Felnőttképzés indult a Váci Egyházmegyében

2018. január 10. szerda 10:48

A Váci Egyházmegyei Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. 2017-ben megkezdte iskolarendszeren kívüli felnőttképzési tevékenységét.

A magyar vidék és a mezőgazdaság olyan értéket képvisel, amely nélkül Magyarország jövője és az itt élő közösségek boldogulása elképzelhetetlen. Az egyházmegyei tulajdonú Váci Egyházmegyei Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. célja – Beer Miklós megyéspüspök útmutatása alapján – a vidék szellemi, erkölcsi támogatása, életképességének segítése. Ennek érdekében kezdték meg felnőttképzési tevékenységüket, amelyet versenyképes szakmákkal, főként agrár- és élelmiszeripari OKJ-képzésekkel kívánnak megvalósítani, amelyet pedagógiai és egészségügyi OKJ-képzésekkel bővítettek és kívánnak tovább bővíteni.

A Nonprofit Kft. szervezésében tavaly novemberben Nyáregyházán kertimunkás-képzés indult kisebb létszámmal. A képzés keretében a tanulni vágyók részletes ismereteket szerezhetnek a kertészeti tevékenységekről, a gyümölcstermő növények, a szőlő és a zöldségnövények gondozásáról, de a tanfolyamon szerezhető képesítés lehetőséget nyújt a közterület-fenntartási feladatok során adódó gépi munkák elvégzésére is.

Idén újabb képzések indultak, illetve az újabb képzésekre vannak már jelentkezők, érdeklődők. Január elején Bercelen szintén kertimunkás-képzés kezdődött, ezenkívül közel 140 egyházmegyei nevelőszülő képzése kezdődik meg januárban és a nyár folyamán Gyálon és Cegléden, összesen négy tanfolyam keretében. A szervezet örömmel tapasztalja, hogy a többi képzésre (aranykalászos gazda, motorfűrész-kezelő, zöldség- és gyümölcsfeldolgozó) is szép számmal jelentkeznek.

A tervezett és már folyamatban lévő képzésekre is várják az érdeklődők jelentkezését.

A képzésekről bővebb információt és felvilágosítást találhatnak a felnőttképző szervezet honlapján.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegyei Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

18:06
mysterium-fidei-megjelent-vi-pal-enciklikaja-magyar-nyelven
Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

13:19