Újabb pápai szertartót neveztek ki

2018. február 11. vasárnap 13:28

A lengyel pap – aki hetedikként csatlakozik a szertartókhoz – Krzysztof Marcjanowicz, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának munkatársa és a krakkói főegyházmegye papja. A kinevezés hírét a Szentszéki Sajtóközpont jelentette be február 9-én.

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala a Szentszék szerve, amely a Szentatya liturgikus szertartásait készíti elő és felügyeli. A szertartásmester továbbra is Guido Marini prelátus.

A pápai szertartók a szertartásmester vezetésével segítik a pápát a szertartásokon, különleges esetekben a bíborosokat is: a konzisztóriumokon, a bíborosi címtemplom birtokba vételekor, a szentmiséken vagy más szertartásokon, ünnepek, pápai missziók alkalmával.

Az 1988. június 28-án megjelent Pastor bonus kezdetű apostoli konstitúció – összhangban a II. vatikáni zsinat által előmozdított liturgikus megújulás alapelveivel – jelentős változást hozott a korábbi Pápai Szertartások Hivatalát illetően, a pápai dokumentum hozta létre a Pápai Liturgikus Szertartások Hivatalát is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
eutanaziaba-segiteni-vagy-szeretettel-betakarni
Eutanáziába segíteni, vagy szeretettel „betakarni”?

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában egy éve jelent meg életvédelemről szóló kiadványunk: Vincenzo Paglia „Nővérünk, a halál” című kötete. A könyvhöz kapcsolódva Beran Ferenc erkölcsteológus írt cikket.

2018. november 16. péntek
huszonot-eves-gyori-apor-vilmos-iskola
Huszonöt éves a győri Apor Vilmos-iskola

1993. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit a győri Apor Vilmos Iskolaközpont. Az iskola diákjai és pedagógusai püspöki szentmisével és kiállításmegnyitóval ünnepelték meg a 25. évfordulót november 11-én.

2018. november 15. csütörtök