Pápai szertartások június 28–29-én

2018. június 8. péntek 16:59

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala a Ferenc pápa által vezetett június 28-i és 29-i szertartásokról tett közzé információkat június 8-án.

A Szentatya június 28-án, csütörtökön délután 4 órakor rendes nyilvános konzisztóriumot tart; június 29-én, Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepén pedig szentmisét mutat be délelőtt fél 10-kor.

Ahogy azt pünkösdvasárnap délben Ferenc pápa bejelentette, június 28-án a Szent Péter-bazilikában nyilvános rendes konzisztóriumot tart, melynek során tizennégy új bíborost kreál a bíborosi birétum és a gyűrű átadásával, valamint a címtemplom kijelölésével. A konzisztórium után este 6 órától 8 óráig tart az új bíborosok köszöntése.

Másnap, június 29-én délelőtt a pápa a Szent Péter téren mutat be ünnepi szentmisét, melynek során megáldja a palliumokat az új metropolita érsekek számára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-beke-hidjai-bolognaban-tartjak-vallasok-kozotti-nemzetkozi-talalkozot
A béke hídjai – Bolognában tartják a vallások közötti nemzetközi találkozót

Idén október 14. és 16. között 32. alkalommal szervezi meg a Sant’Egidio közösség azt a nemzetközi béketalálkozót, amelyen – a II. János Pál pápa által Assisiben 1986-ban megrendezett találkozó nyomán – a világ vallási vezetői párbeszédet folytatnak és hitet tesznek a béke mellett.

2018. október 15. hétfő
huseges-imadsaguk-tartja-meg-vilagot-nagyszulok-zarandoklata-az-alsoszentivani-kegyhelyre
Hűséges imádságuk tartja meg világot – Nagyszülők zarándoklata az alsószentiváni kegyhelyre

Október 13-án Alsószentivánon, a Fatimai Szűz első hazai kegyhelyén tartott Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök ünnepi szentmisét, amelyben a nagyszülőket külön áldásban részesítette.

2018. október 15. hétfő