Pápai szertartások június 28–29-én

2018. június 8. péntek 16:59

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala a Ferenc pápa által vezetett június 28-i és 29-i szertartásokról tett közzé információkat június 8-án.

A Szentatya június 28-án, csütörtökön délután 4 órakor rendes nyilvános konzisztóriumot tart; június 29-én, Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepén pedig szentmisét mutat be délelőtt fél 10-kor.

Ahogy azt pünkösdvasárnap délben Ferenc pápa bejelentette, június 28-án a Szent Péter-bazilikában nyilvános rendes konzisztóriumot tart, melynek során tizennégy új bíborost kreál a bíborosi birétum és a gyűrű átadásával, valamint a címtemplom kijelölésével. A konzisztórium után este 6 órától 8 óráig tart az új bíborosok köszöntése.

Másnap, június 29-én délelőtt a pápa a Szent Péter téren mutat be ünnepi szentmisét, melynek során megáldja a palliumokat az új metropolita érsekek számára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
bagnasco-biboros-genovai-aldozatok-temetesen-kapcsolataink-lehetnek-hid-hogy-atlepjuk-az-urt
Bagnasco bíboros a genovai áldozatok temetésén: Kapcsolataink lehetnek a híd, hogy átlépjük az űrt

Augusztus 18-án, szombaton, az olaszországi nemzeti gyász napján temették el Genovában a Morandi-híd összeomlásakor életét vesztett 19 embert. Húsz család az állami temetés helyett családi körben vett búcsút szeretteitől. A gyászszertartást Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek vezette.

2018. augusztus 18. szombat
atlenyegules-cimmel-nyilik-kiallitas-az-eucharisztiarol-pesti-vigadoban
„Átlényegülés” címmel nyílik kiállítás az Eucharisztiáról a Pesti Vigadóban

„Átlényegülés – Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén” címmel nyílik kiállítás a Pesti Vigadó épületében augusztus 27-én. A tárlat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő rendezvényeinek sorába illeszkedik.

2018. augusztus 18. szombat