Fel nagy örömre! – Közös kántálás Ajakon

2018. december 31. hétfő, 17:03

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajakon tizennégy éve minden esztendőben december 24-én, szenteste közös kántálást szerveznek a város központjában.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A település oktatási és kulturális parkjában feldíszített karácsonyfa, élő állatokkal felállított betlehem, díszvilágítás, valamint erre az alkalomra felépített színpad várta az érdeklődőket. Az ünnepségen Gáspár Mátyás ajaki plébános, Galsi János és Takács András atyák, Zúró József parókus és Kerekes Miklós, Ajak polgármestere is részt vettek.

A város önkormányzata, a helyi egyházak és intézmények szervezésében megvalósult hagyományos programon idén az ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola tanulói adtak műsort. Versek szavalása után a Galsi János atya által betanított betlehemes játékot láthatták a jelenlévők a gyerekek előadásában. Ezt követte a harmadikos diákok pásztorjátéka, majd az iskolások ismét versekkel kedveskedtek a közönségnek.

Galsi János emlékeztetett, szenteste mindenki elfelejti a bajt, minden előítéletet félretesz, annak ellenére, hogy sok gond van a világban. „Egy dologért vagyunk itt, Jézus Krisztusért, aki megszületett ebbe a világba, és akit mi is köszönteni szeretnénk” – mutatott rá.

A köszöntő után Takács Imre római katolikus kántor kezdte el a kántálási énekeket, melybe bekapcsolódtak a jelenlévők; felcsendült a Fel nagy örömre, ma született... kezdetű karácsonyi ének is, melyet több száz ember együtt énekelt.

A szervezők célja, hogy ápolják és továbbadják a kántálás szép hagyományát a fiatalabb generációk számára.

A beszámoló teljes terjedelemben ITT olvasható.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
zarandokvonat-indul-csiksomlyoi-papai-misere
Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére

A Misszió Tours Utazási Iroda május 31-én buszokat és zarándokvonatot is indít Csíksomlyóra, a pápai szentmisére. A részletekről Budai László ügyvezetővel beszélgettünk.

18:15
bator-botond-hargitafurdoi-palos-szerzetes-csiksomlyoi-papalatogatas-sok-meglepetest-okozhat
Bátor Botond hargitafürdői pálos szerzetes: A csíksomlyói pápalátogatás sok meglepetést tartogat

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói Mária-kegyhelyen. A pápalátogatásról Bátor Botond pálos szerzetest, volt tartományfőnököt, hargitafürdői elöljáró-plébánost kérdeztük.

12:20