A cigányság világnapját ünnepelték a kazincbarcikai szalézi szakközépiskolában

A cigányság világnapja, március 19. alkalmából a Don Bosco Szakközépiskolában március 17-én a Kazincbarcikai Roma Önkormányzat vezetője tartott előadást. Farkas István előadásában azt fejtette ki a diákoknak, milyen fontos a romák kiemelkedésének szempontjából az iskola és az... »

2017. március 19. vasárnap

„Átalakítják” a fogyatékkal élő diákok életét a szaléziak Kambodzsában

A Don Bosco Kep, a szaléziak vezette szakképző központ Kambodzsa déli részén 2013-ban nyitotta meg kapuit a fogyatékkal élő diákok előtt. Ma modellként szolgál az ország oktatási rendszere számára, mivel az ország első olyan kampusza lett, ahol a mozgássérültek teljesen egyedül... »

2017. március 18. szombat

„Ismerem az üres pillanatokat is” – a Die Zeit német hetilap interjúja Ferenc pápával

A szentatya február végén vatikáni otthonában, a Szent Márta-házban találkozott a német újságírókkal, akikkel hosszasan elbeszélgetett. Érintette többek között a papi hivatások hiányának, a női diakonátusnak, a hit válságának, az ördög létezésének, a helyes imádságnak, a... »

2017. március 13. hétfő

Ifjúsági imaestet tartottak Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája március 8-án második alkalommal szervezett „Face2Face” címmel imaestet ifjúsági közösségek, lelkiségi mozgalmak, plébániák és a szegedi egyetemi lelkészség csoportjai számára. Az est középpontjában az Eucharisztia... »

2017. március 10. péntek

Sok nem vallásos szülő a hittant választja az etika helyett

Az etikaoktatás helyett hit- és erkölcstanra beíratott gyerekek harminc százaléka nincs megkeresztelve, további ötven százalékuk az egyházhoz aktívan nem kötődő családban nevelkedik – derült ki az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye felméréséből.

2017. március 10. péntek

Szentmise az egri Szent II. János Pál Pápa Missziós Központban

Bár még nem készült el teljesen és a hivatalos átadására sem került még sor, nagyböjt első vasárnapjától már rendszeresen tartanak szentmiséket az egri Szent II. János Pál Pápa Missziós Központban.

2017. március 10. péntek

Véget ért az egyházmegyei koordinátorok képzése Pécsett

Március 3-án és 4-én Kató Csaba, Kató-Bellavics Ágota, valamint Láng Monika megtartotta a Pécsi Egyházmegye koordinátorainak idei utolsó képzési napjait. Kilencen teljesítették sikeresen a képzést, így az egyházmegye terültén összesen tizenhatan végeznek koordinátori... »

2017. március 9. csütörtök

Életünkkel koronázzuk meg a Szűzanyát – beszélgetés Bátor Botonddal

A pálos rend ebben az évben megemlékezik a częstochowai Fekete Madonna megkoronázásának 300. évfordulójáról. Bátor Botond pálos szerzetessel, korábbi tartományfőnökkel beszélgettünk.

2017. március 6. hétfő

A francia katolikusok imádkoznak az elnökválasztásért

Február 22. és április 22. között, azaz az elnökválasztás első fordulójáig a francia katolikusok kilencedet imádkoznak hazájukért.

2017. február 27. hétfő

„Evangelizációs tréning” – Kató Csaba katekéta interaktív előadása a Sapientián

Kató Csaba állandó diakónus, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelőségének szakmai vezető munkatársa február 21-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán beszélt az evangelizációról a „Könyvtári esték” sorozat keretében.

2017. február 22. szerda

A misszió frontvonalán – Katekéták számára rendeztek tanácskozást Budapesten

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a katekéták konferenciáját, melynek ezúttal a Párbeszéd Háza adott otthont. A kétnapos tanácskozás nyitó előadását Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek tartotta.

2017. február 18. szombat

Esztergomban tartották a pap- és szerzetesnövendékek 2017-es találkozóját

Közel kétszáz pap- és szerzetesnövendék gyűlt össze az idei UNITAS-találkozón a 450 éves jubileumát ünneplő esztergomi szeminárium meghívására a Szent Adalbert Központban február 11-én. A találkozó központjában a tiszta életre való elköteleződés állt.

2017. február 11. szombat

Hitoktatók számára szervezett koordinátorképzést a Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Egyházmegye koordinátorképzésének résztvevői összesen öt alkalommal találkoznak egy-egy hétvégére a 2016/17-es tanévben. A január 28–29-i hétvégét Kató Csaba diakónus, katekéta és felesége, Kató Ágota vezetették.

2017. február 2. csütörtök

„Nyughatatlanság van bennem, ha szegény országokról hallok” – Szalézi önkéntesként Kamerunban

Az andalúziai Cádiz városból származó Isabel Pérez Camacho 2016 nyarán Kamerunban, Ebolowa városban dolgozott szalézi önkéntesként. Tapasztalatairól a spanyol Solidaridaddonbosco.org oldal készített vele interjút, melyből részletet közlünk.

2017. január 7. szombat

Elkészült a szegedi kézzel másolt Biblia hasonmás kiadása

A tizedik kötet megjelenésével elkészült a hasonmás kiadás a szegedi kézírásos bibliamásolatról, amely készítésében több mint ötezren vettek részt – tájékoztatta Benyik György biblikus tanár, a szeged-tarjánvárosi Szent Gellért-templom plébánosa december 13-án az... »

2016. december 19. hétfő

Bábmissziós csoport alakult az ózdi görögkatolikus parókián

December 14-én mutatta be az ózdi görögkatolikus parókián alakult bábcsoport első előadását.

2016. december 15. csütörtök

Xavéri Szent Ferenc áldozópap

Egyházunk egyik legnagyobb misszionáriusának, Ázsia apostolának életútját idézzük fel liturgikus emléknapján, december 3-án.

2016. december 3. szombat

A CCEE közleményt adott ki Ferenc pápa szentévet lezáró apostoli leveléről

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) november 25-i dátummal közleményt adott ki, amely Ferenc pápa „Misericordia et misera” kezdetű apostoli levele kapcsán, valamint a Zsoltárok könyve „Hadd hirdessem testvéreimnek nevedet” (Zsolt 22,23) gondolatának jegyében... »

2016. november 25. péntek

Megbocsátás napja Debrecenben – KÉPRIPORT

Gyónásra vagy beszélgetésre hívta a kereső embereket november 19-én a görögkatolikus egyház. A megbocsátás napjához szerte az országban több mint húsz település csatlakozott. Debrecenben négy helyen várták lelkibeszélgetésre az embereket.

2016. november 20. vasárnap

Tüzes lélekkel a jégpalotában – 25. országos találkozójukat tartották a magyar karizmatikusok

Budapest legnagyobb templomává alakult át a káposztásmegyeri jégpalota november 12-én. A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás 25. országos találkozóján, amelyet „Hirdessétek csodatetteit” mottóval rendeztek meg, Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét.

2016. november 13. vasárnap

tovább »