Re bíboros köszöntötte Ferenc pápát megválasztásának hatodik évfordulóján

2019. március 13. szerda 18:18

A pápa és a Római Kúria munkatársai nagyböjti lelkigyakorlaton vesznek részt március 10. és 15. között. Március 13-án, a reggeli szentmise előtt Giovanni Battista Re, a legidősebb jelen lévő bíboros köszöntötte a bíborosi kollégium nevében a pápát megválasztása hatodik évfordulója alkalmából.

„Szentatya, ma van a hatodik évfordulója, hogy a Katolikus Egyház pápájává választották – kezdte köszöntőjét Re bíboros. – A jelenlevők nevében is szeretném elmondani, nagy öröm, hogy ma reggel koncelebrálhatunk az ön által bemutatott szentmisén. Kérjük az Urat, legyen az ön számára világosság, támasz és vigasz a feladatában, hogy megerősítse testvéreit a hitben, hogy az egység alapja legyen, valamint hogy megmutassa mindenkinek a menny felé vezető utat. Szentatya, kérjük az áldását, és szeretnénk, ha tudná, hogy közel állunk önhöz, nagy szeretettel és őszinte tisztelettel.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő
van-e-jovoje-kereszteny-hitnek-megjelent-az-uj-ember-kiadvanyok-legujabb-kotete
Van-e jövője a keresztény hitnek? – Megjelent az Új Ember Kiadványok legújabb kötete

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb, „Imádság ködben” című kötetében a kortárs teológia két meghatározó alakjának, Hans Joasnak és Robert Spaemann-nak a keresztény hit jövőjéről folytatott beszélgetését tesszük közzé. Kedvcsinálóként a fordító, Görföl Tibor előszavát olvashatják.

2019. március 18. hétfő