Újabb pápai szertartót neveztek ki

2018. február 11. vasárnap 13:28

A lengyel pap – aki hetedikként csatlakozik a szertartókhoz – Krzysztof Marcjanowicz, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának munkatársa és a krakkói főegyházmegye papja. A kinevezés hírét a Szentszéki Sajtóközpont jelentette be február 9-én.

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala a Szentszék szerve, amely a Szentatya liturgikus szertartásait készíti elő és felügyeli. A szertartásmester továbbra is Guido Marini prelátus.

A pápai szertartók a szertartásmester vezetésével segítik a pápát a szertartásokon, különleges esetekben a bíborosokat is: a konzisztóriumokon, a bíborosi címtemplom birtokba vételekor, a szentmiséken vagy más szertartásokon, ünnepek, pápai missziók alkalmával.

Az 1988. június 28-án megjelent Pastor bonus kezdetű apostoli konstitúció – összhangban a II. vatikáni zsinat által előmozdított liturgikus megújulás alapelveivel – jelentős változást hozott a korábbi Pápai Szertartások Hivatalát illetően, a pápai dokumentum hozta létre a Pápai Liturgikus Szertartások Hivatalát is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-imadkozom-azokert-akik-eretneknek-belyegeznek
Ferenc pápa: Imádkozom azokért, akik eretneknek bélyegeznek

Ferenc pápa január 15-én közel egy hetes apostoli útra érkezett Chilébe és Peruba. A Szentatya a két országban zártkörű találkozón vett részt a jezsuita szerzetesekkel. Az alábbiakban a beszélgetések leírt változatát tesszük közzé, mely a La Civiltà Cattolica jezsuita folyóiratban jelent meg.

11:57
az-elso-fopasztori-keresztelo-gyori-egyhazmegyeben-csaladok-eveben
Az első főpásztori keresztelő a Győri Egyházmegyében a családok évében

A sopronkövesdi Galavics család jelentkezett elsőként a Győri Egyházmegye felhívására, amiben nagycsaládok jelentkezését várják, akik örülnének, ha negyedik vagy többedik gyermeküket a főpásztor keresztelné meg a családok éve alkalmából. Az első püspöki keresztelőre február 17-én került sor.

2018. február 20. kedd