A tavalyi olaszországi lavina áldozatainak hozzátartozóival találkozott a pápa

2018. január 27. szombat 11:40

Ferenc pápa január 25-én reggel a Szent Márta-házban találkozott a tavaly január 18-án, a közép-olaszországi Rigopianóban bekövetkezett tragédia következtében elhunytak családtagjaival. Egy éve egy lavina maga alá temetett egy egész szállodát, huszonkilencen meghaltak.

A vatikáni találkozóról Tommaso Valentinetti pescara-pennei érsek nyilatkozott. „Nagyon bensőséges találkozó és ima volt. Imádság azokért, akik már nincsenek köztünk, de azokért is, akik itt maradtak, hogy erőt tudjanak meríteni a hitből és kiállják ezt a súlyos próbatételt. Egy évvel azután, hogy a rigopianói szálloda romjai alatt elveszítették szeretteiket, a hozzátartozók még mindig nem képesek földolgozni a fájdalmat. A pápa megígérte, hogy mindenkiért imádkozik, és hosszan elidőzött egyik család után a másikkal, osztozott velük ebben a fontos pillanatban.”

A pescarai érsek elmondta, hogy a pápa atyai szeretetét akarták érezni, ezért jöttek Rómába, és sokat jelent nekik az, hogy részt vehettek a Szentatya reggeli szentmiséjén a Szent Márta-házban, mely nagyon bensőséges, érzelmekkel teli és imádságos volt. A hozzátartozók személyes emlékeket is vittek a pápának elvesztett szeretteiktől: ki egy fényképet, ki egy könyvet, egy cédulát, személyes dolgokat.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: ANSA

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
egy-masodik-anyak-napja-magyar-zarandokok-koszontottek-szuzanyat-frauenkirchenben
Egy második anyák napja – Magyar zarándokok köszöntötték a Szűzanyát Frauenkirchenben

Magyar zarándokok töltötték meg a burgenlandi Boldogasszony (Frauenkirchen) barokk bazilikáját Szűz Mária mennybevételének ünnepén. A hagyományos magyar nyelvű szentmisét Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be idén augusztus 15-én.

12:27
templombucsu-es-diakonusszenteles-miskolcon
Templombúcsú és diakónusszentelés Miskolcon

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén, a miskolci püspöki székesegyház búcsúján diakónust szentelt Szocska A. Ábel nyíregyházi püspök.

11:36