Szentségimádás iskolája kezdődik Budapesten a Lehel téri templomban

2018. február 1. csütörtök 17:41

Február 8-ától csütörtök esténként a „szentségimádás iskolájába” kapcsolódhatnak be a budapest-angyalföldi Árpád-házi Szent Margit-templomban mindazok, akik az imádság ezen útján szeretnének közelebb kerülni az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztushoz.

A február 8-án kezdődő szentségimádás iskolája egy tizenkét alkalomból álló imaiskola. A képzés alkalmai szentmiséből, énektanulásból, előadásból és az elhangzottak gyakorlati alkalmazásából állnak. Elvégzését mindenkinek jó szívvel ajánlják a szervezők, előképzettség nem szükséges hozzá. A részvétel ingyenes.

A szentségimádás iskolájának alkalmait csütörtök esténként 18–20 óráig tartják az angyalföldi Árpád-házi Szent Margit-templomban (Budapest XIII. kerület, Lehel tér 1.) Monostori László plébániai kormányzó vezetésével.

A Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-plébánia – hagyományait folytatva és megújítva – a mindenki számára nyitott mindennapos szentségimádással és a szentségimádás iskolájával is bekapcsolódik a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítésébe.

Forrás: budapest-angyalföldi Árpád-házi Szent Margit-plébánia

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
a-biblia-uzenete-da-capo-al-fine-ujra-az-elejetol
Da capo al fine – Újra az elejétől

Szentháromság vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 28,16–20)

16:00
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a „L’Eco di Bergamo” című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek