Felnőttképzés indult a Váci Egyházmegyében

2018. január 10. szerda 10:48

A Váci Egyházmegyei Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. 2017-ben megkezdte iskolarendszeren kívüli felnőttképzési tevékenységét.

A magyar vidék és a mezőgazdaság olyan értéket képvisel, amely nélkül Magyarország jövője és az itt élő közösségek boldogulása elképzelhetetlen. Az egyházmegyei tulajdonú Váci Egyházmegyei Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. célja – Beer Miklós megyéspüspök útmutatása alapján – a vidék szellemi, erkölcsi támogatása, életképességének segítése. Ennek érdekében kezdték meg felnőttképzési tevékenységüket, amelyet versenyképes szakmákkal, főként agrár- és élelmiszeripari OKJ-képzésekkel kívánnak megvalósítani, amelyet pedagógiai és egészségügyi OKJ-képzésekkel bővítettek és kívánnak tovább bővíteni.

A Nonprofit Kft. szervezésében tavaly novemberben Nyáregyházán kertimunkás-képzés indult kisebb létszámmal. A képzés keretében a tanulni vágyók részletes ismereteket szerezhetnek a kertészeti tevékenységekről, a gyümölcstermő növények, a szőlő és a zöldségnövények gondozásáról, de a tanfolyamon szerezhető képesítés lehetőséget nyújt a közterület-fenntartási feladatok során adódó gépi munkák elvégzésére is.

Idén újabb képzések indultak, illetve az újabb képzésekre vannak már jelentkezők, érdeklődők. Január elején Bercelen szintén kertimunkás-képzés kezdődött, ezenkívül közel 140 egyházmegyei nevelőszülő képzése kezdődik meg januárban és a nyár folyamán Gyálon és Cegléden, összesen négy tanfolyam keretében. A szervezet örömmel tapasztalja, hogy a többi képzésre (aranykalászos gazda, motorfűrész-kezelő, zöldség- és gyümölcsfeldolgozó) is szép számmal jelentkeznek.

A tervezett és már folyamatban lévő képzésekre is várják az érdeklődők jelentkezését.

A képzésekről bővebb információt és felvilágosítást találhatnak a felnőttképző szervezet honlapján.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegyei Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
igen-az-isten-hivasara-papszentelest-unnepeltek-pecsi-szekesegyhazban
Igen az Isten hívására – Papszentelést ünnepeltek a pécsi székesegyházban

Június 16-án délelőtt Udvardy György pécsi megyéspüspök Fekete Zoltán és Lábár Tamás diakónusokat áldozópappá; Kárász Gábort, Kovács Józsefet és Molnár Eriket pedig szerpappá, diakónussá szentelte.

19:59
krisztus-sugarzik-at-rajta-mindszenty-emlekmiset-tartottak-budapesten
Krisztus sugárzik át rajta – Mindszenty-emlékmisét tartottak Budapesten

Június 17-én, vasárnap a józsefvárosi Szent József-templomban Michels Antal plébános Mindszenty bíboros emlékére mutatott be szentmisét, cserkészek részvételével. Az ünnepi eseményen megemlékeztek a hercegprímás halálának 43. évfordulójáról, és hálát adtak Istennek a most zárult iskolai tanévért.

15:57