Ferenc pápa levele a L’Osservatore Romano nyugalmazott főigazgatójának

2018. december 28. péntek, 19:07

A pápa december 22-i keltezéssel levelet írt Giovanni Maria Vian újságírónak, a L’Osservatore Romano lapigazgatójának, akit napokkal korábban mentettek fel szolgálatából. A Szentatya levelét, melyben elismerését fejezi ki a nyugalmazott főszerkesztőnek, december 27-én tették közzé a Vatikánban.

„Amikor most sok év után véget ér az Ön nagylelkű és felelősségteljes szolgálata a L’Osservatore Romano vatikáni napilap szerkesztő igazgatójaként, legmélyebb hálámat szeretném kifejezni Ön iránt azért a szeretetért és buzgóságért, amellyel betöltötte felelős megbízatását. Tiszteletreméltó elődöm, XVI. Benedek kérte fel Önt erre a szolgálatra, melyet Ön a Szentszék számára oly fontos és kényes területen végzett szakmai illetékességgel, a Tanítóhivatal iránti példamutató ragaszkodással és következetes keresztény elkötelezettséggel.”

Ferenc pápa köszönetet mond az értékes közreműködésért és állandó készségért, mellyel Giovanni Maria Vian a jelenleg folyó reformokat előmozdította; méltatja a volt igazgató tudományos felkészültségét, elismerően szól tevékenységéről, melynek során az egyházi közösségek hangot és teret kaptak az újságban. A Szentatya örömet és békét kíván a nyugalmazott igazgatónak, a Szűzanya és az apostolfejedelmek közbenjárására apostoli áldását adja rá, ugyanakkor kifejezi, hogy számít imáira és tanácsaira.

* * *

Amint arról már beszámoltunk, Ferenc pápa december 18-án kelt rendelkezésével kinevezte Andrea Torniellit, a La Stampa olasz napilap újságíróját a Vatikáni Rádió főszerkesztőjének. Ezt a hivatalt korábban a programigazgatók töltötték be. Egyúttal kinevezte a L’Osservatore Romano vatikáni napilap igazgatójává Andrea Monda esszéírót, vallástanárt, aki Giovanni Maria Viantól veszi át az újság irányítását. A lépések a Szentszék kommunikációs intézményei reformjának keretében történnek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
wallenberg-dijat-kapott-szekely-janos-puspok
Wallenberg-díjat kapott Székely János püspök

Január 16-án, szerdán délután adták át az idei Raoul Wallenberg-díjakat Budapesten, a Goldmark teremben. A kitüntetettek között van Székely János szombathelyi megyéspüspök is.

11:00
ferenc-papa-katekezise-hivjuk-papanak-istent-gyermeki-bizalommal
Ferenc pápa: Hívjuk papának Istent, gyermeki bizalommal!

Január 16-án a Szentatya folytatta a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Az ima első szava kulcsszerepet játszik: mindig szólíthatjuk Istent atyánknak, apukánknak, s ezzel tudatosíthatjuk, hogy ő mindig velünk van, apai-anyai szeretete sosem szűnik meg.

2019. január 16. szerda
Seregély István: Útravaló – 2019. január 17.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 17.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 17.

Mai evangélium – 2019. január 17.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 1,40–45

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle