„Kerülj beljebb!” – Missziós évet hirdettek a soproni Szent Imre-plébánián

2019. május 14., kedd | 15:06

Május 11-én Veres András megyéspüspök jelenlétében, a 2020-as eucharisztikus kongresszus szimbóluma, a missziós kereszt előtt Németh István plébános a méltó felkészülés jegyében missziós évet hirdetett a soproni Szent Imre-templomban a plébániai közösség lelki megújulásáért.

A 2020-ban rendezendő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, a missziós kereszt több mint egy éve járja a Kárpát-medence különböző plébániáit, hogy a templomokban felállítva egybegyűjtse a híveket, segítsen a kongresszusra való méltó felkészülésben.

A soproni Szent Imre-plébánián május második hétvégéjén fogadták a missziós keresztet. Céljuk az volt, hogy szolgáljanak: szolgálják egymást, azokat, akik eljönnek; leborulnak a kereszt előtt, leteszik a kereszt elé gondjaikat; családjukért, környezetükért, hazájukért fohászkodnak; kérik a magyar szentek és boldogok közbenjárását.

„Lelki elmozdulások nyilván mindannyiunkban indultak. Még az is lehet, hogy megterhelő irányban, hiszen elcsendesedve, Istenre figyelve, önmagunkba tekintve előjönnek vakfoltjaink, gyengeségeink, amiket szemlélve talán egyszerűbb is azt mondani, hogy nem tudunk rajtuk változtatni. Minden bizonnyal azonban a legtöbbünket pozitívan érintett ez a hétvége, sokak lelkébe békesség, erő, remény, az isteni szeretet megtapasztalása költözött. Így a gyengeség is más. Egységben szemlélve önmagunkat rá kell döbbennünk arra, hogy szerethetők vagyunk, hiszen Isten szeret minket” – fogalmazott Németh István plébános.

A szentmisék alkalmával megtelt a templom, az előadásokon az Egyház sokszínűségét tapasztalhatták meg a résztevők. Közösségek jöttek, imádkoztak, énekeltek, Istent dicsőítették, virrasztottak, „töltötték a lelki akkumulátorokat – folytatta a beszámolót a lelkipásztor. – Eljöttek az idei elsőáldozók, elhozták szüleiket, nagyszüleiket is. Körülnéztünk, örültünk egymásnak. Az Oltáriszentség vonz: sokak megállapítása, még többek tapasztalata ez. Összegyűlt a város papsága, szombaton együtt énekeltük a hívekkel a zsolozsmát”.

Németh István a közösség új lelkipásztoraként hirdette meg a plébániai közösség lelki megújulásáért a missziós évet, melynek mottójául egy régi mondást választott: „Kerülj beljebb!” – ami nyitottságot, szíves látást és az elmélyülésben való egyéni és közösségi növekedést egyaránt jelenthet.

Az írást teljes terjedelmében ITT olvashatják.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Szent Imre-plébánia

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
nem-akarhogyan-varjak-az-erdelyi-kispapok-ferenc-papat
Nem akárhogyan várják az erdélyi kispapok Ferenc pápát

Ferenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet növendékei május 25-én este a közösségi oldalukon tették közzé pápaváró meglepetésvideójukat.

2019. május 25., szombat
gyermekbantalmazas-vatikani-szemmel-hans-zollner-sj-nem-epitkezhetunk-alaaknazott-foldre
Gyermekbántalmazás vatikáni szemmel – Hans Zollner SJ: „Nem építkezhetünk aláaknázott földre”

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és az Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten. A találkozó fő előadóját, Hans Zollnert kérdeztük.

2019. május 25., szombat