„Az a lényeg, hogy fájjon” – Nagypénteki interjú Erdő Péter bíborossal

Erdő Péter bíboros, prímás interjút adott a Válasz Online-nak, melyben böjtről, politikáról, keresztény Európáról beszélt Stumpf András újságírónak.

2019. április 19., péntek

Jótékony célért futott a NEK csapata a budapesti városvédő versenyen

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő titkársága futócsapatot szervezett az április 13-án és 14-én Budapesten megrendezett Vivicittá futóversenyre. Németh Kinga beszámolóját közöljük a jótékonysági eseményről.

2019. április 18., csütörtök

Pedagógusok lelkinapját tartották Kalocsán

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében rendezték meg április 6-án Kalocsán az egyházmegyei köznevelési intézmények lelkinapját. Az eseményen ünnepi szentmisét mutatott be Bábel Balázs érsek.

2019. április 16., kedd

Együtt a missziós kereszt körül a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

Március 10-től április 8-ig, négy héten keresztül a Szeged-Csanádi Egyházmegyében járt a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztje.

2019. április 15., hétfő

Egyházmegyei hittanversenyt rendeztek Kiskunhalason

Kiskunhalason tartották április 13-án a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenyének döntőjét a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. A díjátadóra szentmise keretében került sor, amelyet Bábel Balázs érsek mutatott be.

2019. április 15., hétfő

Pápai megnyilatkozások az Eucharisztiáról – Pápai dokumentumok, 1264–2007

A Szent István Társulat gondozásában, Erdő Péter bíboros ajánlásával megjelent kötet a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az Eucharisztiáról szóló legfontosabb pápai megnyilatkozásokat adja közre, IV. Orbántól XVI. Benedekig.

2019. április 14., vasárnap

Másodszor szól a Kazetta – Újra zenei tábort rendeznek az eucharisztikus kongresszus jegyében

Második alkalommal rendezik meg 2019 júliusában a Kazetta katolikus zenei tábort a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkárságának támogatásával. A jelentkezés határideje: 2019. május 31.

2019. április 13., szombat

Induljunk el a másik ember felé! – Várszegi Asztrik nagyböjti triduumának befejező része

Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi bencés főapát triduumának harmadik előadását tartotta április 10-én a budai ciszterci Szent Imre-plébánia Nagyböjti Estéinek keretében a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében.

2019. április 11., csütörtök

Mindennapos áldozatvállalás Krisztus szeretetéből táplálkozva – Interjú Bíró László tábori püspökkel

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága nagyböjti sorozatának következő része a tábori lelkészek áldozatvállalásáról, hivatásáról szól. Bíró László tábori püspökkel Vörös Nóra beszélgetett.

2019. április 11., csütörtök

Megválasztották a Nemzetközi Ministránsszövetség új elnökségét Pozsonyban

A Nemzetközi Ministránsszövetség (Coetus Internationalis Ministrantium; CIM) április 2. és 4. között elnökséget választó közgyűlést tartott Pozsonyban. Csiszár Klára pasztorálteológust, a CIM búcsúzó alelnökét kérdeztük a tanácskozáson született döntésekről és a szövetség... »

2019. április 11., csütörtök

Megjelent a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alapdokumentuma

Végre magyar nyelven is megjelent a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) alapdokumentuma (testo base), amely kifejti a kongresszus jelszavát és alapgondolatát. Olasz fordítását a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottsága már 2018-ban jóváhagyta.

2019. április 11., csütörtök

Gyermekvédelemben dolgozók számára rendeztek lelkigyakorlatot Sajópálfalán

Március 26–29. között nagyböjti lelkigyakorlatot tartottak a Miskolci Egyházmegye gyermekvédelmi intézményeiben dolgozóknak Sajópálfalán.

2019. április 11., csütörtök

Az Eucharisztia átemel a gondjainkból Isten oldalára – Bosák Nándor időseknek tartott előadást

A „NEKtek, Veletek!” egyházmegyei programsorozat április 6-i alkalmára ezúttal az időseket és betegeket várták Debrecenben, a Megtestesülés-templomban, ahol Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi megyéspüspök tartott előadást.

2019. április 9., kedd

Magyar szentek és boldogok a kaposfüredi templomkertben

A számos köztéri szobráról és szakrális alkotásáról ismert kaposfüredi alkotó, Kling József szobrászművész készíti el a Magyar szentek és magyar boldogok emlékművét, amelyet a kaposfüredi Szent Őrangyalok-templom kertjében állítanak fel 2019 őszén.

2019. április 7., vasárnap

Szelfi egy rászorulóval – Bemutatkozik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Karitatív Bizottsága

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Karitatív Bizottságának munkáját Takács Mária Klarissza ferences szegénygondozó nővér, a szervezet koordinátora mutatta be.

2019. április 5., péntek

Nem mindegy, hol töltjük az örök életet, és kivel – Fábry Kornél tartott előadást Székesfehérváron

„A 2020. szeptember 13. és 20. között Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) olyan világesemény lesz, amely minden jó szándékú embernek szól, mivel mindenki kapott meghívást Isten országába” – mondta Fábry Kornél, a NEK főtitkára március 27-én... »

2019. április 4., csütörtök

Közös célok – Megbeszélést folytatott Erdő Péter bíboros és a Magyar Honvédség parancsnoka

Hivatalos látogatást tett Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka április 2-án Erdő Péter bíboros, prímás budapesti hivatalában. A megbeszélésen az eddig elért és a jövőben megvalósítandó közös célokról esett szó.

2019. április 3., szerda

Eucharisztikus kiállítás nyílt a Kalocsai Főszékesegyházi Könyvtárban

Időszaki kiállítás nyílt március 29-én Kalocsán, az érseki könyvtárban az eucharisztikus kongresszusra készülve az Eucharisztia témájában. A tárlat megnyitóján Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mondott beszédet.

2019. március 31., vasárnap

Futva jöttem elibéd... – Készülj sportosan a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra!

Futócsapatot szervez az április 13-án és 14-én Budapesten megrendezendő Vivicittá futóversenyre a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő titkársága. A csapatba bárki jelentkezhet.

2019. március 30., szombat

Erdő Péter bíboros tartott papi rekollekciót Kalocsán

A hagyományos egyházmegyei tavaszi papi rekollekciót március 28-án, csütörtökön rendezték meg Kalocsán. A papi továbbképző nap szentmisével kezdődött a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban, a főcelebráns Erdő Péter bíboros volt.

2019. március 29., péntek

tovább »

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle