A pápa Paolo Ruffini olasz újságírót nevezte ki a Kommunikációs Dikasztérium prefektusának

2018. július 5. csütörtök 15:27

Július 5-én nevezte ki Ferenc pápa az új prefektust Paolo Ruffini személyében. A hatvanegy éves újságíró palermói születésű, nős; eddig az Olasz Püspöki Konferencia televízióját igazgatta. Közel negyven éves szakmai múlttal a háta mögött kapta meg a Szentatya bizalmát új küldetésére.

Folytatódik a vatikáni médiareform: az egyesített rádiót, televíziót, internetes és írott sajtót magába foglaló Kommunikációs Dikasztériumnak július 5-től új vezetője van. Ferenc pápa Paolo Ruffinit nevezte ki prefektusnak, aki eddig a TV2000, az Olasz Püspöki Konferencia televíziós hálózatának igazgatója volt.

*

Paolo Ruffini 1956. október 4-én született. Rómában szerzett jogi diplomát a La Sapienza Tudományegyetemen. 1979 óta foglalkozik szakmai újságírással. 1986-ban kötött házasságot Maria Argentivel.

Az írott sajtóban kezdte pályafutását: előbb az Il Mattino di Napoli napilapnál dolgozott 1979-től 1986-ig, majd tíz évig Rómában az Il Messaggero országos napilapnál. Rádiós karrierjét a RAI (Olasz Közszolgálati Rádió és Televízió) rádiós hírműsoránál kezdte, majd 1998-tól a parlamenti híreket is szerkesztette négy évig. 1999-től 2002-ig a Radio 1, majd 2014 és 2018 között a keresztény ihletésű Inblu Radio következett. A televíziózás sem ismeretlen számára: 2002-től 2011-ig az olasz közszolgálati televízió 3-as csatornájánál dolgozott, ezután 3 évig a La 7 csatorna következett, végül 2014-től 2018-ig a TV2000 igazgatója volt.

Több díjjal ismerték el újságírói szaktudását. Számos konferencián vett részt, amelyek a keresztényeknek a tájékoztatásban való szerepével, a kommunikációetikával és az új médiumokkal kapcsolatos témákkal foglalkoztak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
hogyan-lesz-egy-benzinkutasbol-diakonus-nyary-krisztiannal-beszelgetett-bela-atya
Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián, a Magvető Könyvkiadó igazgatója kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

20:40
elment-hang-meghalt-bozsony-ferenc
Elment a hang: meghalt Bőzsöny Ferenc

Az október 25-én, 87 éves korában elhunyt Bőzsöny Ferencet, a Magyar Rádió egykori főbemondóját november 21-én, a belvárosi Angolkisasszonyok templomában (Szent Mihály-templom, V. kerület, Váci utca 47/B) 14 órától tartott szentmise után helyezik örök nyugalomra. Süveges Gergő nekrológját közöljük.

16:04