Gyermekbúcsút tartottak Máriapócson

Hazai – 2017. május 15., hétfő | 14:44

„Isten gyermekei vagyunk” mottóval szerveztek görögkatolikus gyermekbúcsút május 13-án a nyíradonyi Szent Mihály-iskola munkatársai a máriapócsi kegyhelyen, a Hajdúdorogi Főegyházmegye és többek között a három görögkatolikus egyházmegyei karitász támogatásával.

Megtelt a kegytemplom a Szent Liturgiára, amire készülve a résztvevők elénekelték a gyermekbúcsú indulóját. A szertartáson Béres Gábor, a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola lelkésze – szem előtt tartva a találkozó központi témáját és mottóját – kiemelte: Isten gyermekei vagyunk, és meg is kell annak maradnunk.

A liturgiát követően a Garagulya Gólyalábas Kompánia tartott bemutatót a kegytemplom előtt, a gyerekek nagy örömére.

Összesen hetvenkét egyházközség és intézmény vett részt az ünnepi eseményen: 112 óvodás, 1725 iskolás, 801 felnőtt volt együtt ezen a napon a Szent Liturgián és a gólyalábas műsor után Máriapócson. A nagyobbak egy vetélkedő állomásait végigjárva jeleskedhettek; az óvodásoknak kézügyesség-fejlesztő foglalkozást tartottak.

A kegyhely vezetősége és munkatársai mindenben a szervezők rendelkezésére álltak; a görögkatolikus kispapok is felkészülten segítettek a gyermekbúcsú lebonyolításában.

„Máriapócson is mindannyian Isten gyermekei voltunk. Maradjunk továbbra is azok, s kérjük az Istenszülő közbenjárását, oltalmát és védelmét, hogy ezt az állapotot őrizni is tudjuk” – olvasható az egyházmegyei honlapon.

Forrás és képek: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria