Az egyházmegyei karitász nyugdíjba vonuló munkatársát köszöntötték a győri püspökségen

2019. február 11., hétfő | 11:31

Pappné Szerencsi Marietta, a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntese, majd elkötelezett munkatársa hosszú szolgálat után idén januárban nyugdíjba vonult. Február 6-án Veres András megyéspüspök és a püspökség munkatársai is elbúcsúztak tőle.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Pappné Szerencsi Marietta nyugdíjba vonulása alkalmából január 23-án búcsúzott el a győri karitász közösségétől. Marietta a 2011-ben kiépülő egyházmegyei karitász egyik első munkatársa volt. Nehéz körülmények, szűkös lehetőségek között találta meg a segítés módját; a hozzá bekopogtató rászorulók nemcsak tárgyi adományt, hanem egy-egy jó szót, törődést is kaptak tőle. A 2014-től épülő egyházmegyei karitászközpont otthonossá tételébe nagy lelkesedéssel vetette bele magát, meghatározó részt vállalt a szervezet jelenlegi működési rendjének kialakításában. Munkatársai, szerettei és a rászorulók örömmel tapasztalták: a karitász Mariettának családja után a második hivatásává vált. Marietta most, hogy nyugdíjba vonult, gyarapodó családjának szenteli idejét, de önkéntesként visszavárják a közösségbe.

Február 6-án Veres András győri megyéspüspök és a püspökség munkatársai köszöntötték Mariettát. A főpásztor megköszönte sokéves hűséges és kitartó szolgálatát. „A szegények ügyét mindig sajátjának érezve kezdetben szűkebb közösségében, majd a karitász önkénteseként, majd munkatársaként fáradhatatlan türelemmel és segítőkészséggel szolgálta a rászorulókat – méltatta Pappné Szerencsi Mariettát a megyéspüspök. – Munkatársaival együtt kialakította a segélyezés és az adományok fogadásának rendjét. Megszervezte az egyházmegyei karitászcsoportok kapcsolattartását, valamint a helyi és országos karitászakciók lebonyolítását, példamutató pontossággal végezve ezek elszámolását. Szolgálatkész személye biztosan hiányozni fog kollégáinak és a rászorulóknak egyaránt.”

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász

Fotó: Bátayné Somogyváry Zita, Paksa Balázs, Varga Gábor

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
michael-blume-isten-kegyelmebol-hatalmunk-van-arra-hogy-atalakitsuk-vilagot
Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot”

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

2019. április 21., vasárnap
ferenc-papa-urbi-et-orbi-uzenete-husvet-vasarnapjan-az-elet-ura-ne-talaljon-minket-kozonyosnek
Ferenc pápa Urbi et Orbi üzenete húsvét vasárnapján: Az élet Ura ne találjon minket közönyösnek!

Április 21-én, húsvétvasárnap Urbi et Orbi üzenetében Ferenc pápa arról beszélt, hogy a feltámadt Krisztus nem hagyja magukra azokat, akiket próbatétel, fájdalom sújt. Imádkozott a Srí Lanka-i merényletek áldozataiért.

2019. április 21., vasárnap