A Győri Egyházmegyei Karitász gyertyákat készített Brenner János boldoggá avatására

2018. április 27. péntek 09:48

A Győri Egyházmegyei Karitász megváltozott munkaképességű dolgozói Brenner János boldoggá avatására készülve a vértanú pap emlékét őrző gyertyákat készítettek.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szombathelyi Egyházmegye szülöttjét, Brenner János vértanú papot (1931–1957) május 1-jén ünnepélyes szentmise keretében boldoggá avatják a szombathelyi Emlékmű-dombnál. Az örömteli alkalomra lelkiekben is készült a győri Apor Vilmos Ház közössége. Április 26-án délelőtt Németh László általános püspöki helynök látogatta meg az intézményt, majd az általa vezetett közös elmélkedés után ünnepélyesen megáldotta azokat a gyertyákat, amelyeket a megváltozott munkaképességű dolgozók díszítettek az ünnepre.

A gyertyák, valamint a Győri Egyházmegyei Karitász egyéb saját készítésű termékei megvásárolhatóak lesznek a boldoggá avatás helyszínén, illetve az év további részében az Apor Vilmos Házban (9025 Győr, Kandó Kálmán u. 10.). „Az eladásból befolyt összeget teljes egészében a rászorulóink megsegítésére fordítjuk. Brenner János papi jelmondatával valljuk: »az Istent szeretőknek minden a javukra válik« – ezért mi a gyertyák árusításával szeretnénk hozzájárulni a vértanú atya tiszteletének erősödéséhez” – írja az egyházmegyei karitász.

További információ: Paksa Balázs (gyorcaritas@gmail.com, 20/343-3172)

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
karrier-es-csalad-egokabatban-es-alazattal
„Szólj be a papnak” Debrecenben: Karrier és család – egokabátban és alázattal

„Család–karrier, hol van az egyensúly?” címmel rendezett beszélgetést Debrecenben a Szólj be a papnak! csapata november 19-én. A szervezők beszámolóját adjuk közre az estéről.

20:40
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25