Felvételt hirdet a szegedi Kaszap István Szakkollégium

Hazai – 2018. július 27., péntek | 15:09

A szegedi jezsuita szakkollégium felvételt hirdet a 2018/2019-es tanévre. Egyetemisták és végzős gimnazisták jelentkezését várják, 18 évestől 26 éves korig. Doktori iskolások esetén ez az életkor kitolódhat.

A kollégium a jezsuita rend fenntartásában működik, a jezsuita kollégiumi hálózat részeként, hazai és nemzetközi kitekintéssel. A szakkollégiumi program célja, hogy kollégistáik kellő megerősítést kapjanak jövendő keresztény értelmiségi létükhöz; igyekeznek figyelembe venni a test-lélek-szellem hármas egységét, igényeit, törekvéseit.

Az egyetemi épületek közelében, egy-, illetve kétágyas szobákban 33 fiú és lány elhelyezését tudják biztosítani, könyvtárral és tanulószobával.

A felvételi két részből áll; az első egy beküldendő írásbeli anyag, a második pedig személyes találkozás és beszélgetés a kollégiumban. Az első fordulóhoz beküldendő dokumentumok listáját és egyéb információkat ITT  találnak.

A jelentkezéseket postai úton a 6722 Szeged, Jósika utca 33., elektronikusan a kaszap@kijk.hu címre küldjék. A beküldés határideje: 2018. augusztus 4., szombat. Ezt követően augusztus 7-ig értesítik a jelentkezőket, hogy várják-e őket a második fordulóra, a szóbeli felvételi beszélgetésre.

A szóbeli felvételi időpontja: 2018. augusztus 10–11., péntek–szombat, délelőtt 10-től 13 óráig. A kettő közül mindenkit csak az egyik napra hívnak, tehát nem kétnapos lesz a szóbeli felvételi.

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 4.

Felvételi: 2018. augusztus 10–11.

További információk a kollégium honlapján, illetve Facebook-oldalán találhatóak.

Forrás és fotó: Kaszap István Szakkollégium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria