A pápa is pihen a nyáron

2018. július 4. szerda 09:01

A Szentszék közzétette Ferenc pápa reggeli szentmiséinek, szerdai audienciáinak és Úrangyala imádságának nyári rendjét.

Júliusban megkezdődött a nyári időszak Ferenc pápa és a Vatikán számára is. Igaz ugyan, hogy a Szentatya nem megy a szó klasszikus értelmében szabadságra, tehát nem utazik el, és nem is költözik ki a pápák nyári rezidenciájára, Castel Gandolfóba, de lazít kicsit a nyilvános szereplések egész évben sűrű menetén.

A szerdai általános pápai audienciák szünetelnek egész július hónapban. Augusztus elejétől a meleg miatt nem a Szent Péter téren, hanem a VI. Pál aulában tartja meg a Szentatya a kihallgatásokat. Júliusban és augusztusban szünetelnek emellett a reggeli szentmisék a Szent Márta-házban, amelyeken a pápa a hívek egyes csoportjaival találkozik hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken. A szentmisék szeptembertől folytatódnak újra.

A vasárnapi Úrangyalát továbbra is elimádkozza a pápa az Apostoli Palota dolgozószobájának ablakából, amelybe minden vasárnap délben bekapcsolódhatnak a hívek a Szent Péter téren.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat