A Győri Egyházmegyei Karitász gyertyákat készített Brenner János boldoggá avatására

2018. április 27. péntek, 09:48

A Győri Egyházmegyei Karitász megváltozott munkaképességű dolgozói Brenner János boldoggá avatására készülve a vértanú pap emlékét őrző gyertyákat készítettek.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szombathelyi Egyházmegye szülöttjét, Brenner János vértanú papot (1931–1957) május 1-jén ünnepélyes szentmise keretében boldoggá avatják a szombathelyi Emlékmű-dombnál. Az örömteli alkalomra lelkiekben is készült a győri Apor Vilmos Ház közössége. Április 26-án délelőtt Németh László általános püspöki helynök látogatta meg az intézményt, majd az általa vezetett közös elmélkedés után ünnepélyesen megáldotta azokat a gyertyákat, amelyeket a megváltozott munkaképességű dolgozók díszítettek az ünnepre.

A gyertyák, valamint a Győri Egyházmegyei Karitász egyéb saját készítésű termékei megvásárolhatóak lesznek a boldoggá avatás helyszínén, illetve az év további részében az Apor Vilmos Házban (9025 Győr, Kandó Kálmán u. 10.). „Az eladásból befolyt összeget teljes egészében a rászorulóink megsegítésére fordítjuk. Brenner János papi jelmondatával valljuk: »az Istent szeretőknek minden a javukra válik« – ezért mi a gyertyák árusításával szeretnénk hozzájárulni a vértanú atya tiszteletének erősödéséhez” – írja az egyházmegyei karitász.

További információ: Paksa Balázs (gyorcaritas@gmail.com, 20/343-3172)

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
bognar-tamas-labodi-plebanos-jezus-nem-mosolytalan-egyhazat-alapitott-de-mi-ridegge-tesszuk
Bognár Tamás lábodi plébános: Jézus nem mosolytalan egyházat alapított, de mi rideggé tesszük

Szülei arra tanították, hogy ne „valaki”, hanem egyszerűen csak jó ember legyen. „Tapsi atya” az öröm embere. Vallja, hogy Jézus nem egy rideg, mosolytalan egyházat alapított; mi tesszük sokszor azzá. Bognár Tamással Lőrincz Sándor készített interjút, mely a Somogyi Hírlapban jelent meg.

2019. február 21. csütörtök
az-abu-dzabiban-alairt-dokumentumrol-parbeszed-titka-az-igazsag-kozottunk-folottunk-all
Az Abu-Dzabiban aláírt dokumentumról – A párbeszéd titka: az igazság közöttünk, fölöttünk áll

Két hete, február 4-én sokakat meglepett, hogy Ferenc pápa és a szunnita iszlám legfőbb vallási központjának vezetője, az al-Azhar egyetem és mecset főimámja az Abu-Dzabiban megrendezett vallásközi találkozón közös nyilatkozatot írtak alá. Török Csaba teológus, egyetemi tanár írását adjuk közre.

2019. február 21. csütörtök