A Győri Egyházmegyei Karitász gyertyákat készített Brenner János boldoggá avatására

2018. április 27. péntek 09:48

A Győri Egyházmegyei Karitász megváltozott munkaképességű dolgozói Brenner János boldoggá avatására készülve a vértanú pap emlékét őrző gyertyákat készítettek.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szombathelyi Egyházmegye szülöttjét, Brenner János vértanú papot (1931–1957) május 1-jén ünnepélyes szentmise keretében boldoggá avatják a szombathelyi Emlékmű-dombnál. Az örömteli alkalomra lelkiekben is készült a győri Apor Vilmos Ház közössége. Április 26-án délelőtt Németh László általános püspöki helynök látogatta meg az intézményt, majd az általa vezetett közös elmélkedés után ünnepélyesen megáldotta azokat a gyertyákat, amelyeket a megváltozott munkaképességű dolgozók díszítettek az ünnepre.

A gyertyák, valamint a Győri Egyházmegyei Karitász egyéb saját készítésű termékei megvásárolhatóak lesznek a boldoggá avatás helyszínén, illetve az év további részében az Apor Vilmos Házban (9025 Győr, Kandó Kálmán u. 10.). „Az eladásból befolyt összeget teljes egészében a rászorulóink megsegítésére fordítjuk. Brenner János papi jelmondatával valljuk: »az Istent szeretőknek minden a javukra válik« – ezért mi a gyertyák árusításával szeretnénk hozzájárulni a vértanú atya tiszteletének erősödéséhez” – írja az egyházmegyei karitász.

További információ: Paksa Balázs (gyorcaritas@gmail.com, 20/343-3172)

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
bemutatjuk-vilag-legnagyobb-maria-kegyhelyeit
Bemutatjuk a világ legnagyobb Mária-kegyhelyeit

A nyár az utazások időszaka. Egy alkalommal II. János Pál is buzdított arra, hogy a szünidőben látogassuk meg az Istenszülő kegyhelyeit is. Ezt évente több millió hívő meg is teszi. A német püspöki konferencia hírportálja bemutatta a világ legnagyobb, az Egyház által elismert Mária-kegyhelyeit.

2018. július 21. szombat
a-biblia-uzenete-gyertek-ti-is-pihenjetek-egy-kicsit
Gyertek ti is, pihenjetek egy kicsit!

Évközi 16. varárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mk 6,30–34)

2018. július 21. szombat