Ferenc pápa fogadta Sebastian Kurz osztrák kancellárt

2018. március 6. kedd 12:15

Március 5-én, hétfőn délelőtt Ferenc pápa az Apostoli Palota dolgozószobájában kihallgatáson fogadta Sebastian Kurz osztrák kancellárt.


A kancellár a pápai kihallgatást követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Antoine Camilleri prelátussal, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárhelyettesével.

A Szentatya Kurz kancellárral folytatott több mint fél órás magánbeszélgetése során érintették az élet védelme, a család fontossága, a társadalmi közjó előmozdítása és a lakosság leggyengébb rétegeinek védelme témáit. Kitértek arra a szerepre, melyet Ausztria tölt be az Európai Unióban, a népek közötti szolidaritás szükségességére, a leszerelés fontosságára és végül a migráció kérdésére.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
babel-balazs-ersek-baja-varos-diszpolgara-lett
Bábel Balázs érsek Baja város díszpolgára lett

December 15-én a bajai városháza dísztermében adták át az elismeréseket azoknak, akik sokat tettek Bajáért. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a várostól díszpolgári címet kapott.

2018. december 17. hétfő
ferenc-papa-82-eves-szuletesnapi-jokivansagok-vilag-minden-tajarol
Ad multos annos, Franciscus! – Ferenc pápa 82 éves

Ferenc pápa december 17-én betöltötte 82. életévét; ez a hatodik születésnapja, amelyet pápaként ünnepel. A tényleges ünneplés tegnap történt: a vatikáni gyermekkórház kis betegeivel fogyasztott el egy hatalmas tortát.

2018. december 17. hétfő