A szomjúság lesz a pápa nagyböjti lelkigyakorlatának témája

2018. február 1. csütörtök 12:18

Ferenc pápa a portugál José Tolentino Mendonça atyát kérte fel a Római Kúria idei nagyböjti lelkigyakorlatának vezetésére. A rekollekciót február 18. és 23. között a Róma közelében fekvő Ariccia kisváros Divin’ Maestro (Isteni Mester) lelkigyakorlatos házában tartják.

Az 1965-ben született José Tolentino Calaça de Mendonça nemzetközi hírű teológus, költő és író. 1990-ben szentelték pappá, jelenleg a lisszaboni katolikus egyetem rektorhelyettese és a Kultúra Pápai Tanácsának konzultora.

A L’Osservatore Romano vatikáni napilap január 30-i száma szerint az olasz nyelvű elmélkedések összefoglaló címe A szomjúság dicsérete lesz.

A lelkigyakorlat nyitó elmélkedésére február 18-án, vasárnap kerül sor, a Meglepődés gyakornokai címmel, ezt a hét során az alábbi témák követik: A szomjazás tudománya; Észrevettem, hogy szomjazom; A semmire szomjazás; Jézus-szomj; A könnyek szomjúságról mesélnek; Saját szomjúságomból inni; A vágy formái; Észrevenni a perifériák szomjúságát és A szomjúság boldogsága.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
a-biblia-uzenete-da-capo-al-fine-ujra-az-elejetol
Da capo al fine – Újra az elejétől

Szentháromság vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 28,16–20)

16:00
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a „L’Eco di Bergamo” című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek