Juhász-Laczik Albin OSB mutatott be szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére Győrben

2018. március 12. hétfő 09:02

Juhász-Laczik Albin pannonhalmi bencés szerzetes koncelebrált szentmisét mutatott be a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban február 13-án.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Szentbeszédében Juhász-Laczik Albin OSB párhuzamot vont Mária Magnificatban megmutatkozó lelkülete és a fatimai jelenés között: a Szűzanya a Magnificatban hálát ad az Úrnak, hogy a kevélykedőket széjjelszórja, a hatalmasokat elűzi trónjukról, a kicsinyeket pedig felmagasztalja. Szűz Mária 1917-ben nem fényűző helyen, hanem egy Fatima nevű portugáliai kisváros egyik kerületében, Cova da Iriában jelent meg három pásztorgyermeknek – emlékeztetett a pannonhalmi bencés szerzetes.

A gyengeségben mutatkozik meg az erő – emelte ki homíliájában a szónok. Elmondta: fiatalként, majd később a Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanáraként megtapasztalta, hogy nem szabad szégyellni a gyengeségeket. E gondolatot személyes példával magyarázta: tanítványai hívták futballozni, ő azonban érezte, hogy nem az erőssége ez a sportág, mégis vállalta a kihívást a közös élményért, s így a hiányosságok miatti szégyenérzet helyébe a közösségben töltött idő öröme lépett.

Mária a nehézségek idején mert bátran Istenre hagyatkozni. Kövessük mi is az ő példáját! – buzdított a bencés szerzetes.

A szentmise keretében Juhász-Laczik Albin, Bognár István városplébános és Magyaros László győr-belvárosi segédlelkész kiszolgáltatta a betegek kenetét.

Március 13-án 12 órakor Bellovics Gábor SJ mutat be szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A főcelebráns a szentmise végén újmisés áldásban részesíti a híveket. A szentmise előtt, 11.30-tól rózsafüzért imádkoznak.

Forrás: Győri Egyházmegye Sajtóirodája

Fotó: Ács Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
adventi-imaestet-tartott-nyolc-boldogsag-kozosseg
Adventi imaestet tartott a Nyolc Boldogság Közösség

Advent elején minden évben megrendezik a budapesti Nyolc Boldogság Közösség imaestjét. Idén december 8-án, szombaton dicsőítéssel, szentségimádással készültek Krisztus születésének ünnepére a budapesti Örökimádás-templomban.

18:48
csillagtestverek-ejszakaja-kaposvaron-92719
Csillagtestvérek éjszakája Kaposváron

Az elhunyt gyermekekre emlékezve imádkoztak advent második vasárnapján, december 9-én este a kaposvári Kossuth téren, a csillagtestvérek éjszakáján.

19:59