A pápa egyelőre nem látogat szülőhazájába

2018. február 6. kedd, 10:44

Oscar Vicente Ojea püspök, az argentin püspöki konferencia elnöke február 3-án az argentin püspöki konferencia végrehajtó bizottságának élén látogatást tett Ferenc pápánál. A találkozó után interjút adott a szentszéki Vatican News hírügynökségnek.


A mi legfőbb elkötelezettségünk az, hogy a gyakorlatba ültessük át Ferenc pápa tanítóhivatali megnyilatkozásait, ami azt jelenti, hogy az evangéliumot a maga valóságában éljük napjainkban – fogalmazott az argentin főpásztor.

Arra a kérdésre, hogy a pápa milyen tanácsokat és útmutatást adott a bizottság számára, Oscar Vicente Ojea  elmondta, találkozásuk a Szentatyával a különféle dikasztériumokban tett látogatásaik csúcspontja volt. A beszélgetés során a fiatalokról szóló szinódust és Amazónia kérdését érintették, de szó esett az Amoris laetitia apostoli buzdításról is. Ferenc pápa azt kérte tőlük, hogy bátran éljék az evangéliumot, és egyértelmű iránymutatást adjanak az ország konkrét helyzetére. Adjanak továbbá világos értelmezést a pápa tanításának, főként annak társadalmi vonatkozásának, mely nagyon újszerű és megújító jellegű.

A pápa argentínai apostoli útjára vonatkozóan a konferencia elnöke így nyilatkozott: „Ismét leszögeztük az argentin nép óhaját, hogy jöjjön el hozzánk a Szentatya. Azt válaszolta, hogy a mostani nem alkalmas időpont. Tiszteletben tartjuk ezt a döntést, és várjuk, hogy eljöjjön a megfelelő idő, amikor Ferenc pápa hazalátogat majd.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda