Ferenc pápa felszólalt a Katolikus Akció Nemzetközi Fórumának kongresszusán

Április 27-én, csütörtökön a szentatya felszólalt a Katolikus Akció Nemzetközi Fórumának „A Katolikus Akció küldetése: mindenkivel és mindenkiért” mottóval megrendezett kongresszusán, amelyet április 27. és 29. között tartanak a Vatikánban.

2017. április 28. péntek

Ferenc pápa: A Szentlélek tesz minket engedelmes tanúkká

Kereszténynek lenni nem társadalmi státuszt jelent, hanem, hogy Jézushoz hasonlóan engedelmes tanúi leszünk Istennek, vállalva az üldöztetést is – hangzott el az április 27-én reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. április 27. csütörtök

Szentmisét mutatott be Spányi Antal megyéspüspök a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetben

Szentmisét mutatott be a székesfehérvári fegyház kápolnájában Spányi Antal püspök, aki Szeidl Tamás ezredes, megbízott parancsnok és Tornyai Gábor börtönlelkész meghívására érkezett a fegyintézetbe április 24-én.

2017. április 26. szerda

Giusy Buscemi olasz szépségkirálynő a hitéről: „A szeretet létezik, én rátaláltam”

A fiatal szicíliai színésznő a Credere olasz katolikus hetilapnak beszélt hitéről, a plébániai hittanórákról, a vőlegényével együtt megtett zarándoklatokról és arról, mennyire szeretné, hogy a fiatalok felfedezzék életükben Isten jelenlétét.

2017. április 21. péntek

Passiójátékok Erdélyben – KÉPRIPORT

Április 9-én, virágvasárnap Erdély több településén is passiójátékot mutattak be. A misztériumjáték előadásának Csíksomlyón már huszonegy éves hagyománya van.

2017. április 12. szerda

Kiss-Rigó László mutatott be szentmisét a „Vitorla” közösségvezető képzést lezáró hétvégén

Április 8-án fejeződött be a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája által szervezett „Vitorla” közösségvezető képzés. Az ünnepi szentmisén Kiss-Rigó László megyéspüspöktől huszonhat fő vehette át a tanúsítványt.

2017. április 12. szerda

Veres András püspök Kapuváron: Növekednünk kell a hitben

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke tartott előadást április 2-án Kapuváron, az Assisi Szent Ferenc-templomban a Gartai Népfőiskola hagyományos, évente megszervezett „Hangverseny a KALOT szellemében” elnevezésű rendezvényén.

2017. április 3. hétfő

Székely János esztergom-budapesti segédpüspök áldotta meg a jánosházi közösségi Dorottya-kertet

Március 24-én áldotta meg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász által kialakított kertet Székely János esztergom-budapesti segédpüspök a jánosházi plébánia udvarán. Az ünnepi avatást megelőzően szentmisét mutatott be. A program cigány családtalálkozóval és műsorokkal folytatódott... »

2017. április 3. hétfő

A barátkozás a misszió útja – Pro Ecclesia Hungariae díjban részesült Csókay Károly jezsuita

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Ecclesia Hungariae díjat adományozott a kilencvenéves Csókay Károly jezsuita szerzetesnek. A kitüntetést a testület nevében a konferencia elnöke, Veres András győri megyéspüspök adta át március 30-án, Budapesten, az MKPK székházában.

2017. március 30. csütörtök

A cigányság világnapját ünnepelték a kazincbarcikai szalézi szakközépiskolában

A cigányság világnapja, március 19. alkalmából a Don Bosco Szakközépiskolában március 17-én a Kazincbarcikai Roma Önkormányzat vezetője tartott előadást. Farkas István előadásában azt fejtette ki a diákoknak, milyen fontos a romák kiemelkedésének szempontjából az iskola és az... »

2017. március 19. vasárnap

„Átalakítják” a fogyatékkal élő diákok életét a szaléziak Kambodzsában

A Don Bosco Kep, a szaléziak vezette szakképző központ Kambodzsa déli részén 2013-ban nyitotta meg kapuit a fogyatékkal élő diákok előtt. Ma modellként szolgál az ország oktatási rendszere számára, mivel az ország első olyan kampusza lett, ahol a mozgássérültek teljesen egyedül... »

2017. március 18. szombat

„Ismerem az üres pillanatokat is” – a Die Zeit német hetilap interjúja Ferenc pápával

A szentatya február végén vatikáni otthonában, a Szent Márta-házban találkozott a német újságírókkal, akikkel hosszasan elbeszélgetett. Érintette többek között a papi hivatások hiányának, a női diakonátusnak, a hit válságának, az ördög létezésének, a helyes imádságnak, a... »

2017. március 13. hétfő

Ifjúsági imaestet tartottak Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája március 8-án második alkalommal szervezett „Face2Face” címmel imaestet ifjúsági közösségek, lelkiségi mozgalmak, plébániák és a szegedi egyetemi lelkészség csoportjai számára. Az est középpontjában az Eucharisztia... »

2017. március 10. péntek

Sok nem vallásos szülő a hittant választja az etika helyett

Az etikaoktatás helyett hit- és erkölcstanra beíratott gyerekek harminc százaléka nincs megkeresztelve, további ötven százalékuk az egyházhoz aktívan nem kötődő családban nevelkedik – derült ki az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye felméréséből.

2017. március 10. péntek

Szentmise az egri Szent II. János Pál Pápa Missziós Központban

Bár még nem készült el teljesen és a hivatalos átadására sem került még sor, nagyböjt első vasárnapjától már rendszeresen tartanak szentmiséket az egri Szent II. János Pál Pápa Missziós Központban.

2017. március 10. péntek

Véget ért az egyházmegyei koordinátorok képzése Pécsett

Március 3-án és 4-én Kató Csaba, Kató-Bellavics Ágota, valamint Láng Monika megtartotta a Pécsi Egyházmegye koordinátorainak idei utolsó képzési napjait. Kilencen teljesítették sikeresen a képzést, így az egyházmegye terültén összesen tizenhatan végeznek koordinátori... »

2017. március 9. csütörtök

Életünkkel koronázzuk meg a Szűzanyát – beszélgetés Bátor Botonddal

A pálos rend ebben az évben megemlékezik a częstochowai Fekete Madonna megkoronázásának 300. évfordulójáról. Bátor Botond pálos szerzetessel, korábbi tartományfőnökkel beszélgettünk.

2017. március 6. hétfő

A francia katolikusok imádkoznak az elnökválasztásért

Február 22. és április 22. között, azaz az elnökválasztás első fordulójáig a francia katolikusok kilencedet imádkoznak hazájukért.

2017. február 27. hétfő

„Evangelizációs tréning” – Kató Csaba katekéta interaktív előadása a Sapientián

Kató Csaba állandó diakónus, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelőségének szakmai vezető munkatársa február 21-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán beszélt az evangelizációról a „Könyvtári esték” sorozat keretében.

2017. február 22. szerda

A misszió frontvonalán – Katekéták számára rendeztek tanácskozást Budapesten

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a katekéták konferenciáját, melynek ezúttal a Párbeszéd Háza adott otthont. A kétnapos tanácskozás nyitó előadását Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek tartotta.

2017. február 18. szombat

tovább »