Jubileumi évet hirdet a mosonmagyaróvári Szent Gotthárd-plébánia

2018. február 7. szerda 19:15

350 évvel ezelőtt szentelték fel a magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-plébániatemplomot. Az ünnepségsorozat február 11-én püspöki szentmisével kezdődik, melyet Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke mutat be.

A közösség ugyancsak idén ünnepeli a névadó hildesheimi szent püspök halálának 980. és csontereklyéje magyaróvári templomban való elhelyezésének 10. évfordulóját is. A február 11. és november 25. között meghirdetett jubileumi év védnökségét Veres András megyéspüspök és Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere vállalta.

Az alapvetően a plébánia híveinek szervezésében, de sok más külső szereplő bevonásával tervezett események a családok éve jegyében zajlanak. A világ a családok számára nem teremt mindig optimális feltételeket, azonban a közösség azt tűzte ki elérendő célul, hogy tompítsa a rossz hatását, és bátorítsa a jót, valamint a jubileumi év során szerzett közös élményekkel erősítse a katolikus közösséget és a családokat.

A február 7-i sajtótájékoztatón Bodó Zoltán mosonmagyaróvári plébános vetített előadásában szólt a jubileumi év meghirdetésének indíttatásáról, a rendezvénysorozat szakrális céljairól, a közösségépítés fontosságáról, a kapcsolódó missziós feladatokról. Székely Zoltán múzemigazgató Szent Gotthárd, a plébániatemplom és a szent ereklyék történetét ismertette röviden. Árvay István polgármester a jubileumi év városi jelentőségéről beszélt.

Forrás és fotó: Szűz Mária Királynő- és Szent Gotthárd-plébánia

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
az-udvosseg-eletado-ereje
Az üdvösség életadó ereje

Keresztelő Szent János születése – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 1,57–66.80)

2018. június 23. szombat
papszenteles-elott-nyitott-szivvel-holpar-balazs
Nyitott szívvel – Holpár Balázs, a Győri Egyházmegye újmisése

Holpár Balázzsal a szentelés előtti nap délutánján beszélgettünk a győri szeminárium rekreációs termében.

2018. június 23. szombat