A pápa Paolo Ruffini olasz újságírót nevezte ki a kommunikációért felelős dikasztérium prefektusának

2018. július 5. csütörtök, 15:27

Július 5-én nevezte ki Ferenc pápa az új prefektust Paolo Ruffini személyében. A hatvanegy éves újságíró palermói születésű, nős; eddig az Olasz Püspöki Konferencia televízióját igazgatta. Közel negyven éves szakmai múlttal a háta mögött kapta meg a Szentatya bizalmát új küldetésére.

Folytatódik a vatikáni médiareform: az egyesített rádiót, televíziót, internetes és írott sajtót magába foglaló Kommunikációs Dikasztériumnak július 5-től új vezetője van. Ferenc pápa Paolo Ruffinit nevezte ki prefektusnak, aki eddig a TV2000, az Olasz Püspöki Konferencia televíziós hálózatának igazgatója volt.

*

Paolo Ruffini 1956. október 4-én született. Rómában szerzett jogi diplomát a La Sapienza Tudományegyetemen. 1979 óta foglalkozik szakmai újságírással. 1986-ban kötött házasságot Maria Argentivel.

Az írott sajtóban kezdte pályafutását: előbb az Il Mattino di Napoli napilapnál dolgozott 1979-től 1986-ig, majd tíz évig Rómában az Il Messaggero országos napilapnál. Rádiós karrierjét a RAI (Olasz Közszolgálati Rádió és Televízió) rádiós hírműsoránál kezdte, majd 1998-tól a parlamenti híreket is szerkesztette négy évig. 1999-től 2002-ig a Radio 1, majd 2014 és 2018 között a keresztény ihletésű Inblu Radio következett. A televíziózás sem ismeretlen számára: 2002-től 2011-ig az olasz közszolgálati televízió 3-as csatornájánál dolgozott, ezután 3 évig a La 7 csatorna következett, végül 2014-től 2018-ig a TV2000 igazgatója volt.

Több díjjal ismerték el újságírói szaktudását. Számos konferencián vett részt, amelyek a keresztényeknek a tájékoztatásban való szerepével, a kommunikációetikával és az új médiumokkal kapcsolatos témákkal foglalkoztak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
bunbanat-vatikanban-tulsagosan-onelegultek-voltunk-hogy-szembenezzunk-egyhazunk-sotet-oldalaval
Bűnbánat a Vatikánban – Túlságosan önelégültek voltunk, hogy szembenézzünk Egyházunk sötét oldalával

Február 21 és 24. között a kiskorúak védelméről szóló négynapos tanácskozást tartanak a Vatikánban. Február 23-án este a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozás résztvevői bűnbánati liturgián vettek részt, amelyen a ghánai püspöki konferencia elnöke, Philip Naameh érsek mondott szentbeszédet.

2019. február 23. szombat
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

2019. február 23. szombat