Pápai szertartások június 28–29-én

2018. június 8. péntek, 16:59

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala a Ferenc pápa által vezetett június 28-i és 29-i szertartásokról tett közzé információkat június 8-án.

A Szentatya június 28-án, csütörtökön délután 4 órakor rendes nyilvános konzisztóriumot tart; június 29-én, Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepén pedig szentmisét mutat be délelőtt fél 10-kor.

Ahogy azt pünkösdvasárnap délben Ferenc pápa bejelentette, június 28-án a Szent Péter-bazilikában nyilvános rendes konzisztóriumot tart, melynek során tizennégy új bíborost kreál a bíborosi birétum és a gyűrű átadásával, valamint a címtemplom kijelölésével. A konzisztórium után este 6 órától 8 óráig tart az új bíborosok köszöntése.

Másnap, június 29-én délelőtt a pápa a Szent Péter téren mutat be ünnepi szentmisét, melynek során megáldja a palliumokat az új metropolita érsekek számára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd