Ferenc pápa: Jobb sántikálva haladni előre, mint múzeumi keresztényekké válni

Ferenc pápa június 23-án, pénteken délben a vatikáni VI. Pál teremben találkozott a Serra International képviselőivel. A szervezet hivatása, hogy a papok barátja legyen, elkísérve őket pályájukon.

2017. június 23. péntek

Imavirrasztás Eger városáért

Az egri Szent II. János Pál Pápa Katolikus Karizmatikus Imaközösség június 9-én, pénteken 18 órától szombat reggel 6 óráig imavirrasztásra hívta a város lakóit a várban található Golgotához.

2017. június 23. péntek

A szicíliai püspökök a családpasztorációval kapcsolatos irányelveket fogalmaztak meg

„Lelkipásztori Irányelvek. Elkísérni, megkülönböztetni, integrálni a törékenységet az Amoris laetitia nyolcadik fejezetének útmutatásai szerint” címmel adtak ki dokumentumot a szicíliai püspökök, amelynek célja, hogy új útvonalakat jelöljön ki a családok lelki... »

2017. június 18. vasárnap

Ferenc pápa elmélkedést tartott a katolikus karizmatikus megújulás tagjainak

Június 3-án, szombaton este Ferenc pápa részvételével pünkösdi imavirrasztást tartottak Rómában, a Circus Maximus területén abból az alkalomból, hogy ötven éve született meg a katolikus karizmatikus megújulás mozgalom.

2017. június 4. vasárnap

Ferenc pápa rendkívüli missziós hónapot hirdetett 2019 októberére

Ferenc pápa, elfogadva a Népek Evangelizációjának Kongregációja ajánlását, rendkívüli missziós hónapot hirdetett 2019 októberére, XV. Benedek pápa „Maximum illud” kezdetű apostoli levele megjelenésének centenáriuma alkalmából.

2017. június 3. szombat

Felszítani magunkban a Szentlélek tüzét – Interjú Bartha Angéla szociális testvérrel

Június 8. és 11. között budapesti városmissziós napokat rendeznek a főváros belső kerületeiben. Bartha Angéla szociális testvérrel, a négynapos egyházi esemény koordinátorával beszélgetünk.

2017. június 3. szombat

Szalézi tömegkommunikációs találkozót tartottak Pozsonyban

Május 25–28. között zajlott Pozsonyban az észak- és közép-európai szalézi régió tömegkommunikációs delegátusainak találkozója, amelyen tizennégyen vettek részt különböző országokból. A Magyar Szalézi Tartományt Andrásfalvy János tömegtájékoztatási delegátus... »

2017. május 31. szerda

A pápa a Szeretet Misszionáriusainak Kis Nővéreihez: Evangelizáljatok és szolgáljatok

Legyetek határok nélküli misszionáriusok, szabadok, kreatívak és engedelmeskedjetek a Szentléleknek, szívetekben az evangelizálás örömével. Ferenc pápa ezekkel a szavakkal fordult a 12. nagykáptalanjukat tartó Szeretet Misszionáriusainak Kis Nővéreihez, akiket május 26-án fogadott a... »

2017. május 27. szombat

Ha úgy érzed, álmaid nem válnak valóra, itt egy neked való szent

Di Girolamo Szent Ferenc a rendi generálist ostromolta levelekkel, melyekben könyörgött, hogy küldjék Ázsiába, mégis Nápoly misszionáriusa lett belőle.

2017. május 26. péntek

Ferenc pápa a paulinus nővérekhez: A hiteles örömből Krisztus követésének szépsége sugárzik

Ferenc pápa május 22-én fogadta az Isteni Mester Kegyes Tanítványai Kongregáció, vagyis a paulinus nővérek közössége tagjait. Az audienciára abból az alkalomból került sor, hogy a szerzetesrend április 30. és május 28. között tartja nagykáptalanját Rómában „Új bort új... »

2017. május 24. szerda

Zenés dicsőítést tartanak május 27-én a Budapest Sportarénában

Az Ez az a nap elnevezésű keresztény kulturális szervezőiroda „A Tűz – Gyújts tüzet bennem!” címmel nagyszabású zenés találkozót rendez május 27-én a Budapest Sportarénában. László Viktorral, az iroda alapító főszervezőjével beszélgettünk.

2017. május 21. vasárnap

Ferenc pápa üzenete a tömegtájékoztatás 51. világnapjára

Magyarországon idén május 21-én ünnepeljük a tömegtájékoztatás világnapját. A szentatya idei üzenetének témája: „Ne félj hát, mert veled vagyok!” (Iz 43,5) – A reményt és a bizalmat kommunikálni korunkban.

2017. május 20. szombat

Új kezdetre hív Varga László kaposvári püspök

A Kaposvári Egyházmegye új főpásztora május 18-án sajtótájékoztatót tartott a kaposvári püspökségen, Lőrincz Sándor újságíró, az egyházmegye kommunikációs bizottságának tagja; Kiss Iván marcali esperes, plébános, a kommunikációs bizottság vezetője, valamint a média... »

2017. május 19. péntek

Sajátos nevelési igényű hittanosoknak tartottak találkozót Nagybecskereken

Sajátos nevelési igényű hittanosoknak szerveztek találkozót a nagybecskereki püspöki épületben május 13-án. A gyerekekkel, fiatalokkal és nevelőikkel többéves szokást követve a vajdasági Szent András Evangelizációs Központ munkatársai foglalkoztak.

2017. május 17. szerda

Harmadszor rendezték meg Egerben a „Tea Time” utcai evangelizációs programot

Harmadik alkalommal rendezték meg a „Tea Time” elnevezésű utcai evangelizációs programot május 12-én Egerben. Az esős idő miatt most a szabad tér helyett a katolikus ifjúsági klub termében találkoztak a fiatalok.

2017. május 15. hétfő

Felszentelték a Kaposvári Egyházmegye új püspökét, Varga Lászlót

Május 13-án a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban püspökké szentelték Varga Lászlót. A szentelés szertartását Erdő Péter bíboros, prímás vezette, a társszentelők Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius és Balás Béla emeritus kaposvári megyéspüspök voltak.

2017. május 13. szombat

Bizakodó a több száz éves ausztriai remeteség új remetéje

Háromszázötven éve mindig éltek remeték a Salzburgtól negyven kilométerre található saalfeldeni remeteségben. A sziklákra épült kolostor legújabb lakója a belga származású Stan Vanuytrecht. Szavai szerint készen áll a magányos életre.

2017. május 12. péntek

A kopt keresztények megbocsátó lelkülete csodálatot kelt az egyiptomi társadalomban

Egyenes adásban ámult el az egyiptomi televízió egyik ismert műsorvezetője, Amr Adíb azon, hogy egy kopt keresztény asszony, akinek férje a virágvasárnapi alexandriai terrortámadásban vesztette életét, megbocsát a gyilkosoknak. „Az ő türelmük és kitartásuk viszi előre az országot”... »

2017. május 4. csütörtök

Fatimában tartja világtalálkozóját a Cursillo mozgalom

A Cursillo mozgalom tagjai idén Fatimában rendezik meg világtalálkozójukat május 6-án. Budapesten, a Magyar Szentek templomában ezen a napon szentmise keretében csatlakoznak a Fatimában zajló eseményekhez – tájékoztatott Fabók Ildikó, a magyarországi Cursillo mozgalom világi... »

2017. május 4. csütörtök

Ferenc pápa felszólalt a Katolikus Akció Nemzetközi Fórumának kongresszusán

Április 27-én, csütörtökön a szentatya felszólalt a Katolikus Akció Nemzetközi Fórumának „A Katolikus Akció küldetése: mindenkivel és mindenkiért” mottóval megrendezett kongresszusán, amelyet április 27. és 29. között tartanak a Vatikánban.

2017. április 28. péntek

tovább »