Család- és párterápiás foglalkozást kínál a Panágia Központ

2018. július 8. vasárnap 14:51

A budapesti görögkatolikus Panágia Központ alig több mint két éves múltra tekinthet vissza, de jelentős közösségszervező erőt mutathat már fel a fővárosi keresztény berkeken belül. A Panágia ezúttal család- és párterápiás foglalkozást kínál az érdeklődőknek.

Ennek a terápiás formának a fókuszában a pár kapcsolata áll. A párterápiát egy vagy két terapeuta vezeti, az ülések általában kéthetente követik egymást. Egy-egy terápiás ülés 90 perc és átlagosan 8-16 alkalom kéthetente. A párterápia segít megérteni a kapcsolatot és egy jól megalapozott döntést hozni. Ez a rendszerszemlélet a párok erősségeire, erőforrásaira épít és a kettejük által létrehozott kapcsolatra koncentrál.

Leánykori neve rendszerszemléletű család- és párterápia. Magyarországon kizárólag a Magyar Családterápiás Egyesület által képzett családterapeuták vagy családkonzulensek végezhetnek. Coach és varázslók vagy jósok nem végezetnek terápiát. A családterapeuta jelölt vagy képződő családterapeuta címet az egyesület keretein belül tanuló szakemberek használhatják. Ők szoros szupervízióval, tehát egy idősebb és tapasztaltabb kiképző terapeuta segítségével dolgoznak a párokkal és családokkal.

A családterápia első ülésén – egy első interjú keretében – a hely és a rendelés bemutatása, a megismerkedés és a hozott probléma feltárása zajlik. A terapeuták és a családi probléma történetének folyamatos fókuszálásával a családterápia második-harmadik ülésének végére eljutnak a terápiás szerződés megkötéséig. Ehhez szükséges, hogy a család, valamint a pár megegyezzen a közösen kitűzött célról. Ez alapján, az erőforrásait kiemelve jeleznek vissza a családnak a következő, lezáró szakaszban. A terápiás ülést rendszerint feladatadással fejezik be.

Jelentkezni a panagiaonismeret@gmail.com címen lehet!

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
nem-legenda-merce-kaszap-istvanra-emlekeztek-parbeszed-hazaban
Nem legenda, mérce – Kaszap Istvánra emlékeztek a Párbeszéd Házában

Kaszap István (1916–1935), a fiatalon elhunyt jezsuita novícius tiszteletére rendeztek emlékestet az Ars Sacra Fesztivál keretében a budapesti Párbeszéd Házában szeptember 17-én. Az esten a Parastúdió előadásával és kerekasztal-beszélgetéssel idézték fel a fiatal hitvalló emlékét.

2018. szeptember 18. kedd
berczi-bernat-ciszterci-apat-benedikalasat-unnepeltek-zircen
Bérczi Bernát ciszterci apát benedikálását ünnepelték Zircen

Szeptember 15-én, a Fájdalmas Szűzanya emléknapján tartották az új ciszterci apát benedikálását Zircen. A szertartást Mauro Giuseppe Lepori generális apát végezte. A zirci ciszterci szerzetesközösség július 13-án választotta meg hat évre Bérczi L. Bernát eddigi kormányzóperjelt a monostor apátjává.

2018. szeptember 18. kedd