Pápai szertartások június 28–29-én

2018. június 8. péntek 16:59

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala a Ferenc pápa által vezetett június 28-i és 29-i szertartásokról tett közzé információkat június 8-án.

A Szentatya június 28-án, csütörtökön délután 4 órakor rendes nyilvános konzisztóriumot tart; június 29-én, Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepén pedig szentmisét mutat be délelőtt fél 10-kor.

Ahogy azt pünkösdvasárnap délben Ferenc pápa bejelentette, június 28-án a Szent Péter-bazilikában nyilvános rendes konzisztóriumot tart, melynek során tizennégy új bíborost kreál a bíborosi birétum és a gyűrű átadásával, valamint a címtemplom kijelölésével. A konzisztórium után este 6 órától 8 óráig tart az új bíborosok köszöntése.

Másnap, június 29-én délelőtt a pápa a Szent Péter téren mutat be ünnepi szentmisét, melynek során megáldja a palliumokat az új metropolita érsekek számára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
krisztus-sugarzik-at-rajta-mindszenty-emlekmiset-tartottak-budapesten
Krisztus sugárzik át rajta – Mindszenty-emlékmisét tartottak Budapesten

Június 17-én, vasárnap a józsefvárosi Szent József-templomban Michels Antal plébános Mindszenty bíboros emlékére mutatott be szentmisét, cserkészek részvételével. Az ünnepi eseményen megemlékeztek a hercegprímás halálának 43. évfordulójáról, és hálát adtak Istennek a most zárult iskolai tanévért.

15:57
-megroppant-nadszalat-nem-tori-ossze-iz-42-3
„A megroppant nádszálat nem töri össze…” (Iz 42, 3) – Levél az Alaptörvény módosításáról

Az alábbiakban Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) társadalmi kérdésekkel foglalkozó Caritas in Veritate Bizottsága elnökének levelét adjuk közre, melyet az Alaptörvény hajléktalanokkal kapcsolatos részének módosítása vonatkozásában írt.

07:01