A pápa meghívta Rómába az ukrajnai görögkatolikus nagyérseket

2019. május 4., szombat | 14:30

A Szentszék Sajtóterme május 4-én, szombaton közleményt adott ki a meghívással kapcsolatban.

„A kényes és összetett ukrajnai helyzet láttán Ferenc pápa úgy döntött, hogy meghívja az ukrajnai görögkatolikus nagyérseket, az állandó szinódus tagjait és az ukrajnai görögkatolikus egyház metropolitáit Rómába július 5–6-ára. A találkozón részt vesznek a Római Kúria azon dikasztériumainak vezetői, melyek kapcsolatban állnak Ukrajnával.

A Szentatya lelki közelségét kívánja kifejezni az ukrajnai görögkatolikus egyháznak, amely nemcsak hazájában, hanem a világ számos részén végez lelkipásztori szolgálatot.

A találkozó továbbá alkalmat kínál majd Ukrajna helyzetének mélyebb elemzésére. Ennek az a célja, hogy meghatározzák, miként tudja a katolikus és különösképpen a görögkatolikus egyház egyre hatékonyabban hirdetni az evangéliumot, hogyan tudja segíteni a szenvedőket, továbbá hogyan tud hozzájárulni a béke, valamint az egyetértés előmozdításához a latin rítusú katolikus egyházzal és más keresztény egyházakkal, közösségekkel.” 

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

19:24
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

19:59
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle