Ferenc pápa a gyermekorvosokhoz: A küldetés váljon keresztény tanúságtétellé

Ferenc pápa március 21-én, csütörtökön fogadta az Olasz Gyermekorvosok Szövetségének húsz képviselőjét a szervezet alapításának 40. évfordulója alkalmából.

2019. március 22., péntek

A demenciában szenvedő betegek védelméről tanácskoztak Győrben

A demenciával kapcsolatos szemléletformálásról, a szakmai adaptációk középpontba helyezésének fontosságáról tartottak projektnyitó konferenciát a győri városháza dísztermében március 20-án. A konferencián részt vett Veres András győri és Spányi Antal székesfehérvári... »

2019. március 21., csütörtök

A gyöngédség a kereszténység lényege – György Alfréd a kamilliánusok és Ferenc pápa találkozójáról

Március 18-án a kamilliánus lelkiségből inspirálódó közösségek tagjait fogadta Ferenc pápa az Apostoli Palota Kelemen termében. A Szentatyával való találkozásról György Alfréd MI, a kamilliánus rend osztrák tartományának generális delegátusa, tartományi elöljáró tájékoztatta... »

2019. március 20., szerda

Százötven éves a római Bambino Gesù gyermekkórház

A Bambino Gesù gyermekkórház alapításának 150. évfordulója alkalmából jubileumi eseménysorozat kezdődött Rómában. Március 19-én a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában tartott ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár – átadva Ferenc... »

2019. március 20., szerda

Tanúskodjatok a Mester irgalmas szeretetéről! – Ferenc pápa kamilliánus szerzeteseket fogadott

A Szent Kamill lelkiségéhez tartozó női és férfi szerzeteseket fogadott Ferenc pápa március 18-án az Apostoli Palota Kelemen termében.

2019. március 18., hétfő

Korányi Sándor-emléklapot kapott a gödi Gondviselés Házában élő Németh István

A vese világnapja alkalmából Korányi Sándor-emléklappal díjazták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gödi Gondviselés Házában élő Németh Istvánt és ápolóit, gondozóit március 13-án Budapesten, a Szent Margit Kórházban.

2019. március 18., hétfő

Új vatikáni bélyegeket adnak ki jubileumok alkalmából

100 éve vette föl újra a kapcsolatot a Szentszék Lengyelországgal, és 150 éve alapították Rómában az első gyermekkórházat Olaszországban. Erre a két eseményre emlékezve a Vatikáni Filatéliai Hivatal a lengyel, illetve az olasz állammal közösen bélyegeket bocsát ki.

2019. március 18., hétfő

Szombaton kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál

Március 16. és 25. között ismét megrendezik Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivált, melynek keretében a fővárosi Bethesda Gyermekkórháznak gyűjtenek adományokat.

2019. március 14., csütörtök

Teljes emberséggel a beteg mellett – Konferencia a gyógyítás spirituális dimenzióiról Budapesten

Hit és gyógyulás címmel konferenciát rendeztek a Bethesda Gyermekkórházban március 1-jén. Az idei volt a második ilyen alkalom, a sorozat jövőre folytatódik.

2019. március 13., szerda

Tavaszi képzési napot tartott a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata

A nemsokára tizenöt éves Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata minden esztendőben két „váci napot” tart. Minden lelkigondozó és önkéntes beteglátogató összegyűlik tavasszal képzési, ősszel pedig szakmai napra. Március 9-én közel nyolcvan munkatárs találkozott Vácott, a... »

2019. március 11., hétfő

Pályázati felhívás nőgyógyászok és endokrinológusok számára

A Katolikus Szeretetszolgálat orvosi továbbképzést szervez, a szeretetszolgálat felhívását adjuk közre.

2019. március 11., hétfő

Istenes Szent János szerzetes

A Betegápoló Irgalmasrend alapítójára, Istenes Szent Jánosra emlékezünk liturgikus emléknapján, március 8-án.

2019. március 8., péntek

„A misszió nem áldozat, hanem kiváltság” – Verbita cigánypasztoráció Dél-Borsodban

Az Isteni Ige Társasága Magyar Rendtartománya JPIC Irodájának pasztorációs törekvései az igazságos és békés világ megőrzésére, az emberi jogok védelmére és a teremtett világ megóvására irányulnak. Az iroda által koordinált cigánypasztorációról Vrazala Marianna önkéntes... »

2019. március 7., csütörtök

Kongóban és Kenyában is humanitárius segítséget nyújt hazánk

Kormányzati és egyházi delegáció utazott március 1-jén Afrikába, hogy a Hungary Helps Program keretében felmérjék a humanitárius segítségnyújtás lehetőségeit Kongóban és Kenyában.

2019. március 6., szerda

Seregély István érsek nevét vette fel a nyíregyházi papi otthon

Március 2-tól a közelmúltban elhunyt Seregély István egykori egri érsek nevét viseli a nyíregyházi papi szociális otthon.

2019. március 4., hétfő

Megnyílt a Ferenc pápa kezdeményezésére felújított gyermekkórház a Közép-afrikai Köztársaságban

Március 1-jén átadták a Közép-afrikai Köztársaság fővárosában, Banguiban a felújított, kibővített gyermekkórházat, a munkálatokat Ferenc pápa kezdeményezte, aki 2015 végén ebben a városban nyitotta meg az irgalmasság rendkívüli szentévében az első irgalmasság kapuját.

2019. március 4., hétfő

Ferenc pápa az Olasz Rákellenes Társaság jubileumára: „Álljatok a beteg mellett Mária hűségével”

Március 2-án, szombaton délben találkozott Ferenc pápa az Olasz Rákellenes Társaság mintegy hatezer tagjával, akik teljesen megtöltötték a hatalmas VI. Pál aulát.

2019. március 2., szombat

Tavaszváró ünnepet szerveztek a kistarcsai kórház lelkigondozói

Ünnepet szerveztek a kistarcsai kórház rehabilitációs osztályán: február 27-én a lelkigondozók tavaszváró mesés-zenés teadélutánra hívták az osztály minden betegét és dolgozóját.

2019. március 1., péntek

Forró pontok a bioetikában – Németh Gábor tartott előadást a Háló Közösségi Központban

„Forró pontok a bioetikában” címmel tartott előadást Németh Gábor, a Győri Hittudományi Főiskola tanára, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárságának irodavezetője február 27-én a budapesti Háló Közösségi és Kulturális Központban.

2019. február 28., csütörtök

Egészségügyi dolgozóknak tartottak lelkigyakorlatot Máriagyűdön

Egészségügyi dolgozók és segítő foglalkozásúak számára szervezett háromnapos lelkigyakorlatot a Pécsi Egyházmegye február 15–17-ig a máriagyűdi Domus Mariae Zarándokházban.

2019. február 28., csütörtök

tovább »