Először rendezték meg az Akrofeszt görögkatolikus ifjúsági találkozót

2018. július 9. hétfő, 14:20

A Miskolci Egyházmegye és a Görögkatolikus Ifjúsági Fórum (GIF) szervezésében június 30-án Miskolctapolcán, az Akropolisz Szabadtéri Színpadon rendezték meg az Akrofeszt ifjúsági találkozót, idén első alkalommal.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A rendezvényen több mint kétszáz résztvevő fordult meg a nap folyamán. A legtöbben a Miskolci Egyházmegye területéről érkeztek, de azon túlról is többen eljöttek a találkozóra, valamelyik előadásra vagy az esti koncertekre.

A szervezők egyike, Nagy Luca rámutatott, a cél az volt, hogy egy olyan délutánt-estét szervezzenek a fiataloknak, amikor találkozhatnak egymással, amikor ápolhatják a régi kapcsolatokat és új barátságokat köthetnek, amikor értékes előadásokon, beszélgetéseken vehetnek részt, amikor kortársaiktól és tapasztaltabb példaképeiktől tanulhatnak, majd pedig a koncertek alatt kikapcsolódhatnak, ezzel is erősítve a Miskolci Egyházmegye területén létrejött ifjúsági közösséget.

A program a délutáni órákban kezdődött, Elekes Szende pszichológus és Asztalos Dániel teológus Van-e élet az elköteleződés után? című előadásával, mely értékes és tartalmas útmutatást adott a résztvevők számára. Őket követte Kocsis Tamás görögkatolikus egyetemi lelkész előadása, amelyben felhívta a figyelmet a keresztény fiatalok társadalomban betöltött szerepvállalásnak fontosságára.

Az előadások sorát egy kerekasztal-beszélgetés követte, melynek keretében Hirling Zsolt Európa- és világbajnok evezős, ifj. Lőrincz György, a St. Andrea Szőlőbirtok szőlész-borásza, valamint Tóth András, a Vígszínház színésze tett hitvallást. Isten iránti elköteleződésükről, életútjukról, céljaikról és családjukról Jászter Beáta kérdezte őket.

Ezek után Orosz Atanáz püspök és Fedor Péter parókus vezetésével került sor az alkonyati imádságra, amikor a fiatalokért, a közösségekért imádkoztak a jelenlévők. A püspök az ifjúsághoz szólva buzdított mindenkit, hogy halljuk meg és figyeljünk az Isten szavára.

A lelki feltöltődés után a többszörösen díjnyertes Fool Moon a cappella együttes koncertje következett. A koncertet követően a csapat tagjait a fiatalok személyesen is megszólították. Őket a Jam Republic Cover Band koncertje követte.

Nagy Luca hozzátette, örülnek, hogy az eseményen ennyien részt tudtak venni, hogy egy olyan délutánt és estét tudtak szervezni, amikor a tartalmas előadásokból és beszélgetésekből minden fiatal magával tudott valamit vinni, valamint, hogy ifjúsági közösségük e programnak is köszönhetően bővülni és épülni tudott. „Köszönjük az egyházmegye és az atyák támogató munkáját, valamint a közel húsz önkéntesnek, hogy a nap folyamán szolgálatukkal segítették a szervezést.”

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
bunbanat-vatikanban-tulsagosan-onelegultek-voltunk-hogy-szembenezzunk-egyhazunk-sotet-oldalaval
Bűnbánat a Vatikánban – Túlságosan önelégültek voltunk, hogy szembenézzünk Egyházunk sötét oldalával

Február 21 és 24. között a kiskorúak védelméről szóló négynapos tanácskozást tartanak a Vatikánban. Február 23-án este a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozás résztvevői bűnbánati liturgián vettek részt, amelyen a ghánai püspöki konferencia elnöke, Philip Naameh érsek mondott szentbeszédet.

2019. február 23. szombat
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

2019. február 23. szombat