Ferenc pápa üzenetet küldött a CCEE ifjúságpasztorációval foglalkozó szimpóziumára

2017. március 29. szerda 19:26

Március 28. és 31. között Barcelonában rendezik meg az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) szimpóziumát, melynek témája: „Elkísérni a fiatalokat, hogy szabadon válaszolhassanak Krisztus hívására”. Ferenc pápa üzenetet küldött a tanácskozásra.

Az üzenetben – amit Pietro Parolin bíboros államtitkár látott el kézjegyével – a szentatya köszönti a házigazda Juan José Omella y Omella barcelonai érseket és az európai szimpózium résztvevőit. Arra bátorítja őket, hogy alaposan tekintsék át az evangelizálással és az ifjúságpasztorációval kapcsolatos kihívásokat, hogy a fiatalok a párbeszéd és a találkozás által Krisztus családjának élő tagjaiként az evangélium örömteli hordozói legyenek. Szűz Mária oltalmát kérve a pápa apostoli áldását küldte a barcelonai tanácskozásra.

A barcelonai rendezvényen, amely az első ifjúságpasztorációs szimpózium, 37 európai püspöki konferencia 275 küldötte vesz részt a fiataloknak szentelt püspöki szinódusra készülve.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
eutanaziaba-segiteni-vagy-szeretettel-betakarni
Eutanáziába segíteni, vagy szeretettel „betakarni”?

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában egy éve jelent meg életvédelemről szóló kiadványunk: Vincenzo Paglia „Nővérünk, a halál” című kötete. A könyvhöz kapcsolódva Beran Ferenc erkölcsteológus írt cikket.

2018. november 16. péntek
huszonot-eves-gyori-apor-vilmos-iskola
Huszonöt éves a győri Apor Vilmos-iskola

1993. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit a győri Apor Vilmos Iskolaközpont. Az iskola diákjai és pedagógusai püspöki szentmisével és kiállításmegnyitóval ünnepelték meg a 25. évfordulót november 11-én.

2018. november 15. csütörtök