Ferenc pápa üzenetet küldött a CCEE ifjúságpasztorációval foglalkozó szimpóziumára

2017. március 29. szerda, 19:26

Március 28. és 31. között Barcelonában rendezik meg az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) szimpóziumát, melynek témája: „Elkísérni a fiatalokat, hogy szabadon válaszolhassanak Krisztus hívására”. Ferenc pápa üzenetet küldött a tanácskozásra.

Az üzenetben – amit Pietro Parolin bíboros államtitkár látott el kézjegyével – a szentatya köszönti a házigazda Juan José Omella y Omella barcelonai érseket és az európai szimpózium résztvevőit. Arra bátorítja őket, hogy alaposan tekintsék át az evangelizálással és az ifjúságpasztorációval kapcsolatos kihívásokat, hogy a fiatalok a párbeszéd és a találkozás által Krisztus családjának élő tagjaiként az evangélium örömteli hordozói legyenek. Szűz Mária oltalmát kérve a pápa apostoli áldását küldte a barcelonai tanácskozásra.

A barcelonai rendezvényen, amely az első ifjúságpasztorációs szimpózium, 37 európai püspöki konferencia 275 küldötte vesz részt a fiataloknak szentelt püspöki szinódusra készülve.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
-felfigyelt-rank-vilag-harminceves-magyar-maltai-szeretetszolgalat
„Felfigyelt ránk a világ” – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét, Kozma Imrét kérdeztük a szervezet múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

2019. február 17. vasárnap
ferenc-papa-jezus-segit-hogy-kigyogyuljunk-kronikus-rovidlatasbol2
Ferenc pápa: Jézus segít, hogy kigyógyuljunk a krónikus rövidlátásból

Február 17-én a délben a Szentatya Jézus boldogmondásairól és az úgynevezett „jaj-mondásairól” elmélkedett. Rámutatott: a szenvedők nem azért boldogok, mert szenvednek, hanem mert Jézus szabadulást hoz nekik.

2019. február 17. vasárnap