Re bíboros köszöntötte Ferenc pápát megválasztásának hatodik évfordulóján

2019. március 13., szerda | 18:18

A pápa és a Római Kúria munkatársai nagyböjti lelkigyakorlaton vesznek részt március 10. és 15. között. Március 13-án, a reggeli szentmise előtt Giovanni Battista Re, a legidősebb jelen lévő bíboros köszöntötte a bíborosi kollégium nevében a pápát megválasztása hatodik évfordulója alkalmából.

„Szentatya, ma van a hatodik évfordulója, hogy a Katolikus Egyház pápájává választották – kezdte köszöntőjét Re bíboros. – A jelenlevők nevében is szeretném elmondani, nagy öröm, hogy ma reggel koncelebrálhatunk az ön által bemutatott szentmisén. Kérjük az Urat, legyen az ön számára világosság, támasz és vigasz a feladatában, hogy megerősítse testvéreit a hitben, hogy az egység alapja legyen, valamint hogy megmutassa mindenkinek a menny felé vezető utat. Szentatya, kérjük az áldását, és szeretnénk, ha tudná, hogy közel állunk önhöz, nagy szeretettel és őszinte tisztelettel.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

2019. május 24., péntek
sebhellyel-az-arcunkon-megis-szerethetoen-gyermekvedelemrol-katolikus-szemmel
Sebhellyel az arcunkon, mégis szerethetően – A gyermekvédelemről katolikus szemmel

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és a Jézus Társasága Magyar Rendtartománya által működtetett Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten.

2019. május 24., péntek