Barkaágakat ajándékozott virágvasárnap a Sant’Egidio közösség Budapest utcáin

2019. április 15., hétfő | 15:07

A közösség tagjai virágvasárnap a világ számos városában kimennek az utcákra a kezdődő nagyhét hírét vinni, a béke és a barátság jelét adni, barkaágakat ajándékozni a járókelőknek.

Budapesten április 14-én, vasárnap a Gát utcai Kaníziusz Szent Péter-templomban Gájer László, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára mutatott be szentmisét, és megáldotta a feldíszített barkaágakat.

A közösség tagjai, a kisgyerekektől kezdve a fiatalokon, felnőtteken át az idősebbekig a szentmise után kimentek Ferencváros utcáira, hogy a béke és a barátság jeleként Krisztus ikonjával és szentírási idézettel feldíszített barkaágakat adjanak a járókelőknek. Megfogadva ezzel Ferenc pápa tanácsát, hogy az Egyház lépjen ki a világba, az utcákra, az emberek közé, és megélve a közösséget minden emberrel, akiért Krisztus eljött a világba és bevonult Jeruzsálembe, passiójának helyére.

A járókelők örömmel fogadták a jelet, többen szívesen emlékeztek vissza azokra az időkre, amikor még jártak templomba, és húsvétkor virrasztottak is a szent sírnál. Mások az ajándéknak, az érdek nélküli közeledésnek örültek, vagy annak, hogy szót válthatnak valakivel. 

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-husvet-vigiliajan-felelem-kozombosseg-ellenere-szivunk-tele-van-remennyel-es-orommel
Erdő Péter húsvét vigíliáján: a félelem, közömbösség ellenére szívünk tele van reménnyel és örömmel

Jóban-rosszban, szenvedésben és örömben összetartva segítsük egymást anyagilag, testileg és lelkileg egyaránt és bátorító, vonzó, erőt sugárzó jel lehessünk az egész világ előtt – mondta Erdő Péter bíboros, prímás húsvét vigíliáján Budapesten, a zsúfolásig megtelt Szent István-bazilikában.

2019. április 20., szombat
krisztus-feltamadasa-lathato-es-lathatatlan-vilag-talalkozasa
Ternyák Csaba: Krisztus feltámadása – A látható és a láthatatlan világ találkozása

Ternyák Csaba egri érsek írásával kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, kegyelemmel teljes húsvéti ünnepeket!

2019. április 20., szombat
Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle