Ferenc pápa üzenetet küldött a CCEE ifjúságpasztorációval foglalkozó szimpóziumára

2017. március 29. szerda 19:26

Március 28. és 31. között Barcelonában rendezik meg az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) szimpóziumát, melynek témája: „Elkísérni a fiatalokat, hogy szabadon válaszolhassanak Krisztus hívására”. Ferenc pápa üzenetet küldött a tanácskozásra.

Az üzenetben – amit Pietro Parolin bíboros államtitkár látott el kézjegyével – a szentatya köszönti a házigazda Juan José Omella y Omella barcelonai érseket és az európai szimpózium résztvevőit. Arra bátorítja őket, hogy alaposan tekintsék át az evangelizálással és az ifjúságpasztorációval kapcsolatos kihívásokat, hogy a fiatalok a párbeszéd és a találkozás által Krisztus családjának élő tagjaiként az evangélium örömteli hordozói legyenek. Szűz Mária oltalmát kérve a pápa apostoli áldását küldte a barcelonai tanácskozásra.

A barcelonai rendezvényen, amely az első ifjúságpasztorációs szimpózium, 37 európai püspöki konferencia 275 küldötte vesz részt a fiataloknak szentelt püspöki szinódusra készülve.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
-marianak-ez-cime-nem-elmeleti-meggondolasokra-osztonoz-foegyhazmegyei-majalis-mariaremeten
„Máriának ez a címe nem elméleti meggondolásokra ösztönöz” – Főegyházmegyei majális Máriaremetén

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye pünkösdhétfőn, május 21-én tartotta meg a máriaremetei kegytemplom kertjében hagyományos majálisát. Idén először volt ez a nap Szűz Máriának, az Egyház Anyjának emléknapja. Az ünnepen Erdő Péter bíboros, prímás tartott katekézist és mutatott be szentmisét.

19:21
szuz-maria-az-egyhaz-anyja-kotelezo-emleknapja
Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapja

Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció dekrétumával elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában a pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünnepelünk az idei évtől.

2018. május 20. vasárnap