Ferenc pápa találkozott a Nobel-békedíjra jelölt 16 éves környezetvédővel

2019. április 18., csütörtök | 18:48

Ferenc pápa április 17-én, a szerdai általános kihallgatáson találkozott Greta Thunberggel, a 16 éves svéd környezetvédelmi aktivistával, akit idén Nobel-békedíjra jelöltek.

A Szentszék Sajtóterme megerősítette az ANSA olasz hírügynökség által közzétett hírt, miszerint Ferenc pápa az audiencia végén találkozott a svéd környezetvédelmi aktivistával.

„A Szentatya köszönetet mondott Greta Thunbergnek a környezet védelmében vállalt elkötelezettségéért és bátorította tevékenységét. Greta kért lehetőséget a pápai találkozóra, amely során köszönetet mondott a Szentatyának a teremtett világ érdekében végzett jelentős tevékenységéért” – nyilatkozta Alessandro Gisotti megbízott szentszéki szóvivő az újságíróknak a Szent Péter téri találkozásról, melyről rövid videó is készült.

Greta Thunberg a klímaváltozás elleni küzdelemben vállal részt munkájával. A 16 éves diáklány alapította a Fridays for Future (Péntekenként a jövőért) elnevezésű nemzetközi mozgalmat, amelynek célja, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét az éghajlatváltozás problémájára.

A svéd diáklány 2018. augusztus 20-án kezdte sztrájksorozatát: azon a pénteki napon az iskola helyett a svéd törvényhozás épületéhez ment, hogy tüntessen a klímaváltozás elleni határozottabb fellépésért. Sztrájksorozata globális tömegmozgalommá szélesedett, az eddigi legnagyobb akciót március 15-én szervezték, 123 országban kétezernél is több helyszínen tartottak tüntetést. Greta Thunberget tevékenységéért idén Nobel-békedíjra jelölték.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

2019. május 26., vasárnap