Szent Ferenc példája mindig aktuális – A német Ferences Missziós Központ képviselőit fogadta a pápa

2019. április 10., szerda | 9:46

Assisi Szent Ferenc tovább tudott lépni kora egyházának korlátain, hogy hitelesen megélje az evangéliumot – a pápa a rendalapító szent példájának aktualitását emelte ki a németországi Ferences Missziós Központ Alapítvány szerzetes és világi tagjainak április 6-án délelőtt a Vatikánban.

Ferenc pápa a Pápák termében fogadta a német alapítvány 25 képviselőjét a szervezet létrejöttének 50. évfordulója alkalmából. Az audiencián a szervezet első igazgatója, Andreas Müller atya és jelenlegi vezetője, Matthias Maier is jelen volt.

A Szentatya elismeréssel szólt a ferences szervezet tevékenységéről, amely Bad Godesbergben, Bonn közelében indult el; örömét fejezte ki, hogy a szerzetesekből és világi hívekből álló közösség minden jóakaratú emberhez fordul, a szükséget szenvedő és a peremre szorult emberek megsegítésére ösztönözve – az egész világon, egy jobb jövő megteremtése érdekében.

Jézus azt mondta: „mindaz, amit a legkisebb testvéreim közül egynek tettetek, velem tettétek” – emlékeztetett Ferenc pápa. Hozzátette, hogy a Ferences Missziós Központ Assisi Szent Ferenc példájából merít ihletet, aki a szegénységet választotta és kapcsolatban élt a szegényekkel, ami által rátalált Krisztus békéjére, és rábízta önmagát a Gondviselés ajándékaira. Ebben a szellemben a Ferences Missziós Központ meg tudta teremteni a szeretet, a szolidaritás és a testvériség világhálózatát.

Amikor Jézus felkérte Assisi Szent Ferencet, hogy építse újjá egyházát, amely romokban hevert, Ferenc, bár megtapasztalta kora egyházának korlátait, útra kelt, hogy hitelesen megélje az evangéliumot. Ma is előfordul, hogy szenvedünk az egyház korlátai miatt – emlékeztetett a Szentatya. Kiemelte: a Keresztrefeszített szavai mindannyiunkat hívnak; a megújulás csak akkor következik be, ha meghallgatjuk az Urat, és hagyjuk, hogy átalakítson minket, illetve, ha vele együtt tovább folytatjuk a jó cselekedeteket.

A mai kihívások láttán egyre inkább el akarjuk kötelezni magunkat egy mindenki számára jobb jövőért; ehhez az alapítvány felajánlhatja hozzájárulását elsősorban azzal, hogy tanúságot tesz – mondta Ferenc pápa, aki arra hívta a német Ferences Missziós Központ tagjait, hogy tartsanak ki elkötelezettségükben mindenki java és a teremtett világ védelme érdekében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-husvet-vigiliajan-felelem-kozombosseg-ellenere-szivunk-tele-van-remennyel-es-orommel
Erdő Péter húsvét vigíliáján: a félelem, közömbösség ellenére szívünk tele van reménnyel és örömmel

Jóban-rosszban, szenvedésben és örömben összetartva segítsük egymást anyagilag, testileg és lelkileg egyaránt és bátorító, vonzó, erőt sugárzó jel lehessünk az egész világ előtt – mondta Erdő Péter bíboros, prímás húsvét vigíliáján Budapesten, a zsúfolásig megtelt Szent István-bazilikában.

2019. április 20., szombat
krisztus-feltamadasa-lathato-es-lathatatlan-vilag-talalkozasa
Ternyák Csaba: Krisztus feltámadása – A látható és a láthatatlan világ találkozása

Ternyák Csaba egri érsek írásával kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, kegyelemmel teljes húsvéti ünnepeket!

2019. április 20., szombat
Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle