Szentségimádás iskolája kezdődik Budapesten a Lehel téri templomban

2018. február 1. csütörtök 17:41

Február 8-ától csütörtök esténként a „szentségimádás iskolájába” kapcsolódhatnak be a budapest-angyalföldi Árpád-házi Szent Margit-templomban mindazok, akik az imádság ezen útján szeretnének közelebb kerülni az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztushoz.

A február 8-án kezdődő szentségimádás iskolája egy tizenkét alkalomból álló imaiskola. A képzés alkalmai szentmiséből, énektanulásból, előadásból és az elhangzottak gyakorlati alkalmazásából állnak. Elvégzését mindenkinek jó szívvel ajánlják a szervezők, előképzettség nem szükséges hozzá. A részvétel ingyenes.

A szentségimádás iskolájának alkalmait csütörtök esténként 18–20 óráig tartják az angyalföldi Árpád-házi Szent Margit-templomban (Budapest XIII. kerület, Lehel tér 1.) Monostori László plébániai kormányzó vezetésével.

A Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-plébánia – hagyományait folytatva és megújítva – a mindenki számára nyitott mindennapos szentségimádással és a szentségimádás iskolájával is bekapcsolódik a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítésébe.

Forrás: budapest-angyalföldi Árpád-házi Szent Margit-plébánia

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
egy-masodik-anyak-napja-magyar-zarandokok-koszontottek-szuzanyat-frauenkirchenben
Egy második anyák napja – Magyar zarándokok köszöntötték a Szűzanyát Frauenkirchenben

Magyar zarándokok töltötték meg a burgenlandi Boldogasszony (Frauenkirchen) barokk bazilikáját Szűz Mária mennybevételének ünnepén. A hagyományos magyar nyelvű szentmisét Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be idén augusztus 15-én.

12:27
templombucsu-es-diakonusszenteles-miskolcon
Templombúcsú és diakónusszentelés Miskolcon

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén, a miskolci püspöki székesegyház búcsúján diakónust szentelt Szocska A. Ábel nyíregyházi püspök.

11:36