A pápa is pihen a nyáron

2018. július 4. szerda 09:01

A Szentszék közzétette Ferenc pápa reggeli szentmiséinek, szerdai audienciáinak és Úrangyala imádságának nyári rendjét.

Júliusban megkezdődött a nyári időszak Ferenc pápa és a Vatikán számára is. Igaz ugyan, hogy a Szentatya nem megy a szó klasszikus értelmében szabadságra, tehát nem utazik el, és nem is költözik ki a pápák nyári rezidenciájára, Castel Gandolfóba, de lazít kicsit a nyilvános szereplések egész évben sűrű menetén.

A szerdai általános pápai audienciák szünetelnek egész július hónapban. Augusztus elejétől a meleg miatt nem a Szent Péter téren, hanem a VI. Pál aulában tartja meg a Szentatya a kihallgatásokat. Júliusban és augusztusban szünetelnek emellett a reggeli szentmisék a Szent Márta-házban, amelyeken a pápa a hívek egyes csoportjaival találkozik hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken. A szentmisék szeptembertől folytatódnak újra.

A vasárnapi Úrangyalát továbbra is elimádkozza a pápa az Apostoli Palota dolgozószobájának ablakából, amelybe minden vasárnap délben bekapcsolódhatnak a hívek a Szent Péter téren.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
hogyan-lesz-egy-benzinkutasbol-diakonus-nyary-krisztiannal-beszelgetett-bela-atya
Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián, a Magvető Könyvkiadó igazgatója kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

2018. november 20. kedd
elment-hang-meghalt-bozsony-ferenc
Elment a hang: meghalt Bőzsöny Ferenc

Az október 25-én, 87 éves korában elhunyt Bőzsöny Ferencet, a Magyar Rádió egykori főbemondóját november 21-én, a belvárosi Angolkisasszonyok templomában (Szent Mihály-templom, V. kerület, Váci utca 47/B) 14 órától tartott szentmise után helyezik örök nyugalomra. Süveges Gergő nekrológját közöljük.

2018. november 20. kedd