Család- és párterápiás foglalkozást kínál a Panágia Központ

2018. július 8. vasárnap, 14:51

A budapesti görögkatolikus Panágia Központ alig több mint két éves múltra tekinthet vissza, de jelentős közösségszervező erőt mutathat már fel a fővárosi keresztény berkeken belül. A Panágia ezúttal család- és párterápiás foglalkozást kínál az érdeklődőknek.

Ennek a terápiás formának a fókuszában a pár kapcsolata áll. A párterápiát egy vagy két terapeuta vezeti, az ülések általában kéthetente követik egymást. Egy-egy terápiás ülés 90 perc és átlagosan 8-16 alkalom kéthetente. A párterápia segít megérteni a kapcsolatot és egy jól megalapozott döntést hozni. Ez a rendszerszemlélet a párok erősségeire, erőforrásaira épít és a kettejük által létrehozott kapcsolatra koncentrál.

Leánykori neve rendszerszemléletű család- és párterápia. Magyarországon kizárólag a Magyar Családterápiás Egyesület által képzett családterapeuták vagy családkonzulensek végezhetnek. Coach és varázslók vagy jósok nem végezetnek terápiát. A családterapeuta jelölt vagy képződő családterapeuta címet az egyesület keretein belül tanuló szakemberek használhatják. Ők szoros szupervízióval, tehát egy idősebb és tapasztaltabb kiképző terapeuta segítségével dolgoznak a párokkal és családokkal.

A családterápia első ülésén – egy első interjú keretében – a hely és a rendelés bemutatása, a megismerkedés és a hozott probléma feltárása zajlik. A terapeuták és a családi probléma történetének folyamatos fókuszálásával a családterápia második-harmadik ülésének végére eljutnak a terápiás szerződés megkötéséig. Ehhez szükséges, hogy a család, valamint a pár megegyezzen a közösen kitűzött célról. Ez alapján, az erőforrásait kiemelve jeleznek vissza a családnak a következő, lezáró szakaszban. A terápiás ülést rendszerint feladatadással fejezik be.

Jelentkezni a panagiaonismeret@gmail.com címen lehet!

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
bunbanat-vatikanban-tulsagosan-onelegultek-voltunk-hogy-szembenezzunk-egyhazunk-sotet-oldalaval
Bűnbánat a Vatikánban – Túlságosan önelégültek voltunk, hogy szembenézzünk Egyházunk sötét oldalával

Február 21 és 24. között a kiskorúak védelméről szóló négynapos tanácskozást tartanak a Vatikánban. Február 23-án este a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozás résztvevői bűnbánati liturgián vettek részt, amelyen a ghánai püspöki konferencia elnöke, Philip Naameh érsek mondott szentbeszédet.

2019. február 23. szombat
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

2019. február 23. szombat