Betlehemi szép csillag – Kiállítás Székesfehérváron

Hazai – 2018. december 8., szombat | 14:56

December 1-jétől látható a XVI. Betlehemi szép csillag kiállítás Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában. A tárlatot Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. Köszöntőt mondott Spányi Antal megyéspüspök.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Betlehemi szép csillag pályázatot tizenhatodik alkalommal írta ki a Székesfehérvári Egyházmegye, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár Önkormányzata, a Magyar Katolikus Rádió és a Szent Donát Alapítvány.

A december 1-jén tartott megnyitón köszöntőjében Spányi Antal püspök kifejezte: „Megérik az emberben a legszebb történet üzenete. Megérik az ember szívében és a lelkében az a találkozás, ami a lényege ennek a legszebb történetnek: hogy úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta oda érte.”

A kiállítást Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. Egy történetet mondott el egy betlehemfigurákat készítő esztergályosról, majd így fejezte ki megbecsülését a kézművességgel kapcsolatban: „Az egészséges lelkületű, alkotó ember értéket, maradandó értéket akar létrehozni: a lelkéből akar termelni, valamit átadni másoknak. Aki pedig hittel él, az Jézusnak, Istennek is szépet akar alkotni.” Radetzky Jenő gratulált a jövő felnőtt kézműveseinek az alkotásokhoz.

A Hermann László Zeneiskola növendékeinek műsora után a Fehérvári Kézművesek Egyesületének nevében Szencziné Török Zsuzsa elnök átadta az idei Betlehemi szép csillag pályázat díjait. Elmondta: olyan színvonalas pályamunkák készültek, hogy a zsűri döntése alapján minden alkotást elismerésben részesítenek.

A székesfehérvári Szent Korona Galériában december 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők a pályázatra beérkezett műveket és a Fehérvári Kézművesek Egyesületének 20. évfordulója alkalmából készült kiállítást.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye; Szekesfehervar.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria