Juhász-Laczik Albin OSB mutatott be szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére Győrben

2018. március 12. hétfő 09:02

Juhász-Laczik Albin pannonhalmi bencés szerzetes koncelebrált szentmisét mutatott be a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban február 13-án.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Szentbeszédében Juhász-Laczik Albin OSB párhuzamot vont Mária Magnificatban megmutatkozó lelkülete és a fatimai jelenés között: a Szűzanya a Magnificatban hálát ad az Úrnak, hogy a kevélykedőket széjjelszórja, a hatalmasokat elűzi trónjukról, a kicsinyeket pedig felmagasztalja. Szűz Mária 1917-ben nem fényűző helyen, hanem egy Fatima nevű portugáliai kisváros egyik kerületében, Cova da Iriában jelent meg három pásztorgyermeknek – emlékeztetett a pannonhalmi bencés szerzetes.

A gyengeségben mutatkozik meg az erő – emelte ki homíliájában a szónok. Elmondta: fiatalként, majd később a Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanáraként megtapasztalta, hogy nem szabad szégyellni a gyengeségeket. E gondolatot személyes példával magyarázta: tanítványai hívták futballozni, ő azonban érezte, hogy nem az erőssége ez a sportág, mégis vállalta a kihívást a közös élményért, s így a hiányosságok miatti szégyenérzet helyébe a közösségben töltött idő öröme lépett.

Mária a nehézségek idején mert bátran Istenre hagyatkozni. Kövessük mi is az ő példáját! – buzdított a bencés szerzetes.

A szentmise keretében Juhász-Laczik Albin, Bognár István városplébános és Magyaros László győr-belvárosi segédlelkész kiszolgáltatta a betegek kenetét.

Március 13-án 12 órakor Bellovics Gábor SJ mutat be szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A főcelebráns a szentmise végén újmisés áldásban részesíti a híveket. A szentmise előtt, 11.30-tól rózsafüzért imádkoznak.

Forrás: Győri Egyházmegye Sajtóirodája

Fotó: Ács Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
a-magyarorszagi-noi-szerzeteseket-kepviselo-szervezet-elnokeve-valasztottak-lobmayer-m-juditot
A magyarországi női szerzeteseket képviselő szervezet elnökévé választották Lobmayer M. Juditot

A Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának (MRK) rendes tagjai 2018. március 19-én új elnököt, és ugyanekkor elnökségi tagokat is választottak Budapesten, az MRK tavaszi ülésén.

2018. március 19. hétfő
alljatok-gyermekeitek-mellett-orizzetek-lepteiket-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett, őrizzétek lépteiket! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

Apák napja alkalmából Ferenc pápa gondolataival és gyermekkorunk imájával szeretnénk köszönteni minden édesapát, és hálát adni értük az Úrnak most és az év minden napján. Imádkozzunk értük, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

2018. március 19. hétfő