Felnőttképzés indult a Váci Egyházmegyében

2018. január 10. szerda 10:48

A Váci Egyházmegyei Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. 2017-ben megkezdte iskolarendszeren kívüli felnőttképzési tevékenységét.

A magyar vidék és a mezőgazdaság olyan értéket képvisel, amely nélkül Magyarország jövője és az itt élő közösségek boldogulása elképzelhetetlen. Az egyházmegyei tulajdonú Váci Egyházmegyei Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. célja – Beer Miklós megyéspüspök útmutatása alapján – a vidék szellemi, erkölcsi támogatása, életképességének segítése. Ennek érdekében kezdték meg felnőttképzési tevékenységüket, amelyet versenyképes szakmákkal, főként agrár- és élelmiszeripari OKJ-képzésekkel kívánnak megvalósítani, amelyet pedagógiai és egészségügyi OKJ-képzésekkel bővítettek és kívánnak tovább bővíteni.

A Nonprofit Kft. szervezésében tavaly novemberben Nyáregyházán kertimunkás-képzés indult kisebb létszámmal. A képzés keretében a tanulni vágyók részletes ismereteket szerezhetnek a kertészeti tevékenységekről, a gyümölcstermő növények, a szőlő és a zöldségnövények gondozásáról, de a tanfolyamon szerezhető képesítés lehetőséget nyújt a közterület-fenntartási feladatok során adódó gépi munkák elvégzésére is.

Idén újabb képzések indultak, illetve az újabb képzésekre vannak már jelentkezők, érdeklődők. Január elején Bercelen szintén kertimunkás-képzés kezdődött, ezenkívül közel 140 egyházmegyei nevelőszülő képzése kezdődik meg januárban és a nyár folyamán Gyálon és Cegléden, összesen négy tanfolyam keretében. A szervezet örömmel tapasztalja, hogy a többi képzésre (aranykalászos gazda, motorfűrész-kezelő, zöldség- és gyümölcsfeldolgozó) is szép számmal jelentkeznek.

A tervezett és már folyamatban lévő képzésekre is várják az érdeklődők jelentkezését.

A képzésekről bővebb információt és felvilágosítást találhatnak a felnőttképző szervezet honlapján.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegyei Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
hivas-szeretetre-kovacs-zoltan-szeged-pappa-szenteltek-papi-arcel
Hívás a szeretetre – Villanófényben Kovács Zoltán újmisés

Kovács Zoltán diakónust a szegedi dómban szentelte pappá szeptember 8-án Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök. „Meghívásunk a szeretetre szól.” A pap identitása szempontjából meghatározó, hogy minél inkább azonosuljon Krisztussal – vallja Kovács Zoltán. A jó papot a jó édesapához hasonlítja.

19:59
ferenc-papa-katekezise-az-is-boldog-lehet-akinek-nem-voltak-jo-szulei
Ferenc pápa: Az is boldog lehet, akinek nem voltak jó szülei!

Szeptember 19-én a szülők iránti tisztelet parancsáról elmélkedett katekézisében Ferenc pápa. A Szentatya a parancsolat felszabadító hatását hangsúlyozta: elfogadhatjuk szüleinket korlátaikkal együtt, kiengesztelődhetünk gyermekkori sérüléseinkkel, és boldog, másoknak szentelt életet élhetünk.

16:20