Görögkatolikus napot rendeznek a budapesti Szent István-bazilikában

2019. május 5., vasárnap | 17:42

Számos módon készül a Görögkatolikus Egyház is a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Május 11-én, szombaton görögkatolikus napot rendeznek a budapesti Szent István-bazilikában, ennek keretében közelebbről is megismerhetik az érdeklődők a bizánci szertartású egyházat.

A missziós kereszt Máriapócson

A program 9 órakor kezdődik reggeli zsolozsmával. 10 órától Kocsis Fülöp érsek-metropolita vezet Szent Liturgiát, majd a Szent Demeter Kórus lép fel.

12.45-től Papp Miklós görögkatolikus parókus tart elmélkedést az Eucharisztiáról. A délután folyamán bemutatkoznak a görögkatolikus oktatási intézmények, 14.30-tól pedig a Szent Efrém Kórus ad koncertet.

A bazilika melletti téren a nap folyamán kifejezetten a görögkatolikus hagyományokhoz kapcsolódó ételeket lehet majd kóstolni, illetve kaphatók lesznek kiadványok, kegytárgyak.

Forrás és plakát: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
csiksomlyoi-papalatogatas-elkeszultek-szektorbeosztasok-kiosztottak-belepoket
Csíksomlyói pápalátogatás – Elkészültek a szektorbeosztások, kiosztották a belépőket

A jegyek kézbesítésével a csíksomlyói pápalátogatásra regisztráltak számára immár az is egyértelművé vált, hogy ki honnan követheti a csíksomlyói nyeregben a Ferenc pápa által június elsején celebrált szentmisét. A Gyulafehérvári Főegyházmegye rövid összefoglalóját adjuk közre.

2019. május 23., csütörtök
-ne-borongjunk-regi-dicsosegunkon-hanem-most-akarjunk-megterni-papi-zarandoklat-mariagyudon
„Ne borongjunk a »régi dicsőségünkön«, hanem most akarjunk megtérni” – Papi zarándoklat Máriagyűdön

Május 21-én búcsún vett részt a Pécsi Egyházmegye papsága Máriagyűdön. Udvardy György megyéspüspök meghívására Varga László kaposvári főpásztor tartott előadást.

2019. május 23., csütörtök