A Pápai Alapítvány tagjait fogadta a Szentatya

2019. május 10., péntek | 14:24

Éves zarándoklatukra érkeztek Rómába a Pápai Alapítvány tagjai. Képviselőiket május 10-én, pénteken délelőtt fogadta Ferenc pápa, köszönetét fejezve ki tevékenységükért.

Beszédében Ferenc pápa emlékeztetett, hogy a húsvéti időszakban együtt ünnepeljük az Úr győzelmét a bűn és a halál felett, valamint az új élet és az új teremtés ajándékát, illetve a Szentlélek kiáradását. Azt kívánta az alapítvány tagjainak, hogy a feltámadás öröme töltse mindig el szívüket, valamint az apostolok és a vértanúk sírjánál tett látogatásuk erősítse meg hűségüket az Úrhoz és Egyházához.

A Szentatya elismeréssel szólt arról, hogy a Pápai Alapítvány létrejötte óta elősegítette a testvériség és a béke lelkületét. Oktatási, jótékonysági és apostoli projektjeikkel, ösztöndíjaikkal tanúságot tesznek az Egyház fáradhatatlan erőfeszítéseiről, melyeket az emberi család átfogó fejlődése érdekében tesz.

Az erőszak, a konfliktusok és nagyon gyakran a közöny által sújtott világban tevékenységüknek köszönhetően eljuttatják a remény és az irgalom evangéliumi üzenetét mindazoknak, akik nagylelkűségükből részesülnek.

A pápa köszönetet mondott az alapítvány tagjainak mindezen tevékenységükért. Hozzátette: azért imádkozik, hogy megújuljanak céljaikban és segítsék az Egyház építését az egységben, s hogy jótékonysági tevékenységük eljusson a legutolsókhoz is.

A Pápai Alapítvány küldetése a szolidaritásban kapcsolódik Péter utódához – mondta a Szentatya. Arra kérte a jelenlevőket, hogy imádkozzanak érte, szolgálatáért, az Egyház szükségleteiért, az evangélium terjesztéséért és a szívek megtéréséért.

Beszéde végén Ferenc pápa Mária, az Egyház Anyja közbenjárásába ajánlotta a Pápai Alapítvány tagjait.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle