Az boldog, aki szeret – Idén is telefonált Ferenc pápa a Macerata–Loreto zarándoklat résztvevőinek

2018. június 12. kedd 10:28

A Szentatya idén is élő telefon-összeköttetésen keresztül csatlakozott a Macerata-Loreto közötti éjszakai zarándoklaton részt vevő fiatalokhoz június 9-én. Arra buzdította őket, hogy ne álljanak meg, hanem mindig haladjanak előre; a boldogságot pedig a szeretetben keressék.

„Szentatya, hallja ezt a tapsot? Fiatalok ezrei a világ minden tájáról!”– szólt bele a telefonba Giancarlo Vecerrica nyugalmazott fabriano-matelicai püspök, a zarándoklat létrehívója. „Milyen szép! Mindenkit üdvözlök. Ölelés mindenkinek, külön-külön és együtt is” – felete a pápa. „Várjuk a szavát, és hálásak vagyunk, mert ez már a hatodik alkalom, hogy fölhív minket! Ez a hatodik év! Milyen hűséges hozzánk! Ennyire szeret minket?!” – mondta lelkesen a püspök. Ferenc pápa erre megvallotta, hogy szereti, amikor bátor fiatalokat lát, akik egész éjszaka zarándokolnak. Ez szép és jó jel, a bátorságról tanúskodik, és örömmel tölti el őt.

A pápa arra buzdította a fiatalokat, hogy ne álljanak meg, mert az a fiatal, aki egy helyben topog, az húszévesen nyugdíjba megy, és az rossz dolog. A fiatalságot meg kell élni, hogy előrehaladjunk az életben, és gyümölcsöt hozzon.

A boldogságot nem az élelmiszerboltban lehet megvásárolni. A boldogság csak a szereteten keresztül jön el, ha hagyjuk, hogy szeressenek minket, és mi is szeretünk. A szeretet és az egymás iránti szolgálat a boldogság útja – mondta a Szentatya. Arra buzdította a fiatalokat, hogy nap mint nap kövessék ezt az utat, szeressék Istent és egymást, így jutnak el a boldogsághoz. „Jó utat, szent éjszakát, és holnap jó találkozást az Úrral és a Szűzanyával! És kérlek, imádkozzatok értem! Nagyon köszönöm, ölelek mindenkit!” – búcsúzott Ferenc pápa, majd megáldotta a zarándoklat résztvevőit.

Az éjszakai gyalogos zarándoklatot negyvenedik alkalommal szervezték meg, idén is fiatalok ezrei tették meg a két várost összekötő 28 kilométeres utat. A zarándoklat ötlete 1978-ban született meg, Giancarlo Vecerrica jóvoltából, akinek szándéka az volt, hogy a fiatalok ezzel a zarándoklattal adjanak hálát a Szűzanyának a tanítási év végén. Az idei esemény szombaton délután kezdődött a maceratai stadionban, ahol a résztvevők megvárták, hogy megérkezzen a békefáklya, melyet Ferenc pápa áldott meg szerdán, az általános kihallgatáson. A Szent Péter térről 35 sportoló vitte végig a fáklyát a közép-olaszországi földrengés helyszínein.

A gyalogos zarándoklat a szentmise után kezdődött, melyet Marc Ouellet bíboros, a Papi Kongregáció prefektusa mutatott be Edoardo Menichelli bíborossal, Ancona-Osimo nyugalmazott érsekével és Marche tartomány püspökeivel. Homíliájában Ouellet bíboros a fiatalok emlékezetébe idézte Ferenc pápa üzenetét, amelyet az ifjúsági világnap alkalmából írt. „Mi az, ami legmélyebben aggaszt titeket? Sokan attól féltek, hogy nem szeretnek benneteket… Tudjátok meg, hogy az Egyház bízik bennetek, és ti is bízzatok az Egyházban! Elfogadjátok a kihívást?”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
bagnasco-biboros-genovai-aldozatok-temetesen-kapcsolataink-lehetnek-hid-hogy-atlepjuk-az-urt
Bagnasco bíboros a genovai áldozatok temetésén: Kapcsolataink lehetnek a híd, hogy átlépjük az űrt

Augusztus 18-án, szombaton, az olaszországi nemzeti gyász napján temették el Genovában a Morandi-híd összeomlásakor életét vesztett 19 embert. Húsz család az állami temetés helyett családi körben vett búcsút szeretteitől. A gyászszertartást Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek vezette.

2018. augusztus 18. szombat
atlenyegules-cimmel-nyilik-kiallitas-az-eucharisztiarol-pesti-vigadoban
„Átlényegülés” címmel nyílik kiállítás az Eucharisztiáról a Pesti Vigadóban

„Átlényegülés – Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén” címmel nyílik kiállítás a Pesti Vigadó épületében augusztus 27-én. A tárlat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő rendezvényeinek sorába illeszkedik.

2018. augusztus 18. szombat