A pápa is pihen a nyáron

2018. július 4. szerda, 09:01

A Szentszék közzétette Ferenc pápa reggeli szentmiséinek, szerdai audienciáinak és Úrangyala imádságának nyári rendjét.

Júliusban megkezdődött a nyári időszak Ferenc pápa és a Vatikán számára is. Igaz ugyan, hogy a Szentatya nem megy a szó klasszikus értelmében szabadságra, tehát nem utazik el, és nem is költözik ki a pápák nyári rezidenciájára, Castel Gandolfóba, de lazít kicsit a nyilvános szereplések egész évben sűrű menetén.

A szerdai általános pápai audienciák szünetelnek egész július hónapban. Augusztus elejétől a meleg miatt nem a Szent Péter téren, hanem a VI. Pál aulában tartja meg a Szentatya a kihallgatásokat. Júliusban és augusztusban szünetelnek emellett a reggeli szentmisék a Szent Márta-házban, amelyeken a pápa a hívek egyes csoportjaival találkozik hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken. A szentmisék szeptembertől folytatódnak újra.

A vasárnapi Úrangyalát továbbra is elimádkozza a pápa az Apostoli Palota dolgozószobájának ablakából, amelybe minden vasárnap délben bekapcsolódhatnak a hívek a Szent Péter téren.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
bunbanat-vatikanban-tulsagosan-onelegultek-voltunk-hogy-szembenezzunk-egyhazunk-sotet-oldalaval
Bűnbánat a Vatikánban – Túlságosan önelégültek voltunk, hogy szembenézzünk Egyházunk sötét oldalával

Február 21 és 24. között a kiskorúak védelméről szóló négynapos tanácskozást tartanak a Vatikánban. Február 23-án este a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozás résztvevői bűnbánati liturgián vettek részt, amelyen a ghánai püspöki konferencia elnöke, Philip Naameh érsek mondott szentbeszédet.

2019. február 23. szombat
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

2019. február 23. szombat