Balogh Piusz gödöllői apáttal ünnepelték Szent Balázs napját Egyeken

2019. február 12., kedd | 9:00

Hetedik alkalommal ünnepelték Balogh Piusz gödöllői premontrei apáttal és a Gödöllői Kántorátussal Szent Balázs püspök ünnepét az egyeki Szent József-templomban február 4-én. Az eseményen részt vettek az egyeki Szent János Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai és óvodásai is.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A közösség idén is a Gödöllői Kántorátus vezetésével énekelt ünnepi vecsernyét Szent Balázs püspök tiszteletére.

A szertartás után Balogh Piusz apát és Papp László plébános szolgáltatták ki a Balázs-áldást a résztvevőknek és a katolikus iskola diákjainak. „Sok tanulónk és testvérünk hiányzott az éppen dúló influenzajárvány miatt, értük is imádkoztunk, és kértük Szent Balázs, a Krisztusról tanító, gyógyító orvos-püspök közbenjárását” – számolt be az eseményről Farkas Éva pedagógus. 

Az ünnepi vecsernyét agapé követte az egyházközség Tárkányi Béla közösségi termében. „A terített asztal mellett szakmai és baráti beszélgetést folytattunk, melyen örömmel hallottuk a terveket, amiket Balogh Piusz atya megosztott velünk a közelgő, 2021-es 900 éves jubileumi készületükről – írta beszámolójában Farkas Éva. – Mi egyekiek, alig 250 évünk fiatalos lendületével, imádkozunk 900 éves »nagytestvéreink« jubileumának sikeréért.”

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Bódi Viktor, Papp Ágoston

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd