Katolikus egyetemi bált rendeztek Sopronban

2019. február 6. szerda, 14:52

Tizedik alkalommal rendeztek katolikus egyetemi bált Sopronban, a Szent Pál Katolikus Szakkollégium és az Egyetemi Lelkészség szervezésében február 1-jén. Az esemény fővédnöke Veres András győri megyéspüspök volt.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az eseményen részt vett Kaposi László, a Szent Pál Katolikus Szakkollégium igazgatója és Kovács Gergő Vilmos egyetemi lelkész. A kollégium diákbizottságának nevében Kelemen László köszöntötte a vendégeket, majd felkérte Veres András püspököt, hogy a bál fővédnökeként ossza meg gondolatait a jelenlévőkkel. A főpásztor kifejezte örömét, hogy ismét együtt ünnepelhet a Soproni Egyetem hívő közösségével.

A bált a kollégium lakói nyitották meg táncukkal, melynek koreográfiáját Lekszikov Dóra óvodapedagógus hallgató állította össze. A jelenlegi kollégisták mellett egykori lakók, öregdiákok is részt vettek az eseményen.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Szent Pál Katolikus Szakkollégium, Sopron

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő