Család- és párterápiás foglalkozást kínál a Panágia Központ

2018. július 8. vasárnap 14:51

A budapesti görögkatolikus Panágia Központ alig több mint két éves múltra tekinthet vissza, de jelentős közösségszervező erőt mutathat már fel a fővárosi keresztény berkeken belül. A Panágia ezúttal család- és párterápiás foglalkozást kínál az érdeklődőknek.

Ennek a terápiás formának a fókuszában a pár kapcsolata áll. A párterápiát egy vagy két terapeuta vezeti, az ülések általában kéthetente követik egymást. Egy-egy terápiás ülés 90 perc és átlagosan 8-16 alkalom kéthetente. A párterápia segít megérteni a kapcsolatot és egy jól megalapozott döntést hozni. Ez a rendszerszemlélet a párok erősségeire, erőforrásaira épít és a kettejük által létrehozott kapcsolatra koncentrál.

Leánykori neve rendszerszemléletű család- és párterápia. Magyarországon kizárólag a Magyar Családterápiás Egyesület által képzett családterapeuták vagy családkonzulensek végezhetnek. Coach és varázslók vagy jósok nem végezetnek terápiát. A családterapeuta jelölt vagy képződő családterapeuta címet az egyesület keretein belül tanuló szakemberek használhatják. Ők szoros szupervízióval, tehát egy idősebb és tapasztaltabb kiképző terapeuta segítségével dolgoznak a párokkal és családokkal.

A családterápia első ülésén – egy első interjú keretében – a hely és a rendelés bemutatása, a megismerkedés és a hozott probléma feltárása zajlik. A terapeuták és a családi probléma történetének folyamatos fókuszálásával a családterápia második-harmadik ülésének végére eljutnak a terápiás szerződés megkötéséig. Ehhez szükséges, hogy a család, valamint a pár megegyezzen a közösen kitűzött célról. Ez alapján, az erőforrásait kiemelve jeleznek vissza a családnak a következő, lezáró szakaszban. A terápiás ülést rendszerint feladatadással fejezik be.

Jelentkezni a panagiaonismeret@gmail.com címen lehet!

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
bemutatjuk-vilag-legnagyobb-maria-kegyhelyeit
Bemutatjuk a világ legnagyobb Mária-kegyhelyeit

A nyár az utazások időszaka. Egy alkalommal II. János Pál is buzdított arra, hogy a szünidőben látogassuk meg az Istenszülő kegyhelyeit is. Ezt évente több millió hívő meg is teszi. A német püspöki konferencia hírportálja bemutatta a világ legnagyobb, az Egyház által elismert Mária-kegyhelyeit.

19:56
a-biblia-uzenete-gyertek-ti-is-pihenjetek-egy-kicsit
Gyertek ti is, pihenjetek egy kicsit!

Évközi 16. varárnap – Gondolatok az evangéliumhoz

16:00