Katolikus egyetemi bált rendeztek Sopronban

2019. február 6., szerda | 14:52

Tizedik alkalommal rendeztek katolikus egyetemi bált Sopronban, a Szent Pál Katolikus Szakkollégium és az Egyetemi Lelkészség szervezésében február 1-jén. Az esemény fővédnöke Veres András győri megyéspüspök volt.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az eseményen részt vett Kaposi László, a Szent Pál Katolikus Szakkollégium igazgatója és Kovács Gergő Vilmos egyetemi lelkész. A kollégium diákbizottságának nevében Kelemen László köszöntötte a vendégeket, majd felkérte Veres András püspököt, hogy a bál fővédnökeként ossza meg gondolatait a jelenlévőkkel. A főpásztor kifejezte örömét, hogy ismét együtt ünnepelhet a Soproni Egyetem hívő közösségével.

A bált a kollégium lakói nyitották meg táncukkal, melynek koreográfiáját Lekszikov Dóra óvodapedagógus hallgató állította össze. A jelenlegi kollégisták mellett egykori lakók, öregdiákok is részt vettek az eseményen.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Szent Pál Katolikus Szakkollégium, Sopron

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd