Újabb pápai szertartót neveztek ki

2018. február 11. vasárnap 13:28

A lengyel pap – aki hetedikként csatlakozik a szertartókhoz – Krzysztof Marcjanowicz, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának munkatársa és a krakkói főegyházmegye papja. A kinevezés hírét a Szentszéki Sajtóközpont jelentette be február 9-én.

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala a Szentszék szerve, amely a Szentatya liturgikus szertartásait készíti elő és felügyeli. A szertartásmester továbbra is Guido Marini prelátus.

A pápai szertartók a szertartásmester vezetésével segítik a pápát a szertartásokon, különleges esetekben a bíborosokat is: a konzisztóriumokon, a bíborosi címtemplom birtokba vételekor, a szentmiséken vagy más szertartásokon, ünnepek, pápai missziók alkalmával.

Az 1988. június 28-án megjelent Pastor bonus kezdetű apostoli konstitúció – összhangban a II. vatikáni zsinat által előmozdított liturgikus megújulás alapelveivel – jelentős változást hozott a korábbi Pápai Szertartások Hivatalát illetően, a pápai dokumentum hozta létre a Pápai Liturgikus Szertartások Hivatalát is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
isten-az-irgalom-es-szeretet-istene-befejezodott-az-eloadas-sorozat-belso-varkastelyrol2
Isten az irgalom és a szeretet istene – Befejeződött az előadás-sorozat „A belső várkastélyról”

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot tartott Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című műve alapján. A hetedik, utolsó előadást május 24-én, csütörtökön este tartották. Az előadók Béri Renátó kármelita szerzetes és Baráth Évi orvos, mentálhigiénés szakember voltak.

20:20
vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-junius-2-an
Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága úrnapjához kapcsolódva június 2-án délután 5-től szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon. Továbbra is lehet új helyszíneket regisztrálni a Corpus Domini weboldalon.

17:31