Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Etiópiába

2019. március 11. hétfő 16:58

Március 10-én, vasárnap röviddel a felszállás után lezuhant az Ethiopian Airlines Addisz-Abebából Nairobiba induló repülőgépe. A tragédiát senki nem élte túl, százötvenheten vesztették életüket. Ferenc pápa részvéttáviratban fejezte ki együttérzését a szerencsétlenség után.

A repülőgépen többek között spanyol, kenyai, olasz, brit, francia, holland, amerikai és kanadai állampolgárok, valamint tizenkilenc ENSZ-alkalmazott utazott.

Ferenc pápát nagyon elszomorította a repülőszerencsétlenség híre. Részvéttáviratában hangsúlyozta, hogy imádkozik az elhunytakért, a mindenható Isten irgalmasságába ajánlja lelküket. A Szentatya együttérzését fejezi ki az áldozatok rokonainak, és Isten áldását, vigaszt és erőt kér mindazok számára, akiket tragikus veszteség ért.

A baleset okát még vizsgálják, de szakértők szerint a körülmények nagyon hasonlítanak a tavaly októberi szerencsétlenségre, amely során a Lion Air indonéz légitársaság egy ugyanilyen típusú Boeingje a Jáva-tengerbe zuhant. Az etióp állami légitársaság közölte: noha egyelőre nem ismerik a katasztrófa okát, elővigyázatosságból további rendelkezésig egyetlen ilyen típusú repülőgép sem szállhat fel.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő
van-e-jovoje-kereszteny-hitnek-megjelent-az-uj-ember-kiadvanyok-legujabb-kotete
Van-e jövője a keresztény hitnek? – Megjelent az Új Ember Kiadványok legújabb kötete

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb, „Imádság ködben” című kötetében a kortárs teológia két meghatározó alakjának, Hans Joasnak és Robert Spaemann-nak a keresztény hit jövőjéről folytatott beszélgetését tesszük közzé. Kedvcsinálóként a fordító, Görföl Tibor előszavát olvashatják.

2019. március 18. hétfő