A pápa is pihen a nyáron

2018. július 4. szerda 09:01

A Szentszék közzétette Ferenc pápa reggeli szentmiséinek, szerdai audienciáinak és Úrangyala imádságának nyári rendjét.

Júliusban megkezdődött a nyári időszak Ferenc pápa és a Vatikán számára is. Igaz ugyan, hogy a Szentatya nem megy a szó klasszikus értelmében szabadságra, tehát nem utazik el, és nem is költözik ki a pápák nyári rezidenciájára, Castel Gandolfóba, de lazít kicsit a nyilvános szereplések egész évben sűrű menetén.

A szerdai általános pápai audienciák szünetelnek egész július hónapban. Augusztus elejétől a meleg miatt nem a Szent Péter téren, hanem a VI. Pál aulában tartja meg a Szentatya a kihallgatásokat. Júliusban és augusztusban szünetelnek emellett a reggeli szentmisék a Szent Márta-házban, amelyeken a pápa a hívek egyes csoportjaival találkozik hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken. A szentmisék szeptembertől folytatódnak újra.

A vasárnapi Úrangyalát továbbra is elimádkozza a pápa az Apostoli Palota dolgozószobájának ablakából, amelybe minden vasárnap délben bekapcsolódhatnak a hívek a Szent Péter téren.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
hinni-jo-nagyszulok-bucsuja-matraverebely-szentkuton
Hinni jó – Nagyszülők búcsúja Mátraverebély-Szentkúton

Szent Anna és Szent Joachim ünnepéhez kapcsolódva a nagyszülőket várták július 22-én Mátraverebély-Szentkútra. A búcsús sokaság Varga László püspökkel ünnepelt.

11:48
-amig-az-urnak-szuksege-lesz-ram-beszelgetes-az-aranymises-ruppert-jozseffel
„Amíg az Úrnak szüksége lesz rám” – Beszélgetés az aranymisés Ruppert Józseffel

Ruppert József piaristát kérdeztük hivatásáról, pályájáról,

2018. július 22. vasárnap