Ferenc pápa fogadta Sebastian Kurz osztrák kancellárt

2018. március 6. kedd 12:15

Március 5-én, hétfőn délelőtt Ferenc pápa az Apostoli Palota dolgozószobájában kihallgatáson fogadta Sebastian Kurz osztrák kancellárt.


A kancellár a pápai kihallgatást követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Antoine Camilleri prelátussal, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárhelyettesével.

A Szentatya Kurz kancellárral folytatott több mint fél órás magánbeszélgetése során érintették az élet védelme, a család fontossága, a társadalmi közjó előmozdítása és a lakosság leggyengébb rétegeinek védelme témáit. Kitértek arra a szerepre, melyet Ausztria tölt be az Európai Unióban, a népek közötti szolidaritás szükségességére, a leszerelés fontosságára és végül a migráció kérdésére.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-homiliaja-tallinnban-le-kell-gyoznunk-felelmeinket-el-kell-hagynunk-bezart-tereinket
Ferenc pápa homíliája Tallinnban: Le kell győznünk félelmeinket, el kell hagynunk bezárt tereinket!

Szeptember 25-én délután a Szentatya a tallinni Szabadság téren mutatott be szentmisét, észtországi látogatásának utolsó programjaként. Beszédében arról elmélkedett, hogy mit jelent „választott, papi, szent népnek” lenni.

00:03
zala-megye-diszpolgara-lett-marfi-gyula-veszpremi-ersek
Zala megye díszpolgára lett Márfi Gyula veszprémi érsek

Márfi Gyula veszprémi érsek a Zala Megyei Önkormányzat ünnepi díszközgyűlésén szeptember 22-én a megye díszpolgára címet vehette át.

2018. szeptember 25. kedd