Jubileumi évet hirdet a mosonmagyaróvári Szent Gotthárd-plébánia

2018. február 7. szerda 19:15

350 évvel ezelőtt szentelték fel a magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-plébániatemplomot. Az ünnepségsorozat február 11-én püspöki szentmisével kezdődik, melyet Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke mutat be.

A közösség ugyancsak idén ünnepeli a névadó hildesheimi szent püspök halálának 980. és csontereklyéje magyaróvári templomban való elhelyezésének 10. évfordulóját is. A február 11. és november 25. között meghirdetett jubileumi év védnökségét Veres András megyéspüspök és Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere vállalta.

Az alapvetően a plébánia híveinek szervezésében, de sok más külső szereplő bevonásával tervezett események a családok éve jegyében zajlanak. A világ a családok számára nem teremt mindig optimális feltételeket, azonban a közösség azt tűzte ki elérendő célul, hogy tompítsa a rossz hatását, és bátorítsa a jót, valamint a jubileumi év során szerzett közös élményekkel erősítse a katolikus közösséget és a családokat.

A február 7-i sajtótájékoztatón Bodó Zoltán mosonmagyaróvári plébános vetített előadásában szólt a jubileumi év meghirdetésének indíttatásáról, a rendezvénysorozat szakrális céljairól, a közösségépítés fontosságáról, a kapcsolódó missziós feladatokról. Székely Zoltán múzemigazgató Szent Gotthárd, a plébániatemplom és a szent ereklyék történetét ismertette röviden. Árvay István polgármester a jubileumi év városi jelentőségéről beszélt.

Forrás és fotó: Szűz Mária Királynő- és Szent Gotthárd-plébánia

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
fotokiallitas-mutatja-be-sziriai-haborut-es-maltai-segitseget
Fotókiállítás mutatja be a szíriai háborút és a máltai segítséget

Megnyílt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szíriai háborúról és a háború következményeire adott humanitárius válaszokról szóló kiállítása a Szent István-bazilika Lovagtermében december 17-én. A kiállítás az „Imádságot kérünk” imagyűjtő kampány kísérőrendezvénye, február végéig látogatható.

2018. december 18. kedd
konyv-jelent-meg-marianosztrai-palos-kolostorrol
Könyv jelent meg a márianosztrai pálos kolostorról

A budapesti Központi Papnevelő Intézet dísztermében mutatták be december 17-én a márianosztrai pálos kolostor történetét ismertető, „A fényes kolostor” című kötetet, mely az Ecclesia Szövetkezet gondozásában jelent meg. Az eseményen jelen volt Beer Miklós váci megyéspüspök.

2018. december 18. kedd