A pápa egyelőre nem látogat szülőhazájába

2018. február 6. kedd 10:44

Oscar Vicente Ojea püspök, az argentin püspöki konferencia elnöke február 3-án az argentin püspöki konferencia végrehajtó bizottságának élén látogatást tett Ferenc pápánál. A találkozó után interjút adott a szentszéki Vatican News hírügynökségnek.


A mi legfőbb elkötelezettségünk az, hogy a gyakorlatba ültessük át Ferenc pápa tanítóhivatali megnyilatkozásait, ami azt jelenti, hogy az evangéliumot a maga valóságában éljük napjainkban – fogalmazott az argentin főpásztor.

Arra a kérdésre, hogy a pápa milyen tanácsokat és útmutatást adott a bizottság számára, Oscar Vicente Ojea  elmondta, találkozásuk a Szentatyával a különféle dikasztériumokban tett látogatásaik csúcspontja volt. A beszélgetés során a fiatalokról szóló szinódust és Amazónia kérdését érintették, de szó esett az Amoris laetitia apostoli buzdításról is. Ferenc pápa azt kérte tőlük, hogy bátran éljék az evangéliumot, és egyértelmű iránymutatást adjanak az ország konkrét helyzetére. Adjanak továbbá világos értelmezést a pápa tanításának, főként annak társadalmi vonatkozásának, mely nagyon újszerű és megújító jellegű.

A pápa argentínai apostoli útjára vonatkozóan a konferencia elnöke így nyilatkozott: „Ismét leszögeztük az argentin nép óhaját, hogy jöjjön el hozzánk a Szentatya. Azt válaszolta, hogy a mostani nem alkalmas időpont. Tiszteletben tartjuk ezt a döntést, és várjuk, hogy eljöjjön a megfelelő idő, amikor Ferenc pápa hazalátogat majd.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda