Negyedik alkalommal ünnepelték meg az ápolók világnapját Nagyváradon

Hálaadó szentmisével, előadással és szeretetvendégséggel ünnepelték az ápolók világnapját május 11-én a nagyváradi Caritas Catolica székhelyén, a Szent József Központ kápolnájában. Az ünnepségre a karitászintézményekben dolgozó ápolókat, idős- és lelkigondozókat hívták... »

2018. május 19. szombat

Megáldották az országos rehabilitációs központ kápolnáját

Kápolnamegáldással, állandó kiállítás megnyitásával és tudományos üléssel ünnepelte május 17-én az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI), hogy száz éve, 1918. május 1-jén nyílt meg Budapest és Budakeszi határában elődje, a József Főherceg Tüdőbeteg Katonák... »

2018. május 17. csütörtök

Jótékonysági koncerttel ünnepelt a 25 éves Béres Alapítvány

„Az élet az, amiért érdemes és kell is küzdenünk!” – idézte néhai apósa, idősebb Béres József szavait Béres Klára, az idén 25 éves jubileumát ünneplő Béres Alapítvány elnöke a leukémiás gyermekek megsegítésére május 10-én, a Zeneakadémián rendezett jótékonysági... »

2018. május 15. kedd

Gyászolók ezrei búcsúztatták Liverpool utcáin Alfie Evanst

Gyászolók ezrei sorakoztak fel Liverpool utcáin, hogy végső búcsút vegyenek Alfie Evanstől május 14-én, temetésének napján.

2018. május 14. hétfő

Hazatérhetnek Algériába a Vatikán kórházában szétválasztott sziámi ikrek

A Vatikán által fenntartott római Bambino Gesù Gyermekkórház sebészei 2017. október 7-én sikeresen szétválasztottak egy tizenhét hónapos algériai sziámi ikerpárt. A testvérek a mellkasuknál és a hasuknál voltak összenőve. Idén májusban a kislányok szüleikkel együtt hazatérhetnek... »

2018. május 11. péntek

Az ördögűzők számára is hasznos az okostelefon – Az exorcizmus-tanfolyam tapasztalatai

Tizenharmadik alkalommal szervezték meg Rómában az ördögűzők továbbképzését a Regina Apostolorum Pápai Egyetem szervezésében. Az április 16. és 21. között tartott tanfolyam témája az ördögűzés és a szabadító imádság volt.

2018. május 9. szerda

„Ahogy egyedül érdemes: a többi ember javára” – Béres Klára egy negyed évszázadról

Béres Klárával, a Béres Alapítvány elnökével a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat javára rendezett koncertről, a vonzó példa felelősségéről beszélgettünk, és arról, hogy a teljes élethez nemcsak a testi, de a lelki egészség, a hit is elengedhetetlen.

2018. május 8. kedd

Ferenc pápa a ritka betegséggel küzdőkhöz: A pozitív szemlélet a szeretet csodája

A Szentatya április 30-án, hétfőn délben a Kelemen teremben fogadta a ritka betegségek ellen küzdő Una Vita Rara (Egy Ritka Élet) olasz szervezet 62 tagját.

2018. május 1. kedd

Szép magyar ének – Könyv- és filmbemutatót tartottak Budapesten

A budapesti Duna Palotában mutatták be április 26-án Béres József „Szép magyar ének” címmel eddig két kötetben megjelent daloskönyveinek összevont, bővített, javított kiadását és a könyv nyomán született dokumentumfilmet, Petényi Katalin és Kabay Barna alkotását.

2018. május 1. kedd

Boldoggá avatták a krakkói Teréz anyát

Április 27-én, szombaton avatták boldoggá Hanna Chrzanowska ápolónőt, pedagógust, a betegek házigondozásának lengyelországi úttörőjét, Karol Wojtyła érsek, a későbbi II. János Pál pápa munkatársát.

2018. április 30. hétfő

Boldoggá avatták Krakkóban Hanna Chrzanowskát, a betegek házigondozásának úttörőjét

Április 27-én, szombaton avatták boldoggá Hanna Chrzanowska ápolónőt, pedagógust, a betegek házigondozásának lengyelországi úttörőjét, Karol Wojtyła érsek, a későbbi II. János Pál pápa munkatársát.

2018. április 29. vasárnap

Ferenc pápa beszédet mondott a regeneratív gyógyászatról rendezett nemzetközi konferencián

Az április 28-án az Apostoli Palota VI. Pál termében megrendezett találkozón a pápa köszönetét fejezte ki Gianfranco Ravasi bíborosnak, a Kultúra Pápai Tanácsa elnökének köszöntő szavaiért és a kezdeményezéséért.

2018. április 29. vasárnap

Visszaadta lelkét Teremtőjének Alfie Evans

Ma, április 28-án, helyi idő szerint hajnali fél háromkor a mindössze huszonhárom hónapos Alfie Evans elhunyt a liverpooli Alder Hey Gyermekkórházban, ahol öt nappal ezelőtt lekapcsolták a gépeket, amelyek életben tartották az alig kétéves kisfiút.

2018. április 28. szombat

Harmadszor szerveztek ökumenikus konferenciát Vácon a kórházlelkészi szolgálatok munkatársainak

Harmadik alkalommal rendeztek ökumenikus konferenciát kórházlelkészeknek, lelkigondozóknak és önkéntes segítőknek Vácon április 21-én. A rendezvényen több mint hatvanan vettek részt. A téma ezúttal az imádság mint a megújulás forrása volt.

2018. április 24. kedd

Bizalomra hangoltan élnek – A Szent Egyed közösség Dream-programja Malawiban

Idén januárban fotóriporterünk, Merényi Zita a Szent Egyed közösség tagjaként három hetet töltött Malawiban Körtvélyessy Mónika doktornővel, aki gyógyítani és oktatni ment ki.

2018. április 19. csütörtök

24 órás szentségimádást tartottak a Váci Irgalmasrendi Kórházban

24 órás szentségimádást tartottak április 13–14-én a Váci Irgalmasrendi Kórház kápolnájában.

2018. április 19. csütörtök

A pápa fogadta Alfie Evans, a súlyos beteg angol kisgyermek édesapját

Ferenc pápa április 18-án reggel a Szent Márta-házban fogadta az idegsejt-leépülésben szenvedő Alfie Evans édesapját, Thomast; az általános kihallgatás végén pedig újra felhívta a figyelmet a kisgyermek esetére: emlékeztetett, hogy az élet végső ura – annak kezdetétől természetes... »

2018. április 18. szerda

Ferenc pápa: Az emberi test Isten csodálatos ajándéka

Április 15-én délben is elimádkozta Ferenc pápa a szokásos vasárnap déli Mária-imádságot a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

2018. április 15. vasárnap

Rézi, a terápiás kutya szolgálata a váci kórházban

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata önkénteseként Farkas Cecília és kutyája, Rézi a váci Jávorszky Ödön Kórház Ápolási és Rehabilitációs Osztályán teljesítenek szolgálatot. A továbbiakban Farkas Cecília írását olvashatják arról, miben áll ez a szolgálat.

2018. április 13. péntek

Az Isteni Irgalmasság ünnepe a zalaegerszegi kórházban

Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be szentmisét április 8-án, az Isteni Irgalmasság vasárnapján a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában a kórház dolgozóinak és betegeinek.

2018. április 9. hétfő

tovább »