Felnőttképzés indult a Váci Egyházmegyében

2018. január 10. szerda 10:48

A Váci Egyházmegyei Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. 2017-ben megkezdte iskolarendszeren kívüli felnőttképzési tevékenységét.

A magyar vidék és a mezőgazdaság olyan értéket képvisel, amely nélkül Magyarország jövője és az itt élő közösségek boldogulása elképzelhetetlen. Az egyházmegyei tulajdonú Váci Egyházmegyei Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. célja – Beer Miklós megyéspüspök útmutatása alapján – a vidék szellemi, erkölcsi támogatása, életképességének segítése. Ennek érdekében kezdték meg felnőttképzési tevékenységüket, amelyet versenyképes szakmákkal, főként agrár- és élelmiszeripari OKJ-képzésekkel kívánnak megvalósítani, amelyet pedagógiai és egészségügyi OKJ-képzésekkel bővítettek és kívánnak tovább bővíteni.

A Nonprofit Kft. szervezésében tavaly novemberben Nyáregyházán kertimunkás-képzés indult kisebb létszámmal. A képzés keretében a tanulni vágyók részletes ismereteket szerezhetnek a kertészeti tevékenységekről, a gyümölcstermő növények, a szőlő és a zöldségnövények gondozásáról, de a tanfolyamon szerezhető képesítés lehetőséget nyújt a közterület-fenntartási feladatok során adódó gépi munkák elvégzésére is.

Idén újabb képzések indultak, illetve az újabb képzésekre vannak már jelentkezők, érdeklődők. Január elején Bercelen szintén kertimunkás-képzés kezdődött, ezenkívül közel 140 egyházmegyei nevelőszülő képzése kezdődik meg januárban és a nyár folyamán Gyálon és Cegléden, összesen négy tanfolyam keretében. A szervezet örömmel tapasztalja, hogy a többi képzésre (aranykalászos gazda, motorfűrész-kezelő, zöldség- és gyümölcsfeldolgozó) is szép számmal jelentkeznek.

A tervezett és már folyamatban lévő képzésekre is várják az érdeklődők jelentkezését.

A képzésekről bővebb információt és felvilágosítást találhatnak a felnőttképző szervezet honlapján.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegyei Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd
unnepeltek-akik-kivetettek-halot
Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

2018. december 11. kedd
Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 12.

Mai evangélium – 2018. december 12.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,28–30

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle