Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét... »

17:25

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő

Idén is megrendezik a balatonszemesi ifjúsági találkozót

„Ő általa, Ő vele, Őbenne…” mottóval rendezik meg a Kaposvári Egyházmegye 21. ifjúsági találkozóját Balatonszemesen március 2-án.

2019. február 17. vasárnap

Erdő Péter: Nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné

Bizakodni lehet, hogy Mindszenty József bíboros boldoggáavatási eljárása újabb lépést tesz a 2020-as magyarországi Eucharisztikus Kongresszusig Erdő Péter bíboros, prímás szerint, aki vatikáni tanácskozásai végén Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról is nyilatkozott február 15-én... »

2019. február 15. péntek

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében találkoztak a temesvári egyházmegye szerzetesei

A temesvári egyházmegyében többéves hagyomány, hogy az Urunk bemutatása ünnepéhez közeli szombaton (idén február 9-én) a főpásztor közös szentmisét celebrál az oltártestvérekkel, valamint az itt tevékenykedő férfi- és női szerzetesrendek tagjaival.

2019. február 14. csütörtök

Fábry Kornél tartott előadást a szegedi szentségimádás iskolája keretében

Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságának főtitkára tartott előadást február 11-én Szegeden a szentségimádás iskolájának második alkalmán, másnap pedig a Szeged-Csanádi Egyházmegye papságának tartott rekollekción beszélt a NEK... »

2019. február 13. szerda

Betegekkel és betegekért imádkoztak a betegek világnapján Szatmárnémetiben

Schönberger Jenő megyéspüspök főcelebrálásával mutattak be szentmisét február 11-én, a Lourdes-i Szűzanya ünnepén, a betegek világnapján a szatmárnémeti székesegyházban. A szónok Lieb József tiszteletbeli kanonok volt.

2019. február 13. szerda

Egyszerre örvendetes, fájdalmas és dicsőséges az Eucharisztia – A NEK-re készültek Homrogdon

Folytatódott a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület a Krisztus Teste és Vére templomban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Homrogdon. A február 5-i alkalmat Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora, a NEK teológiai bizottságának elnöke vezette.

2019. február 11. hétfő

Zárkózzunk fel a kereszt alá! – Szatmárnémetibe érkezett a missziós kereszt

Ez a kereszt arra hívja fel figyelmünket, hogy higgyünk az evangéliumban, éljük meg a hitünket, és merjünk róla tanúságot is tenni – mondta Schönberger Jenő püspök február 10-én, vasárnap a szatmárnémeti székesegyházban.

2019. február 10. vasárnap

Az Oltáriszentség ereje az afrikai orvosmisszióban – Csókay András tartott előadást Székesfehérváron

Csókay András idegsebész február 6-án Székesfehérváron „Az Oltáriszentség ereje az afrikai idegsebészeti misszióban” címmel tartott előadást a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való előkészület jegyében.

2019. február 8. péntek

A Szatmári Egyházmegyébe érkezett a missziós kereszt

Február 4. és 15. között a Szatmári Egyházmegyében tesz körutat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje. Az ereklyetartót elsőként Máramarosszigeten fogadták február 4-én délután.

2019. február 5. kedd

Vlog indul a szentmiséről az eucharisztikus kongresszusra készülve

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében február 7-én „Misevlog”, szentmiséről szóló videoblog indul Fábry Kornéllal, a NEK Általános Titkárságának főtitkárával.

2019. február 5. kedd

Elsőáldozásra készülő „királyfiak és királylányok” találkoztak Debrecenben

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hittanosai közül közel háromszáz leendő elsőáldozó gyermek együtt készült a nagy találkozásra február 2-án Debrecenben, a Megtestesülés-templomban a „NEKtek! – Veletek!” programsorozat szombati alkalmán.

2019. február 4. hétfő

Tanítássorozat indult Miskolcon is az Oltáriszentségről

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként, az Egerben elkezdett imaalkalom-sorozat mintájára, ez év minden hónapjának utolsó csütörtökén Miskolc egy-egy templomában gyűlnek össze a hívek a város papságával közös szentmisére, tanításra és... »

2019. február 3. vasárnap

Pasarétre látogatott a missziós kereszt

A pasaréti Páduai Szent Antal-templomban állították fel február 1. és 4. között a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét, amelyet Ozsvári Csaba ötvösművész készített. A kereszt jelenlétében Erdő Péter bíboros, prímás mutatta be a gyertyaszentelő... »

2019. február 3. vasárnap

Az Ige meghallgatása – Már magyar nyelven is olvashatók Pierbattista Pizzaballa érsek homíliái

Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin patriarkátus apostoli adminisztrátora vasárnapi elmélkedéseinek magyar fordítását a Központi Oltáregyesület teszi közzé honlapján. Az alábbiakban a lelkiségi mozgalom közleményét olvashatják.

2019. január 31. csütörtök

Lelkinapot tartottak a missziós kereszt előtt Kassán

Január 24-én ismét Kassára vitték a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztjét, ahol a premontrei templomban rótta le előtte tiszteletét a nagykaposi és a szepsi esperesi kerület papsága és hívei.

2019. január 25. péntek

Szegeden is elkezdődött a szentségimádás iskolája

Január 23-án, szerdán este tartották a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülést segítő szentségimádás iskolájának első előadását a szegedi Dóm Látogatóközpontban.

2019. január 25. péntek

Zarándok-idegenvezető képzést tartottak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) – a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve – január 19-én egész napos zarándok-idegenvezető képzést tartott, mintegy ötven jelenlegi és leendő kolléga részvételével.

2019. január 23. szerda

Ősszel a remény évada kezdődik a Soproni Petőfi Színházban

A remény évada lesz a 2019/2020-as a Soproni Petőfi Színházban, ahol felnőttbérlettel hat nagyszínházi darabot láthat a közönség – mondta a Soproni Petőfi Színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője a január 22-én tartott sajtótájékoztatón.

2019. január 23. szerda

tovább »