Szentségimádás iskolája kezdődik Budapesten a Lehel téri templomban

2018. február 1. csütörtök 17:41

Február 8-ától csütörtök esténként a „szentségimádás iskolájába” kapcsolódhatnak be a budapest-angyalföldi Árpád-házi Szent Margit-templomban mindazok, akik az imádság ezen útján szeretnének közelebb kerülni az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztushoz.

A február 8-án kezdődő szentségimádás iskolája egy tizenkét alkalomból álló imaiskola. A képzés alkalmai szentmiséből, énektanulásból, előadásból és az elhangzottak gyakorlati alkalmazásából állnak. Elvégzését mindenkinek jó szívvel ajánlják a szervezők, előképzettség nem szükséges hozzá. A részvétel ingyenes.

A szentségimádás iskolájának alkalmait csütörtök esténként 18–20 óráig tartják az angyalföldi Árpád-házi Szent Margit-templomban (Budapest XIII. kerület, Lehel tér 1.) Monostori László plébániai kormányzó vezetésével.

A Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-plébánia – hagyományait folytatva és megújítva – a mindenki számára nyitott mindennapos szentségimádással és a szentségimádás iskolájával is bekapcsolódik a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítésébe.

Forrás: budapest-angyalföldi Árpád-házi Szent Margit-plébánia

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda