Ahol élet van, ott remény van – Ferenc pápa fogadta az olasz életvédő mozgalom tagjait

2019. február 3. vasárnap, 10:01

Olaszországban immár negyvenegy éve február 3-án ünneplik az életvédő napot, amelynek idei témája: „Gondjaimba veszlek – Az anyaság modellje”. Ferenc pápa ebből az alkalomból az olasz életvédő mozgalom vezetőtanácsának hetven tagját fogadta a Vatikánban.

A találkozón a Szentatya hangsúlyozta: az életet a maga teljességében kell védelmezni a fogantatástól a természetes halálig, és ez nemcsak a szakmában dolgozók felelőssége, hanem minden állampolgáré.

Olaszországban negyvenhárom éve működik az olasz életvédő mozgalom, amely több mint hatszáz helyi szervezetet, befogadóközpontot egyesít. Célja az élethez és a méltósághoz való jog előmozdítása és védelme minden ember számára, a fogantatástól a természetes halálig. A gyengébbek és védtelenek iránti befogadó kultúra támogatói, különösen a még meg nem született gyermekek esetében. Operatív segélyközpontok állnak a nehéz vagy nem tervezett várandósságot élő nők rendelkezésére.

Ferenc pápa hozzájuk intézett beszédében leszögezte: az élet védelme az élet egész időtartamára vonatkozik, és minden élethelyzetre. Az egészség, a nevelés, a munkalehetőségek biztosítása egyaránt hozzátartozik a méltó élet lehetőségéhez. Az élet a jövő: nem olthatjuk ki a nyiladozó életet, hiszen ezzel saját hivatásunkat árulnánk el. Ahol élet van, ott van a jövő. Sajnos azonban elterjedt az a drámai szemlélet, mely szerint az élet kiszámítható, fogyasztható, eldobható dolgokból áll, nem pedig ajándék. Ebbe soha nem szabad beletörődnünk – figyelmeztetett a pápa, aki örömmel nyugtázta, hogy az életvédő mozgalomnak sok fiatal tagja van, és ez reményre ad okot. Az olaszországi életvédő nap kapcsán felhívást intézett a politikusokhoz, hogy a születendő életek védelmét helyezzék a közjó középpontjába.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő