Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Etiópiába

2019. március 11., hétfő | 16:58

Március 10-én, vasárnap röviddel a felszállás után lezuhant az Ethiopian Airlines Addisz-Abebából Nairobiba induló repülőgépe. A tragédiát senki nem élte túl, százötvenheten vesztették életüket. Ferenc pápa részvéttáviratban fejezte ki együttérzését a szerencsétlenség után.

A repülőgépen többek között spanyol, kenyai, olasz, brit, francia, holland, amerikai és kanadai állampolgárok, valamint tizenkilenc ENSZ-alkalmazott utazott.

Ferenc pápát nagyon elszomorította a repülőszerencsétlenség híre. Részvéttáviratában hangsúlyozta, hogy imádkozik az elhunytakért, a mindenható Isten irgalmasságába ajánlja lelküket. A Szentatya együttérzését fejezi ki az áldozatok rokonainak, és Isten áldását, vigaszt és erőt kér mindazok számára, akiket tragikus veszteség ért.

A baleset okát még vizsgálják, de szakértők szerint a körülmények nagyon hasonlítanak a tavaly októberi szerencsétlenségre, amely során a Lion Air indonéz légitársaság egy ugyanilyen típusú Boeingje a Jáva-tengerbe zuhant. Az etióp állami légitársaság közölte: noha egyelőre nem ismerik a katasztrófa okát, elővigyázatosságból további rendelkezésig egyetlen ilyen típusú repülőgép sem szállhat fel.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

2019. május 24., péntek
sebhellyel-az-arcunkon-megis-szerethetoen-gyermekvedelemrol-katolikus-szemmel
Sebhellyel az arcunkon, mégis szerethetően – A gyermekvédelemről katolikus szemmel

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és a Jézus Társasága Magyar Rendtartománya által működtetett Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten.

2019. május 24., péntek