Csíksomlyói online zarándoklatot hirdet a Laudetur Kiadó

2019. április 29., hétfő | 14:46

Már csak egy hónap van Ferenc pápa erdélyi látogatásáig. Hogy az alkalom valódi lelki gyümölcsöket teremjen a hívők életében, a Laudetur Kiadó különleges ingyenes online zarándoklatot hirdet a lelki felkészülés jegyében május 7. és 14. között.

Az online zarándoklat célja a Krisztussal való mélyebb kapcsolat megélése a nyolc boldogság szellemében.

Ferenc pápa számos megnyilatkozásában biztatja az embereket életszentségre, a Krisztussal való mély kapcsolat megélésére. Vallja, hogy a hegyi beszéd nyolc boldogsága a keresztény ember személyi igazolványa. „A »boldog« a »szent« szinonimája lett, mert azt fejezi ki, hogy aki hűséges Istenhez és az Ő szavai szerint cselekszik, önátadásában eléri az igazi boldogságot.” – írta Ferenc pápa Örüljetek és ujjongjatok kezdetű apostoli buzdításában.

A szervezők abban segítenek, hogy a résztvevők fel tudják ismerni Jézus boldogságmondásai által, mi Isten üzenete az egyén életére vonatkozóan, mit tehet annak érdekében, hogy a Szentlélek átalakítsa és megújítsa az életét. „Ha Ön utazik a pápalátogatásra, vagy ha erre nincs módja, akkor is rendkívül hasznos lelki felkészülést fog Önnek jelenteni – írják a szervezők. – Nem kell elutazni, pénzt befizetni, szabadságot kivenni – csak öt percre lesz szükség naponta.”

A csíksomlyói online zarándoklatra a kiadó honlapján lehet jelentkezni május 6-ig. Itt további részleteket is találnak a programról.

Forrás: Laudetur Kiadó

Fotó: MTI

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

19:24
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

19:59
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle