Debrecenben is elkezdődött a szentségimádás iskolája

Debrecenben is megkezdődött a szentségimádás iskolája. Az első alkalmat február 16-án tartotta Tokodi László domonkos szerzetes a Szent László domonkos templomban.

2018. február 19. hétfő

Máriapócsról indul országjáró útjára az eucharisztikus világkongresszus missziós keresztje

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítéseként a jelenleg Esztergomban található missziós kereszt útnak indul a Kárpát-medencében, hogy bejárja a katolikus egyházmegyéket. Első állomása a Nyíregyházi Egyházmegyében lesz: március 2-ától kilenc helyszínre jut el bő... »

2018. február 14. szerda

Papi lelkigyakorlatot szerveznek Mátraverebély-Szentkúton az eucharisztikus kongresszusra készülve

„Ennek a kenyérnek az erejével” (1Kir 19,8) mottóval papi lelkigyakorlatot rendeznek február 18. és 23. között a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve.

2018. február 14. szerda

Krisztus szomjazik rátok – Szentségimádás iskolája indult a Lehel téri templomban

A budapesti Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban február 8-án a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is készülve „Szentségimádás iskolája” címmel tizenkét részes képzés indult, melynek minden alkalma szentmiséből, énektanulásból, előadásból és... »

2018. február 9. péntek

Pályázatot hirdetnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus monstranciájának elkészítésére

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága pályázatot hirdet a kongresszus reprezentatív monstranciájának művészi tervezésére és elkészítésére. A pályázóknak február 28-án tájékoztató szimpóziumon vehetnek részt.

2018. február 9. péntek

Szentségimádás iskolája Pozsonyban

Megtartotta a Szentségimádás iskolája előadás-sorozat első részét a pozsonyi magyar katolikus közösség február 2-án a Pozsonyi Magyar Intézet Korona társalgójában.

2018. február 8. csütörtök

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye akolitusai találkoztak Nyíregyházán

Február 3-án tartották a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye akolitusainak éves találkozóját Nyíregyházán. A mintegy nyolcvan szolgálatot teljesítő férfit Palánki Ferenc megyéspüspök köszöntötte, aki ez alkalommal tizenhárom lektort is avatott.

2018. február 7. szerda

Debrecenben és Szombathelyen is lesz „Szentségimádás iskolája”

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítéseként „Szentségimádás iskolája” indul február 16-tól a debreceni Szent László domonkos templomban, február 22-től pedig a szombathelyi székesegyház Madonna-kápolnájában.

2018. február 3. szombat

Szentségimádás iskolája kezdődik Budapesten a Lehel téri templomban

Február 8-ától csütörtök esténként a „szentségimádás iskolájába” kapcsolódhatnak be a budapest-angyalföldi Árpád-házi Szent Margit-templomban mindazok, akik az imádság ezen útján szeretnének közelebb kerülni az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztushoz.

2018. február 1. csütörtök

Egerben is lesz mindennapos szentségimádás

Február 1-jén reggel 9 órától Egerben is megkezdődik a mindennapos csendes szentségimádás.

2018. január 29. hétfő

Közelebb kerülni Krisztushoz! – Állandó szentségimádás indul a Lehel téri templomban

Január 22-étől, minden héten hétfőtől szombatig állandó szentségimádás indul Budapesten a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban, tájékoztatta szerkesztőségünket Monostori László plébániai kormányzó. Lelkipásztori körlevelét az alábbiakban közreadjuk.

2018. január 21. vasárnap

Gyermekrajzpályázatot hirdetnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében hirdet nemzetközi gyermekrajzpályázatot a TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány, „A legnagyobb szeretet” címmel. A képeket folyamatosan várják 2018 januárjától 2019 májusának végéig.

2018. január 21. vasárnap

A belső megújulás az első – Készülődés az eucharisztikus kongresszusra a Pécsi Egyházmegyében

Az Eucharisztia keresztény életünk forrása – ennek jegyében telik a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület első éve. A felkészülést a Pécsi Egyházmegyében egy tizenöt fős munkacsoport segíti.

2018. január 19. péntek

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve – Fábry Kornél tartott előadást Pozsonyban

A pozsonyi magyar katolikus közösség január 12-én, pénteken beszélgetést szervezett Fábry Kornéllal, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságának vezetőjével a Pozsonyi Magyar Intézetben. Az est szentségimádással és magyar nyelvű szentmisével kezdődött a... »

2018. január 18. csütörtök

A NEK titkársága segíti a szentmiséken gitáros zenei szolgálatot végzők együttműködését

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz (NEK) kapcsolódó egyházzenei megújulás segítése érdekében a NEK titkárságának egyházzenei albizottsága megújítja a kommunikációs csatornákat, amelyeken keresztül a zenészek és zenekarvezetők kommunikálhatnak egymással.

2018. január 12. péntek

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról tartott előadást Fábry Kornél Fertőszentmiklóson

A fertőszentmiklósi plébánia és a helyi népfőiskolai egyesület szervezésében január 8-án „miNEK? kiNEK? mindenkiNEK!” címmel tartott előadást Fábry Kornél, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára.

2018. január 9. kedd

Az Országos Magyar Cecília Egyesület is készül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Tavaly ünnepelte megalakulásának 120. évfordulóját az Országos Magyar Cecília Egyesület (OMCE), a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia egyházzenei tanácsadó testülete. Ribáry Zoltán tájékoztatta szerkesztőségünket.

2018. január 6. szombat

Pozsonyban is készülnek a 2020-as nemzetközi eucharisztikus kongresszusra

A pozsonyi magyar katolikus közösség is bekapcsolódik a 2017 pünkösdvasárnapján kezdődött hároméves előkészületbe: szentségimádásokkal, a kongresszusért mondott imádsággal, a Remény újságban heti rendszerességgel olvasható „Jöjjetek, imádjuk!” sorozattal és más... »

2018. január 5. péntek

Örökimádás-kápolna nyílt Budapesten

2018. január elsejével állandó szentségimádás indult a fővárosban, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban. Az Örökimádás-kápolna ma hajnaltól folyamatosan nyitva áll a hívek előtt.

2018. január 1. hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 17.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2017. december 31. vasárnap

tovább »