Kaposvárra érkezett az apostoli nuncius

2019. május 13., hétfő | 19:21

Május 12-én Kaposvárra érkezett Michael August Blume címzetes érsek, a Szentszék magyarországi nagykövete.

A látogatás alkalmából Michael August Blume apostoli nuncius Varga László megyéspüspökkel együtt mutatott be szentmisét a kaposvári Szent Imre-templomban. A megyéspüspök prédikációjában a papi és szerzetesi hivatásokért adott hálát.

„Húsvét negyedik vasárnapja a Jó Pásztor vasárnapja, a papi és szerzetesi hivatások vasárnapja – mondta prédikációjában Varga László. – Mivel egy testnek vagyunk a tagjai, ezért egymásra vagyunk utalva. Ezen a vasárnapon hivatásokért imádkozik az Egyház. Kérem az imáitokat, hogy legyenek misszionárius lelkületű papok, akik megértik, elfogadják, hogy ez a város, egyházmegye minden települése missziós terület, mert sokkal többen vannak a falakon kívül, mint a falakon belül. Nagyon nagy a felelőssége minden papnak és minden megkeresztelt, az általános papságban részesült testvérünknek.”

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
nem-akarhogyan-varjak-az-erdelyi-kispapok-ferenc-papat
Nem akárhogyan várják az erdélyi kispapok Ferenc pápát

Ferenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet növendékei május 25-én este a közösségi oldalukon tették közzé pápaváró meglepetésvideójukat.

2019. május 25., szombat
gyermekbantalmazas-vatikani-szemmel-hans-zollner-sj-nem-epitkezhetunk-alaaknazott-foldre
Gyermekbántalmazás vatikáni szemmel – Hans Zollner SJ: „Nem építkezhetünk aláaknázott földre”

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és az Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten. A találkozó fő előadóját, Hans Zollnert kérdeztük.

2019. május 25., szombat