Újabb pápai szertartót neveztek ki

2018. február 11. vasárnap 13:28

A lengyel pap – aki hetedikként csatlakozik a szertartókhoz – Krzysztof Marcjanowicz, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának munkatársa és a krakkói főegyházmegye papja. A kinevezés hírét a Szentszéki Sajtóközpont jelentette be február 9-én.

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala a Szentszék szerve, amely a Szentatya liturgikus szertartásait készíti elő és felügyeli. A szertartásmester továbbra is Guido Marini prelátus.

A pápai szertartók a szertartásmester vezetésével segítik a pápát a szertartásokon, különleges esetekben a bíborosokat is: a konzisztóriumokon, a bíborosi címtemplom birtokba vételekor, a szentmiséken vagy más szertartásokon, ünnepek, pápai missziók alkalmával.

Az 1988. június 28-án megjelent Pastor bonus kezdetű apostoli konstitúció – összhangban a II. vatikáni zsinat által előmozdított liturgikus megújulás alapelveivel – jelentős változást hozott a korábbi Pápai Szertartások Hivatalát illetően, a pápai dokumentum hozta létre a Pápai Liturgikus Szertartások Hivatalát is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
okumenikus-istentiszteletet-tartottak-budapesten-augusztus-20-eloestejen
Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a magyarországi keresztény egyházak vezetői augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az ökumenikus imádságon Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett.

00:29
ferenc-papa-az-oltariszentseg-atalakit-minket-hogy-az-urert-es-testvereinkert-eljunk
Ferenc pápa: Az Oltáriszentség átalakít minket, hogy az Úrért és testvéreinkért éljünk

Augusztus 19-én a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya arról elmélkedett, hogy áldozáskor a ma is élő Krisztussal egyesülünk, az ő érzés- és gondolatvilágát akarjuk magunkévá tenni, hogy tetteinkben és egész életvitelünkben vele összhangban legyünk.

2018. augusztus 19. vasárnap