A drogok és a család széthullása – Jobb félni, mint rehabilitálni

A kábítószerek hatásairól tartott előadást Vízy András a budapest-józsefvárosi Szent József-plébánián május 21-én. A mentálhigiénés szakember elsősorban azt vizsgálta, milyen hatással van a drogfogyasztás a család életére, de emellett általában is beszélt a... »

2019. május 22., szerda

Felismerni az Úr jelenlétét a szenvedésben – Önkéntes beteglátogatók találkozója Szatmárnémetiben

Május 18-án a szatmárnémeti Szent István teremben találkoztak a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye önkéntes beteglátogatói.

2019. május 22., szerda

A Vatikán az eutanázia ellen és az élet mellett emelt szót

Május 20-án leállították, majd aznap este újraindították a 2008-as motorbalesete óta vegetatív állapotban fekvő Vincent Lambert mesterséges táplálását. Az eset kapcsán a Világiak, Család és Élet Dikasztériuma és a Pápai Életvédő Akadémia közös nyilatkozatot tettek... »

2019. május 21., kedd

Megáldották a felújított székelyudvarhelyi kórházkápolnát

Tamás József, a Gyulafehérvári Főegyházmegye segédpüspöke szentmise keretében áldotta meg a székelyudvarhelyi kórház felújított, új kegytárgyakkal bővült kápolnáját május 4-én délelőtt.

2019. május 8., szerda

Ennek a szentnek a közbenjárását kérik a rákos betegek nap mint nap

Szent Peregrin (Pellegrino Laziosi) szervita szerzetes, aki maga is átélt egy csodás gyógyulást, a 13. században született Itália északi részén.

2019. május 3., péntek

Szentmise az Isteni Irgalmasság vasárnapján a zalaegerszegi kórházi kápolnában

Az Isteni Irgalmasság vasárnapján, április 28-án Fekete Szabolcs Benedek atya búcsúi szentmisét mutatott be a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában.

2019. május 3., péntek

Valódi segítség a meddőségkezelésben – Anna Halpine tartott előadást a Párbeszéd Házában

Mi a kapcsolat a hormonok és az emberi méltóság között? Hogyan válik a nők egészsége politikai témává? Többek között ezekre a kérdésekre igyekezett választ adni Anna Halpine, a World Youth Alliance (Világ Ifjúsági Szövetség) alapítója a budapesti Párbeszéd Házában április... »

2019. május 1., szerda

A váci kórházak betegeiért és dolgozóiért imádkoztak 24 órán át

Az Oltáriszentség felé szögezték a tekintetünket április 26-án a Váci Irgalmasrendi Kórház kápolnájában, ahol 24 órás szentségimádásra gyűltek össze betegekért, orvosokért, ápolókért, lelkigondozókért, önkéntesekért; minden dolgozóért, akik a betegek gyógyításában... »

2019. április 30., kedd

Vecsei Miklós: Van közünk hozzád, Názáreti

„Kilenc hónappal ezelőtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pajzsára cseréltük a korábbi állami fenntartó cégtábláját az egykori gödi Topház bejáratán. A második héten szolgálatra jelentkeztem az intézménybe, tizenkét órás ügyeletet vállaltam...” Vecsei Miklós írását... »

2019. április 26., péntek

Semmelweis-szobrot avattak a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban

Április 15-én, nagyhétfőn a Semmelweis-emlékév keretében felavatták és megáldották a tudós orvosról készült műalkotást hajdani iskolájában, a ma Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium nevet viselő intézményben.

2019. április 16., kedd

Taposs az egészségedért! – Egy katolikus óvoda is zöldítheti a környezetét

Beltéri Kneipp-taposókat készítettek az óvodák Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több intézményében is a balkányi Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda felhívására. Az örökös zöld óvoda címet elnyert intézménynek ez az egyik különleges kezdeményezése.

2019. április 15., hétfő

Ferenc pápa áprilisi imaszándéka a háborús övezetekben dolgozó orvosokért

A Szentatya áprilisi imaszándéka: Imádkozzunk a háborús övezetekben dolgozó orvosokért és munkatársaikért, akik életüket kockáztatják azért, hogy mások életét megmentsék! A Szentatya ehhez kapcsolódó videoüzenetét április 6-án tették közzé.

2019. április 9., kedd

Boldoggá avatták az orvost, aki a kivégzésére menet is receptet írt

Március 23-án avatták boldoggá a tarragonai székesegyházban Mariano Mullerat i Soldevilát, a vértanú spanyol (katalán) orvost, laikus családapát, akit 1936-ban, a spanyol polgárháború idején végeztek ki hit iránti gyűlöletből. Az új boldog emléknapját augusztus 13-án ünnepli az... »

2019. április 3., szerda

Demenciával küzdők kórusa énekelt a pápának

Ferenc pápa április 3-án reggel, az általános kihallgatás előtt a VI. Pál aula kistermében találkozott a belgiumi Bonheiden idősek otthonának lakóival. Az intézményben Alzheimer-kórral küzdő betegeket ápolnak, akik Szivárvány elnevezéssel kórust is alapítottak.

2019. április 3., szerda

Marion Muller-Colard protestáns teológus: Nem lehet leegyszerűsíteni a bioetikai kérdéseket

Franciaországban napirendre került a bioetikai törvény módosítása, az erről folytatott nemzeti konzultációba egyházi vezetők, szakértők is bekapcsolódtak. A protestáns teológussal e témában készített La Croix-interjú fordítását – a Kaposvári Egyházmegye honlapja nyomán –... »

2019. április 1., hétfő

„Laci vagyok, alkoholista” – Létezik kiút!

A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út programja adja az alapot, hogy sorstársak és szakemberek találkozzanak egymással és Istennel, mert ezen az úton hatványozottan igaz, hogy egyedül csak elveszni lehet. Szó szerint belehalni. Ezért minden találkozás a feltámadás lehetősége is. Balázs Katalin... »

2019. március 31., vasárnap

Nagydobronyban végzett szűrővizsgálatokat a Katolikus Karitász orvosmissziója

Több mint száz óvodás és kisiskolás, valamint az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon 17 lakójának szemészeti, fogászati és ortopédiai vizsgálatát végezte el a Katolikus Karitász Orvosmissziója március 23-án és 24-én a kárpátaljai Nagydobronyban.

2019. március 29., péntek

Új önkéntesek tettek fogadalmat a szolnoki Hetényi kórházban

Március 27-én szentmise keretében tartották a Hetényi Kórház Lelkigondozói Szolgálata új önkénteseinek fogadalomtételét Szolnokon.

2019. március 29., péntek

Sillye Jenő és Kovács Gábor „Keresztút” című művét adták elő a váci kórházkápolnában

A váci lelkigondozók, önkéntes beteglátogatók, valamint számos érdeklődő mintegy nagyböjti lelkigyakorlatként Sillye Jenő és Kovács Gábor „Keresztút” című művét hallgathatta meg a Váci Irgalmasrendi Kórház kápolnájában március 23-án, a délutáni szentmise után.

2019. március 27., szerda

Ferenc pápa a gyermekorvosokhoz: A küldetés váljon keresztény tanúságtétellé

Ferenc pápa március 21-én, csütörtökön fogadta az Olasz Gyermekorvosok Szövetségének húsz képviselőjét a szervezet alapításának 40. évfordulója alkalmából.

2019. március 22., péntek

tovább »