A francia katolikusok imádkoznak az elnökválasztásért

Február 22. és április 22. között, azaz az elnökválasztás első fordulójáig a francia katolikusok kilencedet imádkoznak hazájukért.

2017. február 27. hétfő

„Evangelizációs tréning” – Kató Csaba katekéta interaktív előadása a Sapientián

Kató Csaba állandó diakónus, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelőségének szakmai vezető munkatársa február 21-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán beszélt az evangelizációról a „Könyvtári esték” sorozat keretében.

2017. február 22. szerda

A misszió frontvonalán – Katekéták számára rendeztek tanácskozást Budapesten

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a katekéták konferenciáját, melynek ezúttal a Párbeszéd Háza adott otthont. A kétnapos tanácskozás nyitó előadását Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek tartotta.

2017. február 18. szombat

Esztergomban tartották a pap- és szerzetesnövendékek 2017-es találkozóját

Közel kétszáz pap- és szerzetesnövendék gyűlt össze az idei UNITAS-találkozón a 450 éves jubileumát ünneplő esztergomi szeminárium meghívására a Szent Adalbert Központban február 11-én. A találkozó központjában a tiszta életre való elköteleződés állt.

2017. február 11. szombat

Hitoktatók számára szervezett koordinátorképzést a Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Egyházmegye koordinátorképzésének résztvevői összesen öt alkalommal találkoznak egy-egy hétvégére a 2016/17-es tanévben. A január 28–29-i hétvégét Kató Csaba diakónus, katekéta és felesége, Kató Ágota vezetették.

2017. február 2. csütörtök

„Nyughatatlanság van bennem, ha szegény országokról hallok” – Szalézi önkéntesként Kamerunban

Az andalúziai Cádiz városból származó Isabel Pérez Camacho 2016 nyarán Kamerunban, Ebolowa városban dolgozott szalézi önkéntesként. Tapasztalatairól a spanyol Solidaridaddonbosco.org oldal készített vele interjút, melyből részletet közlünk.

2017. január 7. szombat

Elkészült a szegedi kézzel másolt Biblia hasonmás kiadása

A tizedik kötet megjelenésével elkészült a hasonmás kiadás a szegedi kézírásos bibliamásolatról, amely készítésében több mint ötezren vettek részt – tájékoztatta Benyik György biblikus tanár, a szeged-tarjánvárosi Szent Gellért-templom plébánosa december 13-án az... »

2016. december 19. hétfő

Bábmissziós csoport alakult az ózdi görögkatolikus parókián

December 14-én mutatta be az ózdi görögkatolikus parókián alakult bábcsoport első előadását.

2016. december 15. csütörtök

Xavéri Szent Ferenc áldozópap

Egyházunk egyik legnagyobb misszionáriusának, Ázsia apostolának életútját idézzük fel liturgikus emléknapján, december 3-án.

2016. december 3. szombat

A CCEE közleményt adott ki Ferenc pápa szentévet lezáró apostoli leveléről

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) november 25-i dátummal közleményt adott ki, amely Ferenc pápa „Misericordia et misera” kezdetű apostoli levele kapcsán, valamint a Zsoltárok könyve „Hadd hirdessem testvéreimnek nevedet” (Zsolt 22,23) gondolatának jegyében... »

2016. november 25. péntek

Megbocsátás napja Debrecenben – KÉPRIPORT

Gyónásra vagy beszélgetésre hívta a kereső embereket november 19-én a görögkatolikus egyház. A megbocsátás napjához szerte az országban több mint húsz település csatlakozott. Debrecenben négy helyen várták lelkibeszélgetésre az embereket.

2016. november 20. vasárnap

Tüzes lélekkel a jégpalotában – 25. országos találkozójukat tartották a magyar karizmatikusok

Budapest legnagyobb templomává alakult át a káposztásmegyeri jégpalota november 12-én. A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás 25. országos találkozóján, amelyet „Hirdessétek csodatetteit” mottóval rendeztek meg, Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét.

2016. november 13. vasárnap

Az ének a szeretet jele – Andrea Bocelli koncertezett a Szent István-bazilikában

Az irgalmasság szentévéhez kapcsolódva adott ingyenes koncertet a világhírű tenor, Andrea Bocelli november 5-én este a Szent István-bazilikában. „A Nagy Titok: A család evangéliuma, az emberiesség iskolája korunkban” rendezvénysorozat magyarországi állomásán Erdő Péter bíboros... »

2016. november 6. vasárnap

„Hogy örömhírt vigyek a szegényeknek” – A vincés család Magyarországon

Az irgalmasság szentévéhez kapcsolódva az V. Keresztény Film- és Könyvnapokon elsőként a „Páli Szent Vince – Az irgalmasság szentje” című filmet nézhette meg a közönség november 4-én. A vetítés előtt beszélgetés keretében bemutatkozott a magyarországi vincés család.

2016. november 5. szombat

Ifjúsági referensek találkozója Máriapócson – Lelki feltöltődéssel a kiégés ellen

Ifjúságpasztorációs tanulmányi napokat tartottak október 24. és 26. között a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának szervezésében Máriapócson. Idén a kifáradás, kiégés került a figyelem középpontjába, illetve a regenerálódás lehetőségeinek... »

2016. november 3. csütörtök

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a repülőúton Malmőből Rómába

A Szentatya svédországi útjáról hazatérőben sajtótájékoztatót tartott a repülőgép fedélzetén november 1-jén. A sajtótájékoztató teljes leiratának fordítását közöljük.

2016. november 2. szerda

Interjú Ferenc pápával a svéd jezsuita Signumban: Nehézség akkor támad, amikor valaki bezárkózik!

Svédországi apostoli útját megelőzően Ferenc pápa interjút adott Ulf Jonsson svéd jezsuitának, aki az uppsalai Newton Intézet filozófiatanára, a svéd jezsuiták Signum című folyóiratának főszerkesztője. Az interjút közölte a svéd Dagens Nyheter napilap, az Osservatore Romano és a... »

2016. október 30. vasárnap

Az Alpha-kurzusok reklámarca: Bear Grylls

A nemrég hírportálunkon is bemutatott Alpha-kurzusok egyik reklámarca Bear Grylls, a túlélőműsorokból ismert televíziós személyiség. Hogyan lett a hajdani SAS-katonából egy keresztény evangelizációs kezdeményezés arca?

2016. október 29. szombat

Minden hívő Isten reklámja – Milyen lehetőségek rejlenek az Alpha-kurzusokban?

Az Országos Lelkipásztori Intézet szervezésében az Alpha-kurzusokban rejlő hatékony evangelizációs lehetőségekről beszélt a második szakmai nap résztvevőinek Fábry Kornél és Füzes Ádám október 22-én az MKPK budapesti irodaházának előadótermében.

2016. október 24. hétfő

Megvitatták a pécsi egyházmegyei pasztorális tervet

Az október 3–4-én Mohácson tartott őszi papi rekollekció keretében Udvardy György pécsi megyéspüspök ismertette az egyházmegyei pasztorális tervet, majd kisebb csoportokban beszélték meg a részleteket a résztvevők. A Pécsi Egyházmegye püspöki biztosai az éves munkatervet vitatták... »

2016. október 7. péntek

tovább »