Ikont ajándékozott Ferenc pápa az őt kísérő újságíróknak

2019. február 4., hétfő | 15:30

Megajándékozta Ferenc pápa az őt kísérő újságírókat február 3-án, az Egyesült Arab Emírségekbe vezető apostoli útján. A Szentatya egy-egy ikont ajándékozott a média munkatársainak, amely az idősek és a fiatalok közötti kapcsolatot ábrázolja.

Amint arról korábbi hírünkben is olvashattak: a repülőúton Ferenc pápát arról is tájékoztatták, hogy február 3-án, vasárnap reggel esett az eső az Egyesült Arab Emírségekben. Ez ritka jelenség azon a vidéken, tehát pozitív jelnek, áldásnak tekintik. „Reméljük, hogy minden így megy majd!” – mondta a pápa a vele utazó újságíróknak.

A Szentatyát elsőként Alessandro Gisotti, a vatikáni sajtóközpont ideiglenes igazgatója üdvözölte, és felidézte a pápa panamai látogatását, ami „mintha egy nappal korábban ért volna véget.” Ferenc pápa január 28-án, hétfőn tért vissza a latin-amerikai útjáról. Gisotti megjegyezte, hogy az Egyesült Arab Emírségekben a béke embereként várják a Szentatyát, aki megerősíti a párbeszédet.

Ferenc pápa az újságírókhoz szólva elmondta: a boséi ökumenikus közösségben készített ikon másolatát hozta el nekik ajándékba, hogy vigyék majd haza magukkal. Az alkotás az idősek és a fiatalok közötti párbeszédet ábrázolja: egy fiatal szerzetes a vállán viszi idős szerzetestársát.

Az újságírók köszöntése során a pápának ajándékoztak egy tortát, amelyet betegeket ápoló szerzetesnők készítettek. Ezt követően egy újságíró elmesélte egy abu-dzabi orvos történetét, aki Olaszországban tanult korábban, ezekben a hetekben pedig a pápa iránti tiszteletből ingyen operált meg közel száz, a jemeni háborúban megsebesült gyermeket.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd
Útravaló – 2019. április 23.

Útravaló – 2019. április 23.

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. április 23.

Mai evangélium – 2019. április 23.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 20,11–18

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle