Ferenc pápa a Vatikánban fogadta a szülőket, akik két gyermeküket veszítették el balesetben

2019. január 11. péntek, 20:30

A Szentatya tavaly év végén felhívott telefonon egy négygyermekes édesanyát, aki két gyermekét vesztette el autóbalesetben. A pápa meghívta a Landolfa családot január 8-ára a Vatikánba, és több mint egy órán át beszélgetett velük.

December 31-én ismeretlen számról érkezett hívás az olaszországi Mesagnében élő Landolfa családhoz. Két évvel ezelőtt írt levelet a pápának az édesanya, Cosimina Delle Grottaglie, aki négy gyermeke közül kettőt közlekedési balesetben veszített el: a 30 éves Maria Rita autóbalesetben halt meg 2009-ben, Stefano pedig 2017-ben, 35 éves fiatal apaként motorbaleset áldozata lett.

Amikor két évvel ezelőtt Cosimina írt a pápának, egy rövid levelet és egy rózsafüzért kapott válaszként a Szentszéktől. Egy évvel később ugyanez ismétlődött meg. Tavaly decemberben egy barátnője, Rosanna Saracino írt Ferenc pápának, levelében elbeszélte neki a tragikus sorsú család történetét.  Megadta a telefonszámát is, de nem gondolta, hogy a pápa felhívja őt. Amikor megszólalt a telefon, és azt hallotta: „Ferenc pápa vagyok, tegeződjünk”, akkor azt hitte, valaki tréfát űz vele. Ezt válaszolta: „Ha ez egy vicc, elég ízléstelen.” Ám nagyon megörült, amikor a pápa folytatta, és elmondta, hogy a barátnője miatt hívja.

Rosanna megadta a Szentatyának Cosimina számát, akit Ferenc pápa rögtön fel is hívott és meghívott a családjával együtt Rómába. Január 8-án Cosimina és férje, Franco, két gyermekükkel, Chiarával és Giuseppével, a menyükkel, az unokájukkal, valamint Rosannával együtt elmentek a Vatikánba, ahol a pápa magánkihallgatáson fogadta őket. A több mint egyórás beszélgetés során a Szentatya lelki közelségéről biztosította a sok fájdalmat megélt családot.

Forrás: Aleteia.org

Fotó: Quimesagne.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Címkék: Ferenc pápa
Vezető híreink - olvasta már?
wallenberg-dijat-kapott-szekely-janos-puspok
Wallenberg-díjat kapott Székely János püspök

Január 16-án, szerdán délután adták át az idei Raoul Wallenberg-díjakat Budapesten, a Goldmark teremben. A kitüntetettek között van Székely János szombathelyi megyéspüspök is.

11:00
ferenc-papa-katekezise-hivjuk-papanak-istent-gyermeki-bizalommal
Ferenc pápa: Hívjuk papának Istent, gyermeki bizalommal!

Január 16-án a Szentatya folytatta a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Az ima első szava kulcsszerepet játszik: mindig szólíthatjuk Istent atyánknak, apukánknak, s ezzel tudatosíthatjuk, hogy ő mindig velünk van, apai-anyai szeretete sosem szűnik meg.

2019. január 16. szerda
Seregély István: Útravaló – 2019. január 17.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 17.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 17.

Mai evangélium – 2019. január 17.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 1,40–45

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle