Ahol élet van, ott remény van – Ferenc pápa fogadta az olasz életvédő mozgalom tagjait

2019. február 3., vasárnap | 10:01

Olaszországban immár negyvenegy éve február 3-án ünneplik az életvédő napot, amelynek idei témája: „Gondjaimba veszlek – Az anyaság modellje”. Ferenc pápa ebből az alkalomból az olasz életvédő mozgalom vezetőtanácsának hetven tagját fogadta a Vatikánban.

A találkozón a Szentatya hangsúlyozta: az életet a maga teljességében kell védelmezni a fogantatástól a természetes halálig, és ez nemcsak a szakmában dolgozók felelőssége, hanem minden állampolgáré.

Olaszországban negyvenhárom éve működik az olasz életvédő mozgalom, amely több mint hatszáz helyi szervezetet, befogadóközpontot egyesít. Célja az élethez és a méltósághoz való jog előmozdítása és védelme minden ember számára, a fogantatástól a természetes halálig. A gyengébbek és védtelenek iránti befogadó kultúra támogatói, különösen a még meg nem született gyermekek esetében. Operatív segélyközpontok állnak a nehéz vagy nem tervezett várandósságot élő nők rendelkezésére.

Ferenc pápa hozzájuk intézett beszédében leszögezte: az élet védelme az élet egész időtartamára vonatkozik, és minden élethelyzetre. Az egészség, a nevelés, a munkalehetőségek biztosítása egyaránt hozzátartozik a méltó élet lehetőségéhez. Az élet a jövő: nem olthatjuk ki a nyiladozó életet, hiszen ezzel saját hivatásunkat árulnánk el. Ahol élet van, ott van a jövő. Sajnos azonban elterjedt az a drámai szemlélet, mely szerint az élet kiszámítható, fogyasztható, eldobható dolgokból áll, nem pedig ajándék. Ebbe soha nem szabad beletörődnünk – figyelmeztetett a pápa, aki örömmel nyugtázta, hogy az életvédő mozgalomnak sok fiatal tagja van, és ez reményre ad okot. Az olaszországi életvédő nap kapcsán felhívást intézett a politikusokhoz, hogy a születendő életek védelmét helyezzék a közjó középpontjába.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd