Szent András Evangelizációs Iskola – A vonzóvá tett üzenet

Új lendülettel, új kifejezésmóddal, új módszerekkel, figyelemfelkeltő módon, megtapasztalásra meghívva, „tanúk” által megszólaltatva, közösségben éli az új evangelizációt a Szent András Evangelizációs Iskola. Augusztus 9. és 13. között nemzetközi szemináriumot tartanak... »

2017. augusztus 11. péntek

Itt vagyok, mert hívtál – Imatábor gyerekeknek Homokkomáromban

Huszadik alkalommal rendeztek imatábort a Kaposvári Egyházmegyében. A francia mintára született kezdeményezés sok száz gyermeket segített közelebb Istenhez, örömet adva nekik az ima különböző formáit gyakorolva. Varga László kaposvári megyéspüspök ünnepelt a gyerekkel augusztus 3-án... »

2017. augusztus 4. péntek

Csillagösvény missziós zarándoklat Böjte Csabával a Balaton körül

A Magyar Örökség díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar Böjte Csaba testvérrel az idén is ellátogatott a Veszprémi Főegyházmegyébe. A Balatoni Csillagösvény missziós zarándoklat során július 20-án Balatonarácsra, a Koloska-völgybe, 21-én Balatonalmádiba látogattak.

2017. augusztus 2. szerda

ÁGOTA-tábor: élmény, sorsközösség, reményteljes jövő

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg Doboz-Szanazugon az ÁGOTA-tábort, az Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozóját. Július 22-től tíz napon át 350 állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal számára nyújtanak élményt adó programokba ágyazottan terápiás... »

2017. július 29. szombat

Miért szereti a Campus fesztivál békája a „Szólj Be a Papnak” sátrát?

Miért fogott össze Debrecenben egy domonkos szerzetes, egy református lelkipásztor és egy evangélikus lelkész 2017-ben? Hogy a Bakelit nevű debreceni kocsmában, majd a Campus fesztiválon őszintén válaszoljon a fiatalok keresetlen kérdéseire.

2017. július 28. péntek

Isten legyen a legbiztosabb pont – Keskeny út fesztiválmisszió Tusványoson

Változatos programok várták a július 18. és 23. között zajló bálványosi nyári szabadegyetem és diáktábor résztvevőit a Keskeny út sátorban, amely immár biztos pontnak számít a tusványosi rendezvényen. A fesztiválmisszió tizenharmadik alkalommal vett részt Erdély e legnagyobb... »

2017. július 27. csütörtök

„Élő vizet” osztott egy pap a zenei fesztiválon

Mit keresett egy szalézi szerzetes pap az Adria partján, Splitben július 14. és 19. között megtartott Ultra Europe Music Festival elnevezésű zenei eseményen?

2017. július 26. szerda

Veres András püspök fogvatartottakat bérmált Sopronkőhidán

Július 15-én Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke tizenhárom fogvatartott számára szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben, az ott vezetett Cursillo-lelkigyakorlatot lezáró szentmise keretében.

2017. július 21. péntek

Ünnep és szabadság – A Nyolc Boldogság közösség táborában

Július 18-ától 23-áig a Nyolc Boldogság közösség tábora zajlik a Nagykanizsa melletti Homokkomáromban. A zsákfalu, a rendház és a templom környezete, a természet háborítatlan nyugalma ideális helyszíne az elmélyülésnek. De játékra is bőven akad alkalom.

2017. július 21. péntek

„Térj be sátrunkba! Van Közös Pontunk!” – A KözösPont Misszió idén is jelen van a fesztiválokon

A KözösPont missziós sátor a katolikus, református és evangélikus egyházak közös összefogása nyomán már 2000 óta jelen van a nagyobb hazai könnyűzenei fesztiválokon, hogy mint keresztény hely és közösség mindenkinek lehetőséget adjon a hitről, kereszténységről, életről való... »

2017. július 17. hétfő

Panaszkodni tilos! – üzeni a Ferenc pápa ajtaján levő felirat

Panaszkodni tilos! – ez a felirat fogadja a látogatókat Ferenc pápánál, aki korábban is hangoztatta már, hogy örökös panaszkodás helyett tevékeny és örömteli Egyházat és hívőket szeretne maga körül látni.

2017. július 14. péntek

Ferenc pápa üzenetet küldött az argentínai nemzetközi kateketikai szimpózium résztvevőinek

„Boldogok, akik hisznek” – e témában szerveztek kateketikai szimpóziumot Buenos Airesben, a Pápai Katolikus Egyetem teológiai karán július 12. és 14. között. A Szentatya üzenetet küldött a nemzetközi összejövetel résztvevőinek.

2017. július 14. péntek

Szent Benedek nyári ünnepe Pannonhalmán

Szent Benedeket, Európa védőszentjét, oblátus beöltözéssel, oblációval és főapáti liturgiával ünnepelték nyári ünnepén, július 11-én Pannonhalmán. Az ünnepet az oblátusközösség hagyományos lelkigyakorlata előzte meg.

2017. július 14. péntek

Rácsodálkozni Isten szavának szépségére – Nemzetközi Gregorián Fesztivál kezdődik Vácott

Július 6–9. között immáron hetedik alkalommal rendezik meg Vácott a Nemzetközi Gregorián Fesztivált. A rendezvény egyik előadójával, Sztankó Attila zebegényi plébánossal, gregorián-szakértővel beszélgetünk.

2017. július 4. kedd

Missziós napokat tartottak Harkányban

Nagy érdeklődéssel fogadták a résztvevők a Jézus Szíve-búcsú missziós programjait Harkányban június 23–25. között.

2017. június 30. péntek

Dokumentumfilm készül Ferenc pápa művészetről írt könyvéből

2015 decemberében jelent meg a Vatikáni Múzeum és az olasz Mondadori kiadó közös kiadásában a „Ferenc pápa – Elképzelésem a művészetről” című könyv. Hamarosan dokumentumfilmen is láthatjuk, mit gondol a Szentatya a művészetről, a műalkotások szerepéről.

2017. június 30. péntek

Ferenc pápa: Jobb sántikálva haladni előre, mint múzeumi keresztényekké válni

Ferenc pápa június 23-án, pénteken délben a vatikáni VI. Pál teremben találkozott a Serra International képviselőivel. A szervezet hivatása, hogy a papok barátja legyen, elkísérve őket pályájukon.

2017. június 23. péntek

Imavirrasztás Eger városáért

Az egri Szent II. János Pál Pápa Katolikus Karizmatikus Imaközösség június 9-én, pénteken 18 órától szombat reggel 6 óráig imavirrasztásra hívta a város lakóit a várban található Golgotához.

2017. június 23. péntek

A szicíliai püspökök a családpasztorációval kapcsolatos irányelveket fogalmaztak meg

„Lelkipásztori Irányelvek. Elkísérni, megkülönböztetni, integrálni a törékenységet az Amoris laetitia nyolcadik fejezetének útmutatásai szerint” címmel adtak ki dokumentumot a szicíliai püspökök, amelynek célja, hogy új útvonalakat jelöljön ki a családok lelki... »

2017. június 18. vasárnap

Ferenc pápa elmélkedést tartott a katolikus karizmatikus megújulás tagjainak

Június 3-án, szombaton este Ferenc pápa részvételével pünkösdi imavirrasztást tartottak Rómában, a Circus Maximus területén abból az alkalomból, hogy ötven éve született meg a katolikus karizmatikus megújulás mozgalom.

2017. június 4. vasárnap

tovább »