Ikont ajándékozott Ferenc pápa az őt kísérő újságíróknak

2019. február 4. hétfő, 15:30

Megajándékozta Ferenc pápa az őt kísérő újságírókat február 3-án, az Egyesült Arab Emírségekbe vezető apostoli útján. A Szentatya egy-egy ikont ajándékozott a média munkatársainak, amely az idősek és a fiatalok közötti kapcsolatot ábrázolja.

Amint arról korábbi hírünkben is olvashattak: a repülőúton Ferenc pápát arról is tájékoztatták, hogy február 3-án, vasárnap reggel esett az eső az Egyesült Arab Emírségekben. Ez ritka jelenség azon a vidéken, tehát pozitív jelnek, áldásnak tekintik. „Reméljük, hogy minden így megy majd!” – mondta a pápa a vele utazó újságíróknak.

A Szentatyát elsőként Alessandro Gisotti, a vatikáni sajtóközpont ideiglenes igazgatója üdvözölte, és felidézte a pápa panamai látogatását, ami „mintha egy nappal korábban ért volna véget.” Ferenc pápa január 28-án, hétfőn tért vissza a latin-amerikai útjáról. Gisotti megjegyezte, hogy az Egyesült Arab Emírségekben a béke embereként várják a Szentatyát, aki megerősíti a párbeszédet.

Ferenc pápa az újságírókhoz szólva elmondta: a boséi ökumenikus közösségben készített ikon másolatát hozta el nekik ajándékba, hogy vigyék majd haza magukkal. Az alkotás az idősek és a fiatalok közötti párbeszédet ábrázolja: egy fiatal szerzetes a vállán viszi idős szerzetestársát.

Az újságírók köszöntése során a pápának ajándékoztak egy tortát, amelyet betegeket ápoló szerzetesnők készítettek. Ezt követően egy újságíró elmesélte egy abu-dzabi orvos történetét, aki Olaszországban tanult korábban, ezekben a hetekben pedig a pápa iránti tiszteletből ingyen operált meg közel száz, a jemeni háborúban megsebesült gyermeket.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő