Ferenc pápa ajándékkal kedveskedik minden szinódusi résztvevőnek

2018. október 27. szombat, 13:43

A Szentszék Sajtóterme tette közzé a hírt október 27-én, szombaton, hogy a fiatalokkal foglalkozó szinódus emlékére a Szentatya minden résztvevőt megajándékoz.

A bronzból készült féldombormű Jézust és a szeretett tanítványt ábrázolja. Az alkotást Gino Gianetti olasz művész készítette, és Vatikán Városállam pénzverdéje adta ki, összesen négyszázhatvan példányban.

Az ajándékot Ferenc pápa személyesen adja át a szinódusi atyáknak és a többi résztvevőnek a VI. Pál aula előcsarnokában egy közös fotózás után, a szinódus utolsó, szombat délutáni ülése előtt – tájékoztat a Szentszék Sajtótermének közleménye.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
zarandokvonat-indul-csiksomlyoi-papai-misere
Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére

A Misszió Tours Utazási Iroda május 31-én buszokat és zarándokvonatot is indít Csíksomlyóra, a pápai szentmisére. A részletekről Budai László ügyvezetővel beszélgettünk.

18:15
bator-botond-hargitafurdoi-palos-szerzetes-csiksomlyoi-papalatogatas-sok-meglepetest-okozhat
Bátor Botond hargitafürdői pálos szerzetes: A csíksomlyói pápalátogatás sok meglepetést tartogat

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói Mária-kegyhelyen. A pápalátogatásról Bátor Botond pálos szerzetest, volt tartományfőnököt, hargitafürdői elöljáró-plébánost kérdeztük.

12:20