A Győri Egyházmegyei Karitász gyertyákat készített Brenner János boldoggá avatására

2018. április 27. péntek 09:48

A Győri Egyházmegyei Karitász megváltozott munkaképességű dolgozói Brenner János boldoggá avatására készülve a vértanú pap emlékét őrző gyertyákat készítettek.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szombathelyi Egyházmegye szülöttjét, Brenner János vértanú papot (1931–1957) május 1-jén ünnepélyes szentmise keretében boldoggá avatják a szombathelyi Emlékmű-dombnál. Az örömteli alkalomra lelkiekben is készült a győri Apor Vilmos Ház közössége. Április 26-án délelőtt Németh László általános püspöki helynök látogatta meg az intézményt, majd az általa vezetett közös elmélkedés után ünnepélyesen megáldotta azokat a gyertyákat, amelyeket a megváltozott munkaképességű dolgozók díszítettek az ünnepre.

A gyertyák, valamint a Győri Egyházmegyei Karitász egyéb saját készítésű termékei megvásárolhatóak lesznek a boldoggá avatás helyszínén, illetve az év további részében az Apor Vilmos Házban (9025 Győr, Kandó Kálmán u. 10.). „Az eladásból befolyt összeget teljes egészében a rászorulóink megsegítésére fordítjuk. Brenner János papi jelmondatával valljuk: »az Istent szeretőknek minden a javukra válik« – ezért mi a gyertyák árusításával szeretnénk hozzájárulni a vértanú atya tiszteletének erősödéséhez” – írja az egyházmegyei karitász.

További információ: Paksa Balázs (gyorcaritas@gmail.com, 20/343-3172)

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök