A tavalyi olaszországi lavina áldozatainak hozzátartozóival találkozott a pápa

2018. január 27. szombat 11:40

Ferenc pápa január 25-én reggel a Szent Márta-házban találkozott a tavaly január 18-án, a közép-olaszországi Rigopianóban bekövetkezett tragédia következtében elhunytak családtagjaival. Egy éve egy lavina maga alá temetett egy egész szállodát, huszonkilencen meghaltak.

A vatikáni találkozóról Tommaso Valentinetti pescara-pennei érsek nyilatkozott. „Nagyon bensőséges találkozó és ima volt. Imádság azokért, akik már nincsenek köztünk, de azokért is, akik itt maradtak, hogy erőt tudjanak meríteni a hitből és kiállják ezt a súlyos próbatételt. Egy évvel azután, hogy a rigopianói szálloda romjai alatt elveszítették szeretteiket, a hozzátartozók még mindig nem képesek földolgozni a fájdalmat. A pápa megígérte, hogy mindenkiért imádkozik, és hosszan elidőzött egyik család után a másikkal, osztozott velük ebben a fontos pillanatban.”

A pescarai érsek elmondta, hogy a pápa atyai szeretetét akarták érezni, ezért jöttek Rómába, és sokat jelent nekik az, hogy részt vehettek a Szentatya reggeli szentmiséjén a Szent Márta-házban, mely nagyon bensőséges, érzelmekkel teli és imádságos volt. A hozzátartozók személyes emlékeket is vittek a pápának elvesztett szeretteiktől: ki egy fényképet, ki egy könyvet, egy cédulát, személyes dolgokat.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: ANSA

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
szentmisevel-emlekezett-alapitojara-comunione-e-liberazione-mozgalom
Szentmisével emlékezett alapítójára Comunione e Liberazione mozgalom

A budavári Nagyboldogasszony- (Mátyás-) templomban Erdő Péter bíboros prímás mutatott be emlékmisét február 23-án a Comunione e Liberazione (Közösség és Szabadság) mozgalom alapítója, Don Luigi Giussani halálának tizenharmadik évfordulóján.

13:33
isten-szeretet-ezert-szeretett-lenyek-vagyunk-eloadas-sorozat-belso-varkastely
Isten a szeretet, ezért szeretett lények vagyunk – „A belső várkastély”-ról a D18 kávézóban

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című művéről. A negyedik előadást február 22-én tartotta Baráth Évi orvos. Előadótársa, Béri Renátó kármelita szerzetes betegség miatt nem tudott jelen lenni.

2018. február 23. péntek