Isten boldogságra hív – 39. Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat Budapestről Márianosztrára

2018. május 7. hétfő 13:50

2018-ban immár 39. alkalommal szervezik meg az Ifjúsági Gyalogos Zarándoklatot május 25. és 27. között Budapesttől Márianosztráig. Az idei zarándoklat során Boldog Brenner János életpéldájáról elmélkednek a résztvevők.

Sokféle hívás létezik, de a szó hallatán elsősorban telefonhívásra gondolunk. Rápillantunk a telefonra, és magunkban már végig is fut, hogy várhatóan egy kellemes beszélgetés következik szerettünkkel, vagy egy szokásos panaszáradatot kell végighallgatnunk, vagy végre egy régen látott ismerőssel beszélhetünk, esetleg egy „rejtett számról” egy nagyon kedvező, egyszeri és visszautasíthatatlan ajánlattal keresnek minket – már ha fogadjuk a hívást. A „rejtett szám” mindig egy kicsit talányos, nehéz eldönteni, hogy jó-e, ha felvesszük.

Valahogy így van ez Istennel is: folyamatosan próbál minket hívni, de mi vagy foglaltak vagyunk, vagy csak „kinyomjuk”, nem szeretnénk Vele beszélni, vagy eleve észre sem vesszük, hogy volt egy hívás, esetleg lemerültünk. Megpróbál „rejtett számon” keresni, hátha szerencsével jár.

Isten hív a boldogságra! Különböző „számokon” keres, azaz mindnyájunknak más-más lehetőségeket támaszt, hogy észrevegyük. Megtalálhatjuk környezetünkben, a természet szépségében. A teremtett világ csodáiban akar már itt, a földön a boldogság útjára vezetni minket, és felfedezhetjük Őt a természet lenyűgöző egységében. Megtalálhatjuk Őt önmagunkban, a lelkünk mélyén, amikor ráébredünk, hogy tényleg a saját képmására teremtett bennünket. És megtalálhatjuk a másik emberben: az ő jóságában, szépségében magának az Istennek jósága, szépsége ragyog ránk.

Idén az eddigiektől eltérően május végén van a márianosztrai zarándoklat, mert a szervezők megvárták Brenner János vértanú boldoggá avatását. Az ő életéről is szól a zarándoklat.

Aki május 18-ig jelentkezik az interneten, annak Brenner János arcképével ellátott pólót biztosítanak a szervezők. A vidéki és a külföldről érkező zarándokok budapesti szállásigényüket minél hamarabb, de legkésőbb május 20-ig jelezzék.

Részvételi díj: 2500 Ft. Bővebb információ a zarándoklat honlapján, Facebook-oldalán, illetve a +36-30-555-4341 vagy +36-20-823-3823-as telefonszámokon kapható.

Forrás és fotó: Márianosztrai Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök