Balogh Piusz gödöllői apáttal ünnepelték Szent Balázs napját Egyeken

2019. február 12. kedd, 09:00

Hetedik alkalommal ünnepelték Balogh Piusz gödöllői premontrei apáttal és a Gödöllői Kántorátussal Szent Balázs püspök ünnepét az egyeki Szent József-templomban február 4-én. Az eseményen részt vettek az egyeki Szent János Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai és óvodásai is.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A közösség idén is a Gödöllői Kántorátus vezetésével énekelt ünnepi vecsernyét Szent Balázs püspök tiszteletére.

A szertartás után Balogh Piusz apát és Papp László plébános szolgáltatták ki a Balázs-áldást a résztvevőknek és a katolikus iskola diákjainak. „Sok tanulónk és testvérünk hiányzott az éppen dúló influenzajárvány miatt, értük is imádkoztunk, és kértük Szent Balázs, a Krisztusról tanító, gyógyító orvos-püspök közbenjárását” – számolt be az eseményről Farkas Éva pedagógus. 

Az ünnepi vecsernyét agapé követte az egyházközség Tárkányi Béla közösségi termében. „A terített asztal mellett szakmai és baráti beszélgetést folytattunk, melyen örömmel hallottuk a terveket, amiket Balogh Piusz atya megosztott velünk a közelgő, 2021-es 900 éves jubileumi készületükről – írta beszámolójában Farkas Éva. – Mi egyekiek, alig 250 évünk fiatalos lendületével, imádkozunk 900 éves »nagytestvéreink« jubileumának sikeréért.”

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Bódi Viktor, Papp Ágoston

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő