Újabb pápai szertartót neveztek ki

2018. február 11. vasárnap, 13:28

A lengyel pap – aki hetedikként csatlakozik a szertartókhoz – Krzysztof Marcjanowicz, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának munkatársa és a krakkói főegyházmegye papja. A kinevezés hírét a Szentszéki Sajtóközpont jelentette be február 9-én.

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala a Szentszék szerve, amely a Szentatya liturgikus szertartásait készíti elő és felügyeli. A szertartásmester továbbra is Guido Marini prelátus.

A pápai szertartók a szertartásmester vezetésével segítik a pápát a szertartásokon, különleges esetekben a bíborosokat is: a konzisztóriumokon, a bíborosi címtemplom birtokba vételekor, a szentmiséken vagy más szertartásokon, ünnepek, pápai missziók alkalmával.

Az 1988. június 28-án megjelent Pastor bonus kezdetű apostoli konstitúció – összhangban a II. vatikáni zsinat által előmozdított liturgikus megújulás alapelveivel – jelentős változást hozott a korábbi Pápai Szertartások Hivatalát illetően, a pápai dokumentum hozta létre a Pápai Liturgikus Szertartások Hivatalát is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
-felfigyelt-rank-vilag-harminceves-magyar-maltai-szeretetszolgalat
„Felfigyelt ránk a világ” – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét, Kozma Imrét kérdeztük a szervezet múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

2019. február 17. vasárnap
ferenc-papa-jezus-segit-hogy-kigyogyuljunk-kronikus-rovidlatasbol2
Ferenc pápa: Jézus segít, hogy kigyógyuljunk a krónikus rövidlátásból

Február 17-én a délben a Szentatya Jézus boldogmondásairól és az úgynevezett „jaj-mondásairól” elmélkedett. Rámutatott: a szenvedők nem azért boldogok, mert szenvednek, hanem mert Jézus szabadulást hoz nekik.

2019. február 17. vasárnap