Több mint negyvenmillióan követik Ferenc pápa Twitter-fiókját

Ferenc pápa kilenc nyelven megjelenő napi Twitter-üzeneteit több mint negyvenmillióan követik – tette közzé a Szentszék kommunikációs titkársága október 11-én.

2017. október 12. csütörtök

Városmisszió az óbudai Szentháromság-plébánián

A szeptember 30. és október 8. között tartott budapesti városmissziós napokhoz az óbuda-hegyvidéki Szentháromság-plébánia számos programmal csatlakozott.

2017. október 9. hétfő

Ferenc pápa kinevezte Népek Evangelizációjának Kongregációja új tagjait

Ferenc pápa október 4-én szerdán kilenc személyt nevezett ki a Népek Evangelizációjának Kongregációja tagjai közé.

2017. október 5. csütörtök

Csehországban tartották a Cursillo Mozgalom Európai Titkársága ülését

A Cursillo Mozgalom Európai Titkársága (GECC) a csehországi Velehrad városban tartotta ülését szeptember 28. és október 1. között. A találkozón (encuentro) tíz ország – köztük hazánk – nemzeti cursillotitkárságának képviselői vettek részt.

2017. október 4. szerda

Az európai püspökök minszki találkozójának zárónyilatkozata

Tadeusz Kondrusiewicz minszk-mohiljevi érsek meghívására szeptember 28. és október 1. között Belarusz fővárosában tartotta éves ülését az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE). A tanácskozás résztvevői által megfogalmazott és elfogadott zárónyilatkozatot adjuk közre teljes... »

2017. szeptember 30. szombat

Ferenc pápa az evangelizálásról: Az Egyház legyen mindig az irgalmasság eszköze

Az Egyház ebben a történelmi pillanatban úgy érzi, meg kell újítania erőfeszítéseit és lelkesedését az evangelizálás örökös küldetésében – erről beszélt a pápa szeptember 29-én az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa tagjainak, akik ezekben a napokban tartották ülésüket a... »

2017. szeptember 30. szombat

Boldoggá avatták a guatemalai őslakosok apostolát, Stanley Francis Rother atyát

Szeptember 24-én Oklahoma Cityben Angelo Amato bíboros, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa boldoggá avatta Stanley Francis Rother atyát, aki Guatemalában szolgált misszionáriusként, ahol 1981-ben a hit elleni gyűlöletből megölték.

2017. szeptember 28. csütörtök

Adjuk át örömhírként házasságról szóló tanításunkat! – Családpasztorációs papi találkozó Leányfalun

Jegyesoktatásunknak azt kell közvetítenie, hogy lehet teljes szeretetben élni, azt adni és kapni – fogalmazta meg Székely János a szeptember 25. és 27. között Leányfalun megrendezett családpasztorációs papi találkozón, melynek a házasságra való felkészítés volt a fő... »

2017. szeptember 27. szerda

Megszólítani az embereket, hirdetni Isten szeretetét – Városmissziós napok lesznek Budapesten

Szeptember 30-a és október 8-a között a Magyar Városmissziós Szövetség (MAVÁRSZ) szervezésében budapesti városmissziós napokat rendeznek. Bartha Angéla szociális testvérrel, az egyhetes esemény koordinátorával beszélgettünk.

2017. szeptember 25. hétfő

Egyházért, hazáért, családért – jubileumi Mindszenty-zarándoklat Budapesten

Szeptember 16-án gyalogos zarándoklat indult a Városmajorból Máriaremetére a Mindszenty bíboros által 70 évvel ezelőtt kezdeményezett zarándoklat nyomán. A sokaságot Bíró László és Székely János püspökök, valamint Lambert Zoltán kanonok vezették. A kegyhelyen szentmisét mutatott be... »

2017. szeptember 16. szombat

Erdő Péter bíboros találkozott az Ábrahám közösség tagjaival

Az Ábrahám közösség huszonhat fiatal animátora látogatott Budapestre szeptember 8. és 10. között. Különböző európai városokból – Madrid, Valencia, Torino, Róma, Vicenza, Verona – érkeztek, hogy egy hétvégét töltsenek Magyarországon.

2017. szeptember 12. kedd

Kocsis Fülöp metropolita a Szegedi Ifjúsági Napokon

Augusztus 23. és 26 között rendezték meg a Szegedi Ifjúsági Napokat. A SZIN-en, amely évről évre lelki táplálékot is szeretne adni a fiataloknak a szórakozáson kívül, az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány KözösPont fesztiválmissziója is jelen volt.

2017. augusztus 29. kedd

Szent András Evangelizációs Iskola – A vonzóvá tett üzenet

Új lendülettel, új kifejezésmóddal, új módszerekkel, figyelemfelkeltő módon, megtapasztalásra meghívva, „tanúk” által megszólaltatva, közösségben éli az új evangelizációt a Szent András Evangelizációs Iskola. Augusztus 9. és 13. között nemzetközi szemináriumot tartanak... »

2017. augusztus 11. péntek

Itt vagyok, mert hívtál – Imatábor gyerekeknek Homokkomáromban

Huszadik alkalommal rendeztek imatábort a Kaposvári Egyházmegyében. A francia mintára született kezdeményezés sok száz gyermeket segített közelebb Istenhez, örömet adva nekik az ima különböző formáit gyakorolva. Varga László kaposvári megyéspüspök ünnepelt a gyerekkel augusztus 3-án... »

2017. augusztus 4. péntek

Csillagösvény missziós zarándoklat Böjte Csabával a Balaton körül

A Magyar Örökség díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar Böjte Csaba testvérrel az idén is ellátogatott a Veszprémi Főegyházmegyébe. A Balatoni Csillagösvény missziós zarándoklat során július 20-án Balatonarácsra, a Koloska-völgybe, 21-én Balatonalmádiba látogattak.

2017. augusztus 2. szerda

ÁGOTA-tábor: élmény, sorsközösség, reményteljes jövő

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg Doboz-Szanazugon az ÁGOTA-tábort, az Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozóját. Július 22-től tíz napon át 350 állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal számára nyújtanak élményt adó programokba ágyazottan terápiás... »

2017. július 29. szombat

Miért szereti a Campus fesztivál békája a „Szólj Be a Papnak” sátrát?

Miért fogott össze Debrecenben egy domonkos szerzetes, egy református lelkipásztor és egy evangélikus lelkész 2017-ben? Hogy a Bakelit nevű debreceni kocsmában, majd a Campus fesztiválon őszintén válaszoljon a fiatalok keresetlen kérdéseire.

2017. július 28. péntek

Isten legyen a legbiztosabb pont – Keskeny út fesztiválmisszió Tusványoson

Változatos programok várták a július 18. és 23. között zajló bálványosi nyári szabadegyetem és diáktábor résztvevőit a Keskeny út sátorban, amely immár biztos pontnak számít a tusványosi rendezvényen. A fesztiválmisszió tizenharmadik alkalommal vett részt Erdély e legnagyobb... »

2017. július 27. csütörtök

„Élő vizet” osztott egy pap a zenei fesztiválon

Mit keresett egy szalézi szerzetes pap az Adria partján, Splitben július 14. és 19. között megtartott Ultra Europe Music Festival elnevezésű zenei eseményen?

2017. július 26. szerda

Veres András püspök fogvatartottakat bérmált Sopronkőhidán

Július 15-én Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke tizenhárom fogvatartott számára szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben, az ott vezetett Cursillo-lelkigyakorlatot lezáró szentmise keretében.

2017. július 21. péntek

tovább »