehetetlenítené egyes életvédő weboldalak működését. A francia püspökök a törvénytervezetet a demokratikus elvek súlyos megsértésének tartják.

2016. december 6. kedd

Megáldották a bonyhádi kórházkápolnát

December 2-án, pénteken Udvardy György pécsi megyéspüspök áldotta meg az újonnan kialakított kórházkápolnát a Tolna megyei Bonyhádon.

2016. december 6. kedd

Önkéntes beteglátogatókat várnak a kórházlelkészségek

A Váci Egyházmegye kórházlelkészei és lelkigondozói önkénteseket keresnek az egyházmegye területén található kórházakba. A kórházlelkészi szolgálat felhívását tesszük közzé, kiegészítve a budapesti, illetve az ország más tájain szolgáló kórházlelkészségek... »

2016. december 5. hétfő

Amorth atya munkában – „Az ördögűző” rendezője személyes élményeit osztja meg

Az amerikai William Friedkin rendezte az 1973-as „Az ördögűző” című filmet, azonban személyesen soha nem látott exorcizmust – egészen a közelmúltig: idén május 1-jén elkísérhette Amorth atyát.

2016. december 1. csütörtök

Ökumenikus dicsőítő nappal zárták a szentévet a kistarcsai kórházban

Az irgalmasság szentévének lezárása alkalmából november 21-én és 22-én 24 órás ökumenikus dicsőítő napot tartottak a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban Kistarcsán. Az istentiszteleten az intézményben szolgáló különféle felekezetekhez tartozó kórházlelkészek igehirdetését... »

2016. november 25. péntek

Nemzetközi orvosi, bionikai és orvos-kémiai konferenciát tartanak a Pázmány közreműködésével

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Bionikai Innovációs Központ és a Magyar Kísérleti és Klinikai Gyógyszerészeti Társaság együttműködésében rendezik meg az első nemzetközi orvosi, bionikai, és orvos-kémiai konferenciát Budapesten, november 17. és 20.... »

2016. november 18. péntek

Görögkatolikus orvosok és gyógyszerészek tartottak lelkinapot Máriapócson

A magyar görögkatolikus orvosok és gyógyszerészek Nagy Szent Bazil baráti köre november 12-én lelkinapot tartott Máriapócson Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök vezetésével.

2016. november 16. szerda

Kitüntették a Szent Erzsébet Karitász Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központot

A Szociális Munka Napja alkalmából november 11-én elismerésben részesült a Szent Erzsébet Karitász Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ Óbudán. A Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díjat Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának polgármestere, Bús Balázs adta át.

2016. november 15. kedd

Találkozóra hívták a keresztény orvosokat Szatmárnémetiben

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye pasztorális tanácsának diakónia munkacsoportja szervezett találkozót Szatmárnémetiben november 12-én az egyházmegye területén szolgálatot teljesítő, illetve az egyházmegyei Karitász intézményeivel, csoportjaival kapcsolatban álló... »

2016. november 14. hétfő

Amikor függő, akit szeretsz

Theresa Aletheia Noble FSP nővér egy barátja történetét írta meg, aki első találkozásuk idején túl volt már egy drogdílerkedésért börtönben töltött időszakon.

2016. november 13. vasárnap

Kiss-Rigó László és Mága Zoltán orvosi műszereket adományozott a szegedi gyermekklinikának

A gyógyszerek hatékony adagolását lehetővé tevő infúziós pumpákat adományozott a Szeged-Csanádi Egyházmegye és Mága Zoltán a szegedi gyermekgyógyászati klinikának. A berendezéseket november 10-én adta át Kiss-Rigó László püspök és a Prima Primissima díjas... »

2016. november 11. péntek

tovább »