Jegyessuli indul februárban Pasaréten

2019. január 9. szerda, 10:41

A pasaréti jegyessuli keretében február elejétől áprilisig tartó előadás- és beszélgetéssorozatra hívják a házasságra készülő párokat Budapesten, a Kájoni János Ferences Közösségi Házban.

A tíz estéből álló sorozattal a jegyeseknek szeretnének segítséget nyújtani a közös útjukra való felkészülésben a szervezők. Céljuk továbbá, hogy a jegyessuli alkalmain hallottak és mindaz, amire a párok a beszélgetések során ráébrednek, életük egészét – hosszú távú boldog szerelmüket, hűségüket, gyermekvállalásukat és családi kapcsolataikat – segítsék.

Az előadásokat, a páros és csoportos beszélgetéseket olyan keresztény házaspárok, szakemberek és lelkipásztorok tartják, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek jegyes- és házaspárok kísérésében.

A jegyessuli alkalmait február 5. és április 9. között, keddenként 19.30-tól 22 óráig (érkezés 19.15-kor) tartják a Kájoni János Ferences Közösségi Házban (1025 Budapest, Szilfa utca 4.).

A pasaréti Páduai Szent Antal-plébánia e-mail-címe: pasaret-pleb@ofm.hu.

Forrás és fotó: Jegyessuli/pasaréti Páduai Szent Antal-plébánia

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-okumenikus-iman-sulyos-bun-lekicsinyelni-mas-keresztenyek-ajandekait
Ferenc pápa az ökumenikus imán: Súlyos bűn lekicsinyelni más keresztények ajándékait!

Január 18-án a Szentatya esti dicséretet vezetett a Szent Pál-bazilikában. A közös liturgián a Rómában élő többi keresztény felekezet képviselői is jelen voltak. A vesperás végén Ferenc pápa két másik egyházi vezetővel közösen áldotta meg a hívőket.

2019. január 18. péntek
marton-jozsef-professzor-papalatogatasrol-lepjunk-tul-naiv-provincialis-gondolkodasunkon
Marton József professzor a pápalátogatásról: Lépjünk túl a naiv, provinciális gondolkodásunkon!

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói kegyhelyen. A pápalátogatásról Marton Józsefet, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának professzorát, a gyulafehérvári római katolikus teológiai fakultás volt dékánját kérdeztük.

2019. január 18. péntek
Seregély István: Útravaló – 2019. január 18.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 18.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 18.

Mai evangélium – 2019. január 18.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 25,1–13

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle