Szentségimádás iskolája kezdődik Budapesten a Lehel téri templomban

2018. február 1. csütörtök 17:41

Február 8-ától csütörtök esténként a „szentségimádás iskolájába” kapcsolódhatnak be a budapest-angyalföldi Árpád-házi Szent Margit-templomban mindazok, akik az imádság ezen útján szeretnének közelebb kerülni az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztushoz.

A február 8-án kezdődő szentségimádás iskolája egy tizenkét alkalomból álló imaiskola. A képzés alkalmai szentmiséből, énektanulásból, előadásból és az elhangzottak gyakorlati alkalmazásából állnak. Elvégzését mindenkinek jó szívvel ajánlják a szervezők, előképzettség nem szükséges hozzá. A részvétel ingyenes.

A szentségimádás iskolájának alkalmait csütörtök esténként 18–20 óráig tartják az angyalföldi Árpád-házi Szent Margit-templomban (Budapest XIII. kerület, Lehel tér 1.) Monostori László plébániai kormányzó vezetésével.

A Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-plébánia – hagyományait folytatva és megújítva – a mindenki számára nyitott mindennapos szentségimádással és a szentségimádás iskolájával is bekapcsolódik a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítésébe.

Forrás: budapest-angyalföldi Árpád-házi Szent Margit-plébánia

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
szentmisevel-emlekezett-alapitojara-comunione-e-liberazione-mozgalom
Szentmisével emlékezett alapítójára Comunione e Liberazione mozgalom

A budavári Nagyboldogasszony- (Mátyás-) templomban Erdő Péter bíboros prímás mutatott be emlékmisét február 23-án a Comunione e Liberazione (Közösség és Szabadság) mozgalom alapítója, Don Luigi Giussani halálának tizenharmadik évfordulóján.

13:33
isten-szeretet-ezert-szeretett-lenyek-vagyunk-eloadas-sorozat-belso-varkastely
Isten a szeretet, ezért szeretett lények vagyunk – „A belső várkastély”-ról a D18 kávézóban

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című művéről. A negyedik előadást február 22-én tartotta Baráth Évi orvos. Előadótársa, Béri Renátó kármelita szerzetes betegség miatt nem tudott jelen lenni.

2018. február 23. péntek